7x de mooiste stranden in Noord-Holland

Geniet van het oneindige uitzicht over de zee

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  7x de mooiste stranden in Noord-Holland
 

Noord-Holland heeft een scala aan mooi brede zandstranden. Natuurlijk ligt het voor de hand om naar het populaire Zandvoort te gaan, maar ga eens van de gebaande paden af en kies eens voor Egmond aan Zee of Julianadorp. Hier zijn de stranden een minder druk, wat betekend dat je optimaal van de rust, het strand en de zee kunt genieten. Want welk seizoen ook, aan de Noord-Hollandse stranden is het altijd goed toeven. We tippen de vijf mooiste stranden in Noord-Holland. Inclusief een aantal vakantieadresjes, voor als je wat langer wil genieten.

Vakantie in een kustplaats: de tópper

Strand van Zandvoort

Zandvoort staat hoog in de lijst met meest populaire badplaatsen van Nederland. Het strand is heerlijk lang en beschikt over genoeg ligbedden. Maar niet alleen onder zon- en strandliefhebbers. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Gezien de kans op wind in Nederland ben je hier aan het juiste adres om te kitesurfen of windsurfen. En na zo’n sportieve uitbarsting kun je lekker nog even neerzijgen bij een van de vele strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten.

Lekker lang genieten in Zandvoort? Reserveer dan een cottage bij Center Parcs Zandvoort

Egmond aan Zee

Het zandstrand van Egmond aan Zee is een van de mooiste stranden van Nederland. Het ligt vlakbij het centrum van het dorp, dus de rust en de stilte van de duinen en de zee zijn nooit ver weg. Je kunt heerlijk wandelen langs het strand of de boulevard, neerstrijken op een terrasje of slenteren langs alle kleine winkeltjes in het centrum van het dorp, dat midden in de duinen naast het strand ligt. Zonaanbidders kunnen hier hun hart ophalen.

Wil je blijven slapen in Egmond aan Zee? Reserveer Kustpark Egmond aan Zee

Callantsoog

Callantsoog wordt ook wel het schoonste strand van Noord-Holland genoemd. Het strand van Callantsoog wordt middels een grote duinheuvel gescheiden van het centrum van het landelijke, kleine dorpje. Hier vindt je een bescheiden aanbod van knusse winkeltjes en goede restaurants. Wekelijkse zijn er markten in het dorp, naast de maandelijkse evenementen georganiseerd door bewoners en lokale ondernemers.

Wil je blijven slapen? Reserveer een hotel bij Booking

Julianadorp

Julianadorp aan zee is een prima keuze voor een vakantie in eigen land. De pittoreske badplaats wordt omgeven door schitterende natuur. Wandel heerlijk door het duinlandschap en over het schone, rustige strand waar zowel kinderen as honden zich helemaal uit kunnen leven. Of neem de fiets en verken het polderlandschap. Ook de Helderse Duinen en de uitgestrekte kuststrook zijn must sees tijdens een bezoek aan Julianadorp.

Interesse in een vakantie in Julianadorp aan zee? Reserveer Beach Resort Ooghduyne

Bergen aan Zee

Bergen aan Zee beschikt over een breed zandstrand, eigenlijk net zoals vrijwel alle stranden aan de Noord-Hollandse kust. Bovendien liggen er ook diverse strandpaviljoens waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en kunt genieten van het geluid van de ruisende golven op de achtergrond. Op verschillende zaterdagen in het hoogseizoen wordt Bergen aan Zee bovendien omgedoopt tot Montmartre aan Zee, met kraampjes op de boulevard waar kunstenaars hun werk uitstallen.

Wil je blijven slapen? Reserveer een hotel bij Booking

Bloemendaal

Een strandvakantie kan ook prima in Nederland, daarvoor hoef je echt niet het vliegtuig te pakken. Stijgt het kwik een keer boven de dertig graden, dan is het tot laat in de avond heerlijk uit te houden op het strand bij Bloemendaal aan Zee. Vroeger werd het strand nog door menig Zandvoorts strandbezoeker als ‘alternatief’ bestempeld, tegenwoordig mag Bloemendaal aan Zee echter ook veel bezoekers uit deze populairdere badplaats ontvangen. Vlakbij het strand kun je kiezen uit diverse relaxte beachclubs.

Interesse in een vakantie in Bloemendaal? Reserveer Sea Lodge Bloemendaal

Petten

Petten heeft een enorm breed zandstrand waar het gehele jaar strandpaviljoens mogen staan én in de zomer ook strandhuisjes. Het is er prachtig om een lange wandeling te maken. Achter de duinen ligt een gebied dat deels uit bos, deels uit duinen bestaat en waar je eveneens een leuk rondje kunt lopen. Ook het parkeren bij het strand van Petten is prima te doen. In het dorp zelf bevinden zich onder meer een supermarkt en een surfwinkel.

Aanrader! Geniet lekker lang op het brede zandstrand van Petten en reserveer een hotel bij Booking

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.