Kinder-uittips in Noord-Brabant

Er is geen enkele reden om je te vervelen in Noord-Brabant

 
 
Home / Artikelen / Kinder-uittips in Noord-Brabant
 

Wat zijn er in het zuiden van het land toch veel uitjes voor kinderen. Denk aan leuke dierentuinen, pretparken, binnen- en buiten speeltuinen en zwembaden. Er is geen enkele reden om je te vervelen in Noord-Brabant. Rennen in de natuur, bezienswaardigheden in de steden bekijken of één van de populairste attractie- en pretparken van Nederland bezoeken. Daarnaast zijn er veel musea waar ook van alles door kinderen te ontdekken valt. Kortom, genoeg te doen in de provincie van de Bossche bol. We tippen de leukste uitjes!

De Efteling

Elke dag van het jaar, 365 dagen, is De Efteling geopend. Het attractie park dat je betovert! Een wereld waar sprookjes werkelijkheid worden. Waag je in één van de spectaculaire achtbanen of bezoek het sprookjesbos en droom weg bij de verhalen van de sprookjesboom, over draken en geesten, elfjes en trollen. Draai rondjes in de draaimolen of ontmoet je favoriete karakters Jokie en Jet. Natuurlijk mag je de nieuwste attracties: Symbolica en de Baron 1898 niet overslaan. 

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij de Efteling
Ook leuk: Blijf slapen op de Efteling

Speuren naar de bever in De Biesbosch

De beverspeurtocht begint in het zogenaamde BeverBos; een afgezet gebied bewoond door twee bevers en hun jongen. Daarna ga je in een fluisterboot op ontdekkingstocht in de leefwereld van de bever, die al 25 jaar in De Biesbosch woont. Tijdens de spannende vaartocht toont de boswachter vraat- en glijsporen en beverburchten. Met wat geluk zie je ook zwemmende of knagende bevers. Die kans is het grootst tijdens de terugtocht in de schemering, na een picknick bij het kampvuur. Interesse mail: biesbosch@staatsbosbeheer.nl

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is één van de mooiste dierenparken in Nederland. Een park waar de dieren echt een fijne leefruimte hebben doordat ze vrij buiten kunnen lopen in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Waan je een dag op de steppe of de savanne, zonder in het vliegtuig te zitten! Ontmoet giraffen, leeuwen en olifanten. Ook zijn er veel leuke speelpleintjes en klauterpaadjes voor de kinderen, verspreid over het park, en is er de mogelijkheid om een boot- en jeepsafari te maken. 

Tip! Tickets voor Safaripark Beekse Bergen kun je online kopen

PreHistorisch Dorp in Eindhoven

In dit museum, dat zich overwegend in de buitenlucht bevindt, zijn alle medewerkers in klederdracht. Het is een echt een kijk- en doe museum, in het bijzonder geschikt voor kinderen. Zij leren op een leuke manier dingen over vroeger, veel beter dan uit de schoolboeken. De informatie wordt zo levendig gegeven, dat je helemaal meegezogen wordt in het verleden. Wie wil er nou niet eens in een andere tijd rondwandelen? Bovendien zijn er geregeld leuke events.

Landal het Vennenbos

Echte Brabantse gezelligheid vind je bij Landal het Vennenbos, een goed beoordeeld en kindvriendelijk Landal park, met veel bos en water. Dolle waterpret in het subtropisch waterparadijs, geniet van een hapje en een drankje, in de gezellige Park Plaza en ga daarna een potje bowlen. Voor jonge kinderen is er volop animatie; er is elke dag wat te beleven. Vooral de Bollo club is favoriet, met de karakters Puk en Pelle.

Je kunt een dagje zwemmen bij Landal het Vennenbos, maar je kunt er ook voor kiezen om een bungalow te boeken

Kamelenmelkerij

Kamelen ontmoeten zonder uren in het vliegtuig te hoeven zitten naar Egypte. Dan kan bij Kamelenmelkerij Smits, waar stallen en weiden vol van deze bultige dieren zitten. Ongeveer 85 kamelen wonen er op deze melkerij. Kinderen mogen een kijkje in de stallen nemen, kamelenmelk proeven en deelnemen aan activiteiten zoals het trainen van de jonge kamelen en kalfjes de fles geven. Wie durft er op een kameel te zitten? En smaken pannenkoeken gemaakt van kamelenmelk anders dan van koeienmelk?

Center Parcs de Kempervennen

Center Parcs de Kempervennen, heeft voor jong en oud, zowel in- als outdoor, veel te bieden. Er is een groot subtropisch waterparadijs met diverse glijbanen, een golfslagbad en een koraalbad, boordevol tropische vissen. Supergaaf is ook de wildwaterbaan en kun je zwemmen met een onderwaterscooter. Daarnaast is er volop animatie; er is elke dag wat te beleven. Een leuke aanrader: huur een (familie)fiets en fiets een rondje over het bosrijke vakantiepark.

Op de Kempervennen ben je als daggast van harte welkom, maar je kunt er ook voor kiezen om een cottage te boeken

Nationaal Voetbalmuseum

Het Nationaal Voetbalmuseum in Roosendaal bevat spellen en voetbalmogelijkheden voor kinderen tot een jaar of twaalf, naast het eigenlijke voetbalmuseum, waar onder meer voetbaltenues van profvoetballers uit de hele wereld te zien zijn, evenals oude beelden van topwedstrijden. Op deze plek zie, hoor, voel, ruik, speel en beleef je voetbal, de grootste sport ter wereld. Het is een interactief museum voor jong en oud. Bovendien kunnen kinderen voetballen op een grote stadionveld.

Oorlogsmuseum

Wie een gezellig gezinsuitstapje voor ogen heeft, denkt wellicht niet direct aan het Oorlogsmuseum in Overloon. Toch is dit een heel interessant bezoek, ook voor (jonge) kinderen. Je kunt er dingen uitleggen, dingen laten zien, maar ook dingen laten ervaren. Zo mogen kinderen in een tank klimmen, wat een onvergetelijke indruk achter zal laten. Oudere kinderen kunnen ervaren hoe het is om in een vliegtuig bombardementen uit te voeren of wat mensen doormaken die urenlang in een schuilkelder moeten zitten.

Duinoord

Beleef een geweldige dag bij Duinoord. Kinderen kunnen er de hele dag ravotten, zoals klimmen en klauteren, midgetgolfen en lasergamen. Zelfs tijdens een regenbui is er ook in Duinoord nog wat te beleven, dankzij de binnenspeelplek waar kinderen volop kunnen, klimmen en glijden. De jeugd vanaf acht jaar vindt uitdaging in de klimtrajecten in verschillende moeilijkheidsgraden. Voor de allerkleinsten zijn er speelhuisjes en springkussens. Omdat het park lekker overzichtelijk is, kunnen de ouders in de tussentijd relaxen.