7x waarom jij naar Park Hochsauerland wil!

Water- en vakantiepret in overvloed

 
 
Home / Artikelen / 7x waarom jij naar Park Hochsauerland wil!
 

Een van de redenen waarom jij naar dit vakantiepark wil, is omdat het een compleet park is. Je verblijft in een comfortabel vakantiehuis in een mooie omgeving en met alle nodige voorzieningen bij de hand. Op vakantiepark Park Hochsauerland vind je spectaculaire attracties, die je nergens anders ziet! Het mooie aan dit vakantieparadijs is bovendien dat het op korte afstand van Nederland ligt, terwijl je toch helemaal ertussenuit bent. In deze verrassende omgeving kun je ontspannen en de leukste avonturen beleven met het hele gezin!

Een gaaf tropisch zwemparadijs

Een van de topattracties van Center Parcs Hochsauerland is het gave tropisch zwemparadijs de Aqua Mundo! De beslissing om voor een vakantie in dit park te kiezen, kom in een stroomversnelling als je ontdekt wat dit zwemparadijs je allemaal te bieden heeft. De Aqua Mundo is uitgerust met te gekke glijbanen, waaronder een glijbaan waar je in een rubberen band vanaf sjeest! Er is ook een heerlijk Water Playhouse, een Lazy River en een Kinder-doe-bad of bedwing de golven in het golfslagbad! Er zijn ook bubbelbaden, een buitenzwembad en er worden regelmatig allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Gaaf! Zoef samen van de nieuwe waterglijbaan en geniet van de snelle rit met daglicht effecten!

AVENTURA – de langste buitenspeeltuin van Europa

Als de kinderen horen dat op Park Hochsauerland de langste buitenspeeltuin van Europa ligt, dan willen ze meteen hun koffer pakken en vertrekken! In dit speelpark staan spectaculaire klimtorens, glijbanen en er is een dubbele kabelbaan. Er is ook een uitdagend wedstrijdparcours en een trimparcours. Op verschillende plekken in dit immense park liggen plekken met een schitterend uitzicht over het landschap van Sauerland. Hier kunnen jong en oud zich urenlang uitleven, met als risico dat de kids hier de volgende dag gewoon weer terug willen komen!

Winterverblijf op Park Hochsauerland

Een pluspunt van deze bestemming is dat het een vakantieparadijs is waar je op elk moment in het jaar een topvakantie beleeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een winterverblijf op Park Hochsauerland? Het ene moment begeef je je in de tropische omgeving van de Aqua Mundo en op het andere moment sta je midden in de sneeuw op een van de skipistes! Er liggen drie mooie skigebieden in de buurt; het kindvriendelijke skigebied Schlossberg, het skigebied Willingen met de langste afdaling van Sauerland (2 km) en Winterberg dat het grootste skigebied van de regio is!

Tip! In de winter is Park Hochsauerland perfect voor een weekendje skiën met het hele gezin!

Perfecte omgeving voor wandelingen en fietstochten

Als de sneeuw is verdwenen nodigen de glooiende heuvels rondom Center Parcs Hochsauerland je uit om je wandelschoenen aan te trekken. Wist je dat dit gebied ‘Het land van de 1000 heuvels’ wordt genoemd? Door deze heuvels liggen goed bewegwijzerde wandelroutes. Er zijn zowel kortere recreatieve wandelroutes als langere wandelwegen voor de ervaren en getrainde wandelaar. Overal in de omgeving vind je wegwijzers en markeringen. Deze regio kreeg niet voor niets als eerste het certificaat ‘Kwaliteitsregio wandelbaar Duitsland’. Ook fietsliefhebbers en mountainbikers vinden hier gemakkelijk de weg!

Eindeloze kinderpret op Park Hochsauerland

Als Center Parcs ergens groot in is, dan is het wel in topvoorzieningen voor kinderen. Een weekendje of een midweek Park Hochsauerland is niet genoeg om alles te ontdekken. We lichten hier enkele te gekke kinderactiviteiten uit. Tot de gratis activiteiten op het park behoren: spelen in de langste buitenspeeltuin van Europa, ravotten in de overige speeltuinen verspreid over het park, het bezoeken en aaien van de dieren op de kinderboerderij en de leukste avonturen beleven met Orry & vrienden. Enkele van de overige coole betaalde kinderactiviteiten zijn: de bungee trampoline, voetbalkamp en vele kinderworkshops.

Interesse in een vakantie op Park Hochsauerland? Boek dan hier Center Parcs Hochsauerland

Talloze activiteiten (gratis en betaald)

Eenmaal aangekomen op Park Hochsauerland, dan is het nog lastig om te kiezen wat je als eerste gaat doen! Een goede tip is om samen een Nordic Walking Tour te doen. De stokken zijn gratis voorhanden op het park. Of wat dacht je van een partijtje beachvolley. Voor deze activiteiten betaal je niets extra’s. Ben je op zoek naar nog meer fun en actie? Dan kun je ook allerlei gave betaalde activiteiten boeken, zoals laser gamen, midgetgolfen, geocaching, familieworkshops, tennissen, badmintonnen, kegelen, bowlen en nog veel meer!