Wat te doen in Arnhem? Alle highlights!

Daal af in de historische kelders, ga winkelen en dieren kijken

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Arnhem? Alle highlights!
 

Arnhem heeft het allemaal! Hier staat je niets in de weg om een fantastische stedentrip te beleven. Duik diep de geschiedenis van de stad in door af te dalen in de historische kelders van Arnhem of bezoek het Openluchtmuseum Arnhem en laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden. Genieten van de natuur kan ook: breng een middagje door in Park Sonsbeek of ga op safari in Burger’s Zoo. Ben je een echte shopfanaat? Ook dan is Arnhem een ideale bestemming! We tippen de fijnste bezienswaardigheden in Arnhem!

Een weekendje weg naar Arnhem? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in Arnhem. We tippen de beste hotelaanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Ook Fletcher heeft fijne hotels nabij Arnhem. Voor gezinnen is een vakantiepark rondom Arnhem ideaal

Wat te doen in Arnhem: Bezoek Park Sonsbeek

Een stad verkennen en tegelijkertijd genieten van ‘groen’? Dat is in Arnhem geen vreemde combinatie. Breng eens een middagje door in Park Sonsbeek. Het park grenst aan Park Zijpendaal en de Gulden Bodem, waardoor er maar liefst 200 hectare groen aan  je voeten ligt. In Park Sonsbeek staat de mooie uitkijktoren De Belvédère en er zijn vijvers, fonteinen en twee watervallen. Uniek is het heuvelachtige karakter van het park. Adres: Zijpendaalseweg 24A, Arnhem.

Een dagje naar Burgers’ Zoo

Aapjes kijken, leeuwen spotten, giraffen bewonderen; dit zijn nog maar enkele leuke attracties die je in Burger’ Zoo te wachten staan. Tijdens een stedenstrip Arnhem mag een bezoek aan deze mooie dierentuin niet ontbreken; een spectaculaire belevenis voor jong en oud! Bijzonder aan deze dierentuin is dat de leefomgeving van de dieren compleet is nagebootst, dit worden ‘ecodisplays’ genoemd; stap binnen in een tropisch regenwoud, ‘duik’ de oceaan in, ga op avontuur in de jungle of ga op Safari!

Historische kelders Arnhem

Al struinend door de winkelstraten van Arnhem zou je niet vermoeden dat er onder je een hele geschiedenis geopenbaard wordt! De geschiedenis van Arnhem ontdek je tijdens een ondergrondse wandeling door de historische kelders van Arnhem. Er liggen 36 eeuwenoude kelders onder de winkelstraten van Arnhem. Ze zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden. Volg een rondleiding en bekijk de unieke vondsten. Elke woensdag t/m zaterdag én elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Adres: Oude Oeverstraat 4a, Arnhem.

Openluchtmuseum Arnhem

Dit museum biedt je een unieke belevenis. Zodra je door de toegangspoort bent, kan je reis door het verleden beginnen. Stap binnen in originele (verplaatste) gebouwen, zoals molens, historische woningen en boerderijen, gebedsplaatsen en werkplaatsen. Je wordt verwelkomd door de ‘originele’ bewoners die je vertellen over hun leven. Zie een smid, molenaar of drukker aan het werk. Bekijk eveneens oude gebruiksvoorwerpen en klederdrachten. Regelmatig zijn er speciale activiteiten, zoals ploegen met paarden of een ouderwetse kinderkermis.

Foto: Openluchtmuseum Arnhem

De grote Eusebiuskerk

De grote Eusebiuskerk torent overal bovenuit. In de kerk leer je meer over de geschiedenis van de kerk en de stad. In de kerkzaal worden historische objecten tentoongesteld en bewonder ook het Strümphlerorgel. In de grafkelders wordt je mee terug in de tijd genomen naar het jaar 1000. De Eusebiuskerk beschikt over de grootste en zwaarste klokken van Europa. Stap in de unieke glazen lift die dwars door de kerktoren gaat, om dit wonder te aanschouwen en geniet ook op 73 meter hoogte van het uitzicht over Arnhem.

Winkelen in Arnhem

Winkelen in Arnhem een goed idee? Jazeker! Er zijn veel leuke winkelstraten met een mooie afwisseling tussen grote winkelketens en kleine zaakjes. Arnhem staat bovendien bekend als een echte mode- en designstad. Meer weten? Dan moet je in het Modekwartier in Klarendal zijn. Winkelstraten die we kunnen aanraden zijn: de Ketelstraat, Rijnstraat, Weverstraat en de Koning- en de Bakkerstraat. Tijd voor een pauze, neem dan een drankje in een van de cafés op de Korenmarkt of de Rijnkade!