Zoek lekker weg inspiratie!

Landal Rabbit Hill + 10 leuke dagtrips

Laatste update op 25 april 2024 door Jozet

Landal Rabbit Hill is een bosrijk vakantiepark, gelegen in het hart van de Veluwe in Milligen. Het Landal park wordt uitstekend onderhouden en de beoordelingen zijn prima! Vooral voor jonge gezinnen is dit een geweldige vakantiebestemming. Het kindvriendelijke vakantiepark biedt een scala aan binnen- en buitenactiviteiten. Denk hierbij aan een grote indoorspeeltuin, een binnen- en buitenzwembad en een konijnenheuvel met een echte konijnenfamilie. Daarnaast biedt de bosrijke omgeving tal van mogelijkheden voor dagjes uit. Ik kan dit Landal park van harte aanbevelen voor gezinnen, maar het is ook een prima uitvalsbasis om de Veluwe te verkennen.

Wat kun je doen op en rondom Rabbit Hill?

Landal Rabbit Hill heeft fijne voorzieningen. Maar het is ook een prima uitvalsbasis om de Veluwe te verkennen. Er zijn tal van daguitstapjes mogelijk en de wandel- en fietsmogelijkheden zijn eindeloos.

Landal Rabbit Hill staat bol van de voorzieningen

Landal Rabbit Hill is een populair vakantiepark onder jonge gezinnen en deze populariteit heeft het Landal park te danken aan de vele fijne voorzieningen. Zo is er een gezellig familierestaurant, een binnen- en buitenzwembad met ligweiden, een grote indoorspeeltuin en een ruim aanbod aan sport- en spelactiviteiten. Denk hierbij aan adventure golf, bowlingbanen, het jaarrond een animatieprogramma en een sports arena. Een andere leuke attractie is de konijnenheuvel, waar de konijnen vrij rondhuppelen en spelen. Vooral jonge kinderen genieten enorm van een bezoek aan deze heuvel, waar ze de konijntjes kunnen bewonderen.

Dat je midden in de natuur verblijft, wordt direct duidelijk door de aanwezigheid van konijntjes en eekhoorntjes die vrij rondhuppen op het Landal park. Overal zie je ze huppelen en van boom tot boom springen. De bungalows liggen prachtig verscholen in het groen, zijn gezellig ingericht en bieden alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf op de Veluwe. Vooral in de zomer is het terras een heerlijk plekje voor het ontbijt en BBQ-avonden. Naast gewone bungalows kun je ook kiezen voor luxe groepsaccommodatie en een safari-tent. De safaritent is een uitstekende keuze voor wie nog meer verbinding met de natuur zoekt.

Wandelen rondom Vaals

Dagje naar Nationaal Park de Hoge Veluwe

Je kunt er eigenlijk niet omheen als je op de Veluwe bent: Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is aan te raden om na binnenkomst eerst het bezoekerscentrum te bezoeken. Hier is informatie verkrijgbaar over fiets- en wandelroutes, wandelingen met een natuurgids en kinderactiviteiten, zodat je zeker weet dat je niets mist! Leuk om te bezoeken is het Museonder; dit museum is ook precies wat de naam al doet vermoeden: het geeft een beeld van alles wat er diep in de bodem leeft. Ook het Kröller-Müller Museum, met onder andere een collectie van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, is een aanrader. Mits je natuurlijk van kunst kijken houdt. Wil je de natuur van De Hoge Veluwe ten volle ervaren, spring dan op een witte fiets, die klaarstaan bij de ingang van het Nationaal Park. (Reisafstand vanaf Rabbit Hill is 32 kilometer)

Bezoek Julianatoren, Burgers Zoo, Apenheul of Aviodrome

Op Rabbit Hill is er voldoende vermaak, maar als je toch een dagje iets anders wilt, zijn er in de omgeving diverse mogelijkheden. Voor kinderen tot 12 jaar is de Julianatoren (11km) een uitstekende keuze. Met zo’n 60 attracties is er genoeg te beleven en wie weet kom je zelfs Meneer Kaasgaaf, Jul en Julia tegen. Voor een leerzame en avontuurlijke ervaring is Burgers’ Zoo (37km) de perfecte keuze. Hier leven alle dieren in hun natuurlijke leefomgeving, wat niet alleen beter is voor de dieren zelf, maar ook interessanter voor de bezoekers. De natuurlijke habitats zijn verdeeld in zeven leefgebieden die fantastisch zijn nagebootst.

Apenheul (12km) biedt een unieke gelegenheid om oog in oog te staan met nieuwsgierige apen. De verschillende apensoorten hebben hier hun eigen leefgebieden, waar je kunt zien hoe gorilla’s, orang-oetans, bonobo’s, maki’s en de bekende doodshoofdaapjes lekker hangen en slingeren. En bij Aviodrome (47km) kun je de geschiedenis van de luchtvaart ontdekken en zelfs plaatsnemen in een vliegtuigcockpit!

Dagje Hattem: Verken het Anton Pieck en het Bakkerijmuseum

Hattem is een klein stadje dat vooral bekend staat om het Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum. In het Anton Pieck Museum krijg je een inkijk in het werk van de Nederlandse kunstenaar Anton Pieck, die onlosmakelijk verbonden is met de Efteling. Zijn tekeningen vormden de basis voor ontwerpen zoals het Sprookjesbos en Droomvlucht. Als bezoeker word je meegenomen naar vervlogen tijden, met romantische dorpsgezichten tot winterlandschappen.

Het Nederlands Bakkerijmuseum bevindt zich ook in Hattem en biedt een boeiende verkenning van de geschiedenis van brood en banket. Zodra je binnenkomt, ruik je de heerlijke geur van versgebakken brood. Terwijl je door verschillende kamers wandelt, wordt je meegenomen op een reis door de tijd, waarbij je ambachtelijke bakkers aan het werk ziet. Kinderen kunnen zelf deeg kneden en koekjes bakken in de bakkerij. Daarnaast is Hattem ook een leuk stadje om doorheen te wandelen. Er zijn tal van winkels en op de markt liggen terrasjes. (Reisafstand vanaf Rabbit Hill is 47 kilometer)

Een dagje Deventer: Winkelen en bezoek het Speelgoedmuseum

Vanaf Rabbit Hill ben je ook zo in Deventer. Deze oude en gezellige handelsstad is een fijne bestemming voor een stedentripje. Het centrum is compact met tal van winkels en historische monumenten, zoals de Waag of de Grote Lebuïnuskerk, die je kunt beklimmen. Bezoek ook het Bergkwartier; in december komt deze buurt tot leven vanwege het Dickens Festijn dat hier plaatsvindt. Bovendien is Deventer ook leuk voor kinderen vanwege het Speelgoedmuseum. Hier maak je een reis door de geschiedenis van speelgoed, van antieke poppen en ouderwetse bordspellen tot moderne gadgets. Bovendien kan er ook gespeeld worden. Lees ook: Wat te doen in Deventer? 9x de tofste tips! (Reisafstand vanaf Rabbit Hill is 38 kilometer)

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland