Wat te doen in Nijmegen? 6 must-see!

Wandel door Kronenburgerpark, over de Grote Markt en ga shoppen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een stad  /  Wat te doen in Nijmegen? 6 must-see!
 

Bij Nijmegen denk je direct aan de Vierdaagsefeesten, maar Nijmegen heeft veel meer te bieden. In het centrum kun je urenlang rondslenteren: zowel de grote warenhuizen als bijzondere boetiekjes zijn er goed vertegenwoordigt. Voor een rust momentje moet je in Kronenburgerpark zijn! Zoek je een hippe eetgelegenheid, dan kunnen we het voormalige Honigfabriek aanraden! Een verzameling van creatieve eet- en koffietentjes. Interesse in de Romeinse geschiedenis en archeologie van Nijmegen, bezoek dan Museum het Valkhof.

Weekendje Nijmegen – blijf slapen

Bezienswaardigheden in Nijmegen – Kronenburgerpark

Midden in het stadscentrum van Nijmegen, bevindt zich een prachtige, rustgevende plek: het Kronenburgerpark. Het park heeft een centrale ligging dichtbij het station en de Lange Hezelstraat. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten. Als het rondeel, naast de Kronenburgertoren beklimt krijg je een schitterend uitzicht over het park. Je kijkt uit op de vijver, over het park en ook op het achterliggende stadsdeel, Nijmegen West. Ook ligt er een hertenkamp en kun je mee met een rondleiding. Adres: Kronenburgersingel

Hortus Nijmegen

De Hortus in Nijmegen is een botanische tuin annex theetuin en hoort bij park Brakkenstein, aangelegd in een bestaand sterrenbos dat al voorkomt op kaarten uit de 18de eeuw. Naast de Botanische tuin ligt de Arcadische Tuin met een kijktuin, pluktuin en een educatieve tuin. De tuin ligt op loopafstand van de universiteit. Het is er heerlijk rustig wandelen te midden van mooie, diverse natuur. De tuin is vrij toegankelijk en in de zomer zijn er allerlei activiteiten. Adres: d’Almarasweg 22d

Luieren langs de Waal

Misschien is dit wel het best bewaarde geheim van Nijmegen – op een warme zomerdag genieten van de zon op een van de Waalstrandjes. Je kunt hier prima zonnen, picknicken, kinderen kunnen zandtaartjes bakken, in het zand en kun je naar de boten kijken, die op de Waal voorbij varen. Goed om te weten: Hoewel het water er in de zomer zeer aanlokkelijk uitziet, is zwemmen levensgevaarlijk en ten strengste verboden. Dit in verband met de veel te sterke stroming van de Waal. 

Honigfabriek

Gelegen aan de Waal bevindt zich de voormalige Honig fabriek, inmiddels bekend als Het Honig Complex. Een verzameling creatieve bedrijfjes, een galerie en diverse eettentjes. De fabriek zelf is getransformeerd in ruimtes waar meerdere restaurants gevestigd zijn en is er zelfs een beachvolleybalveld gemaakt. Je kunt er lunchen of lekker wat drinken, een expositie bekijken of gewoon een fijne wandeling maken over het terrein. Vanuit hartje centrum is de Honigfabriek een klein half uurtje lopen. Adres: Zuideinde 74-100

Bezichtig de middeleeuwse gebouwen

De Grote Markt in Nijmegen is één van de mooiste pleinen in Nederland, met gebouwen die maar liefst honderd jaar oud zijn. Zoals  het rond 1613 gebouwde Waaggebouw; door sommigen ook wel de Boterwaag genoemd. Maar dat is niet de enige plek: overal in Nijmegen vind je resten van oude gebouwen. Vlakbij ligt bijvoorbeeld de Sint Stevenskerk, die hoog boven Nijmegen uit torent. Naast deze kerk liggen authentieke Kanunnikenhuisjes, waarin heden ten dagen winkeltjes in zijn gevestigd. Kortom, als je door het centrum wandelt van Nijmegen, kijk dan goed rond.

Shoppen in Nijmegen

Als je graag winkelt, ook dan in Nijmegen perfect! Nijmegen telt maar liefst 400 winkels. Niet alleen de grote warenhuizen zijn vertegenwoordigt ook speciaalzaken en kleine boetiekjes zijn er in overvloed. De winkelstraat waar je moet zijn is de Marikenstraat, hier vind je bekende grote modemerken, gezellige eetgelegenheden en boetiekjes. De openingstijden zijn heel ruim, donderdagavond is het koopavond en regelmatig zijn er ook koopzondagen.

Lees ook deze artikelen met Gelderland in de hoofdrol:

Wat te doen in Gelderland? Alle highlights!
6 x de mooiste familieparken in Gelderland


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.