Mecklenburg-Vorpommern

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Mecklenburg

 
 
Home / Bestemmingen / Mecklenburg-Vorpommern
 

Mecklenburg-Vorpommern: tips en inspiratie

In Noord-Duitsland ligt een wereld om ontdekt te worden; de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern! Vooral watersportliefhebbers, voelen zich hier als een vis in het water. Met een 1900 kilometer lange kustlijn aan de Oostzee en met meer dan 2000 meren in het binnenland zul je je hier niet vervelen. Het is ook heerlijk om te voet of op de fiets dit gebied te doorkruisen. Liefhebbers van cultuur en historie, komen aan hun trekken in de historische badplaatsen. Lees onze artikelen met tips en must-sees over Mecklenburg Vorpommern

6X doen in Mecklenburg-Vorpommern

Kühlungsborn is de grootste badplaats aan de Oostzee in Mecklenburg-Vorpommern. Kenmerken zijn de historische villa’s gebouwen in de stijl van de badarchitectuur en natuurlijk het schitterende kilometer lang zandstrand. 

Rostock ligt aan de Oostsee en is de grootste stad van Mecklenburg-Vorpommern. Opvallend zijn de pastelkleurige huizen in de historische stadskern, maar ook het winkelaanbod is bijzonder. Tip! Stap op de ferry naar Warnemünde, een kustplaatsje aan de monding van de rivier.

Schloss Schwerin is een schitterend kasteel, op een eiland in het Schweriner meer. Het kasteel is open voor bezoekers en kun je de indrukwekkende tuin alsook het slot met de prachtige zalen bezoeken.

De hoofdstad is Schwerin! Schwerin is niet heel groot maar het oude centrum is absoluut een bezoekje waard. Smalle straatjes, met winkeltjes en oude vakwerkhuisjes bepalen hier het straatbeeld. Ook Schloss Schwerin ligt in Schwerin.

Het binnenland van Mecklenburg-Vorpommern heeft meer dan 2000 meren. Ideaal voor watersporters, maar je kunt er ook prima fietsen. Een aanrader is de Mecklenburgischer Seen Radweg. Maar let op de gehele route is 630 km lang!

Voor de kust van Mecklenburg aan de Duitse Oostzee ligt Nationaal Park Vorpommersche. Een prachtig eiland met duinen, lagunes, landtongen en strandmeren, die je op allerlei manieren kunt verkennen: te voet, op de fiets of tijdens een boottocht.

Reisorganisaties Mecklenburg Vorpommern

Top-3 reisoranisaties voor Mecklenburg Vorpommern

Interesse in een actieve vakantie in Mecklenburg Vorpommern? Bekijk het aanbod van SNP.

Meer info

Vakantie midden in de natuur van Mecklenburg Vorpommern? Boek dan een Natuurhuisje.

Meer info

Boek een hotel of appartement via Booking. Direct bevestigd en scherp geprijsd.

Meer info

De highlights in Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern is een veelzijdige regio! De hoofdstad is Schwerin en ook Rostock is een belangrijke stad. Ben je in augustus in Rostock, pik dan zeker ‘Hanse Sail’ mee. Dit is een van de grootste nautische festijnen ter wereld. In het binnenland liggen ruim 2000 meren – ideaal als je graag vertoeft op en aan het water. Bezoek het sprookjesslot Schwerin en het eiland Rügen. Maar er zijn meer hoogtepunten in Mecklenburg Voor Pommeren. Interesse lees: Wat te doen in Mecklenburg-Vorpommeren

  • Het eiland Rügen, wat je bereikt via een brug vanaf de stad Stralsund.

  • Het sprookjeskasteel Schwerin

  • De bekende strandstoelen op de stranden aan de Oostzee

Vakantietips Mecklenburg-Vorpommern

Welke vakantie naar Mecklenburg-Vorpommern heeft je voorkeur? Ontdek je graag de natuur van dichtbij, dan is een fietsvakantie wat je zoekt! Wil je graag veel zien, denk dan eens aan een autovakantie door Mecklenburg-Vorpommern. Maar ook een drie-of viersterren hotel in een stad of een huisje aan het strand is mogelijk! Hieronder onze lekkerwegtips en leuke reistips die je niet mag missen als je opzoek bent naar een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern.

TUI: Mooie autovakanties

TUI heeft een ruime keuze aan vakanties naar Mecklenburg-Vorpommern. Je verblijft in fijne hotels en heb je keuze uit hotels alsook meerdaagse reizen. Veel reizen zijn zeer goed beoordeeld.

Meer info

Landal: Huisje aan de Oostzee

Ontspannen aan de Oostzee, dan kunnen we Landal Travemünde aanraden. Gelegen aan het brede zandstrand op het rustige Priwall schiereiland tegenover de Baltische badplaats Travemünde.

Meer info

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Mecklenburg Vorpommern. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info