Vakantie in Thüringen

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Thüringer

 
 
Home / Bestemmingen / Vakantie in Thüringen
 

Thüringen: tips & inspiratie

Thüringen wordt ook wel ‘het groene hart’ van Duitsland genoemd. Het is het ideale decor voor ontspannende of juist uitdagende outdoor activiteiten. In een ver verleden was het een van de machtigste gebieden van Midden-Europa. Beroemdheden als Goethe, Schiller, Martin Luther en Bach, hebben hier hun voetsporen achtergelaten. Vooral het stadje Weimar heeft de kunst- en cultuur minnende vakantieganger veel te bieden. Maar ook Erfurt de hoofdstad van Thüringen is een aanrader! We tippen de bezienswaardigheden in Thüringen!

6X doen in Thüringen

Ook de geliefde vakantieregio de Harz vind je in Thüringen. De diepe bossen, dalen en meren nodigen het jaarrond uit tot vele outdoor activiteiten. Bezoek ook de stad Goslar of ga op wintersport. Interesse in een verblijf in de Harz? Boek dan: Landal Salztal Paradies

Erfurt is de hoofdstad van Thüringen en heeft een van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen van Duitsland. Interesse in Bach, Luther of Goethe Schiller dan kun je hier je hart ophalen. Tip! Een bezoekje aan Erfurt is prima te combineren met een stedentrip naar Weimar. 

Het Wartburg kasteel in Eisenach is niet alleen een van de mooiste kastelen in Duitsland ook Maarten Luther zat er van 1521 tot 1522 ondergedoken. De kamer waar Luther woonde en waar hij het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde, is in de originele staat bewaard gebleven en te bezichtigen.

De geschiedenis van Thüringen kent ook zwarte bladzijden, vanwege het Concentratiekamp Buchenwald. Hier kun je de overblijfselen van het kamp bezichtigen en zijn tentoonstellingen te zien over het reilen en zeilen in het kamp.

Nationaal park Hainich, het grootste aaneengesloten loofbos van Duitsland, is het leefgebied van ransuilen en wilde katten, alsook een wandelparadijs. Het bos van Hainich is relatief ongeschonden gebleven waardoor je een goed beeld krijgt van hoe de bossen er vroegen hebben uit gezien.

De stad Weimar staat bekend om de vele historische bezienswaardigheden en om de beroemde inwoners als Bach, Schiller en Goethe. Struin door het centrum dat is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoed. Tip! Interesse in de geschiedenis van Weimar? Wandel dan mee met een gids.

Reisorganisaties Thüringen

Top-3 reisoranisaties voor Thüringen

Overnacht midden in de natuur van Thüringen en boek een natuurhuisje via Natuurhuisje.nl

Meer info

Een autovakantie in Thüringen boek je bij Pharos. Ruime keuze. Met de zekerheid van ANWB

Meer info

Boek je vakantiehuis in Thüringen bij Novasol! Alle huisjes zijn geïnspecteerd.

Meer info

De highlights in Thüringen

Thüringen is een aantrekkelijke vakantieregio, de hoofdstad is Erfurt, maar ook Weimar en Eisenach zijn aanraders om te bezoeken! Een bekende alsook zeer geliefde vakantieregio in Thüringen is de Harz. Een streek met diepe bossen en ook perfect voor een wintersport vakantie. Wandel je graag, ook dan is Thüringen een goede keuze! Zoek je als wandelaar een echte uitdaging: wandel dan de Rennsteig van 170 kilometer. De route loopt door het Thüringer Woud, het Frankenwald en het Leisteengebergte van Thüringen. Lees ook: De bezienswaardigheden in Thüringen

  • Uitzicht op het Thüringer Wald

  • Erfurt: De hoofdstad van Thüringen

  • Concentratiekamp Buchenwald

  • Wartburg kasteel

Vakantietips Thüringer

Welke vakantie naar Thüringer heeft je voorkeur? Ontdek je graag de natuur van Thüringer, dan is een vakantie die je langs mooi natuurgebieden voert wat je zoekt! Wil je graag veel zien, denk dan eens aan een autovakantie door Thüringer. Maar ook een drie-of viersterren hotel in een stad of een vakantiehuis midden op het platteland is mogelijk! Hieronder onze lekkerwegtips en leuke reistips die je niet mag missen als je opzoek bent naar een vakantie in Thüringer.

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Thüringer. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

TUI: Uitstekende (auto)vakanties

TUI heeft een ruime keuze aan vakanties naar Thüringer. Je verblijft in fijne hotels en heb je keuze uit hotels alsook meerdaagse reizen. Veel autoreizen zijn zeer goed beoordeeld.

Meer info

Booking: Hotels in Thüringer

Thüringer is een grote deelstaat met veel steden! Maar de steden ErfurtWeimar en Jena zijn het populairst onder reizigers. Of zoek zelf een hotel in Thüringer via Booking.

Meer info