Weg in de voorjaarsvakantie – Tips en deals!

Naar Zuid-Limburg, een dagje pretpark of zoek de sneeuw op

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Schoolvakantie tips  /  Weg in de voorjaarsvakantie – Tips en deals!
 

De voorjaarsvakantie ook wel de krokusvakantie genoemd, is een uitgelezen kans om na de donkere en koude winterdagen, er op uit te trekken, om te zien hoe de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. Je kunt thuisblijven en dagtrips maken – hier is niets mis mee! Maar je kunt er ook voor kiezen, om een vakantie te boeken. Veel scholen hebben immers een weekje vrij. Zou je kiezen voor een vakantie in de voorjaarsvakantie? We hebben de beste voorjaarsvakantie tips voor 2020 op een rijtje gezet.

Weg in de voorjaarsvakantie 2020

Voorjaarsvakantie 2020 – naar een vakantiepark

Voor gezinnen is een (mid) weekje naar een vakantiepark een prima keuze. Naast een knusse bungalow, midden in de natuur, beschikken de meeste vakantieparken over tal van voorzieningen, zoals een (tropisch) zwembad, een binnen- en buitenspeeltuin, een animatieteam, diverse eetgelegenheden en soms wellness voorzieningen. Zou het weer wat minder zijn, dan ben je altijd verzekert van speelplezier. Vakantieparken zijn er dan ook voldoende! Maar als we een aantal vakantieparken mogen aanraden zijn dat:

Naar Zuid-Limburg – de mooiste streek van Nederland

Schilderachtig, zo kunnen we Zuid-Limburg het beste omschrijven. Met lieflijke dorpjes, vakwerkhoeves, holle wegen en mooie vergezichten. Niet voor niets is Zuid-Limburg al jaren een van de meest populaire vakantiestreken van Nederland! Ook in de voorjaarsvakantie is Zuid-Limburg perfect. Bezoek Maastricht en Valkenburg, maak een grensoverschrijdende wandeling en bezoek het Drielandenpunt. Na een actief middagje, smul je van een stuk echte Limburgse vlaai. Wil je blijven slapen – geen probleem – want Landal heeft er maar liefst vier parken.

  • Ga je (romantisch) met z’n tweetjes dan kunnen we De Waufsberg en Reevallis aanraden. Ideaal voor wandelliefhebber!
  • Ga je met kinderen dan is Landal Hoog Vaals perfect. Met een binnenzwembad en een binnen- en buitenspeeltuin.
  • Of kies voor het rustige Kasteeldomein de Cauberg, gelegen in Valkenburg en direct naast thermen 2000.

Skiën in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is bij uitstek geschikt voor een skivakantie, dit komt vooral door de goede wintersportcondities. Bijna overal ben je verzekert van een dik pak sneeuw, bovendien is dit ook een van de beste maanden voor een skivakantie: er zijn talloze activiteiten en gezellige après-skiavonden. Oostenrijk is nog steeds zeer populair, maar ook Frankrijk heeft uitstekende wintersport condities. Maar wist je ook dat je net over de grens in Duitsland ook prima kunt skiën? Zeker voor een kort weekendje naar de sneeuw, een prima keuze!

  • Sunweb Winter is een van de beste wintersport aanbieders. Met een ruim aanbod aan wintersport aanbiedingen, voor grote gezelschappen en families.
  • Landal Winterbergen en Hochsauerland zijn perfect voor een weekendje sneeuwpret. Gelegen op 4 uur rijden vanaf Utrecht.
  • Landal Skilife heeft een groot aantal winter vakantieparken, waar je naast skiën, ook gebruik kunt maken van de vele parkfaciliteiten.

Naar een pretpark in de voorjaarsvakantie

Een dagje pretpark is vaak niet voldoende om alle spannende en uitdagende attracties uit te testen. Een prima lekker weg tip is – om in de voorjaarsvakantie een verblijf te boeken op of nabij het pretpark van je keuze. Zodat je na een dagje pretpark tot rust kunt komen zonder lang te reizen, om vervolgens de volgende morgen als een van de eerste gasten, het pretpark weer te bezoeken. Ideaal! We tippen 5 pretparken met overnachtingsmogelijkheden. Goed om te weten: blijf je slapen, dan krijg je in de meeste gevallen gratis toegang tot het pretpark.

Lees meer: 5 pretparken waar je kunt blijven slapen
Lees ook: Efteling arrangement. Gaaf!

Voorjaarsvakantie datums 2020

De voorjaarsvakantie van 2020 is voor Zuid- en Midden Nederland van 22 februari t/m zondag 1 maart 2020 en voor Noord-Nederland van 15 februari t/m 23 februari.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.