10x de absolute must-sees van Rotterdam

Unieke architectuur, de Erasmusbrug en de Markthal

 
 
Home / Artikelen / 10x de absolute must-sees van Rotterdam
 

Rotterdam, de stad met één van de grootste havens van Europa, klinkt je wellicht niet zeer toeristisch in de oren, maar niets is minder waar. Rotterdam is een verrassende bestemming die tal van fraaie en bijzondere bezienswaardigheden herbergt. Neem nu de indrukwekkende skyline en de unieke architectuur met de Maastoren, de Erasmusbrug en de Markthal als absolute must-see! Of wat dacht je van Diergaarde Blijdorp en shoppen kan maar liefst 7 dagen in de week. Kortom, een weekendje Rotterdam staat garant voor een paar onvergetelijke dagen.

Een weekendje weg naar Rotterdam? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in Rotterdam. We tippen de beste hotelaanbieders.

Aanrader! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Ook Fletcher heeft hotels nabij Rotterdam. Ook leuk! Droom weg op de SS Rotterdam. Voor gezinnen is een vakantiepark nabij Rotterdam ideaal!

Bezienswaardigheden Rotterdam: De Markthal

De indrukwekkende Markthal in Rotterdam is een enorme trekpleister. De ‘hal’ bestaat uit een parkeergarage van vier verdiepingen met daarboven de elf verdiepingen tellende markt. Deze markt telt, met uitzondering van de bloemenkraam, enkel voedsel georiënteerde kramen. Het is een mooie mix van exclusieve en bijzondere producten. De Markthal is gratis te bezoeken. Vergeet tijdens je bezoek ook niet naar boven te kijken, de plafondversieringen zijn geweldig. De hal is zeven dagen in de week geopend.

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp wonen de bewoners in hun zo goed mogelijk nagebouwde leefomgeving. In het Oceanium kun je onder water kijken naar al het schoons wat de zee te bieden heeft. Amazonica, waar wonderschone vlinders om je heen vliegen, laat je Zuid-Amerika ervaren. Alle werelddelen passeren met hun biotoop en dieren! En ga je via de Chinese tuin naar buiten, dan verlaat je de diergaarde in rust en harmonie. De dierentuin is bovendien gunstig gelegen vlak bij Station Rotterdam Centraal.

Foto: facebook.com/pg/diergaardeblijdorp.rotterdamzoo/

De Euromast

Beklim je de 185 meter hoge Euromast, dan heb je een prachtig uitzicht van bovenaf over de havenstad van Europa. Het is namelijk de hoogste uitkijktoren van ons land. Maar er is nog veel meer mogelijk dan alleen maar van het uitzicht genieten. Bij dit icoon van Rotterdam kun je eten, drinken, slapen én abseilen of tokkelen. Ooit gebouwd voor de Floriade, later bijna verdubbeld in hoogte en al decennialang een populaire attractie. Absoluut een must om te bezoeken tijdens je weekendje Rotterdam.

De Haven

Je kunt Rotterdam vanaf verschillende kanten bekijken. Beklim je de Euromast, dan heb je een prachtig uitzicht van bovenaf over de slimste havenstad van Europa. Of boek een rondvaart en bekijk de stad vanaf het water. Vaar langs de Erasmusbrug die beeldbepalend is voor de skyline van Rotterdam, en langs de Schiehaven waar containers druk bezig zijn met laden en lossen. Wie Rotterdam echt wil ervaren, kan niet om de haven heen.

Gele kubuswoningen

Iedereen die ooit in Rotterdam is geweest, kent de Kubuswoningen. De gele scheve blokkendozen zijn te vinden tegenover station Blaak en schuin tegenover de Markthal. De unieke paalwoningen zijn gebouwd in de jaren tachtig naar een ontwerp van architect Piet Blom. Benieuwd of zo’n kubus er van binnen net zo scheef uitziet? Voor 3 euro kun je spieken in de Kijk-Kubus. Of reserveer een overnachting in het Stayokay-hostel, welke in de kubus is gevestigd.

Het Kralingse Bos

Het Kralingse Bos is dé verrassing van Rotterdam. Het park is zo’n  300 hectare groot en veel Rotterdammers gaan hier recreëren, hardlopen of wandelen. De paden zijn prima en bovendien ook ‘s avonds goed verlicht. Ook voor kinderen zijn er tal van mogelijkheden: sportvelden, speeltuinen, een kabelbaan en een strandje met een kinderbad. Natuurlijk liggen er ook diverse eetgelegenheden waar je even lekker kunt uitblazen.

De Erasmusbrug

De beroemde Erasmusbrug, de brug die de skyline van de stad bepaalt, wordt ook wel ‘De Zwaan’ genoemd, aangezien de brug wel iets weg heeft van dit dier. De brug is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus en loopt over de Nieuwe Maas, tussen de wijk Kop van Zuid en het centrum. Vooral ‘s avonds ziet de brug er prachtig uit. Bij de uitloper staat het ‘Marathonbeeld’, waarop de namen staan van eerdere winnaars van de Marathon Rotterdam.

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een goede reputatie en een aantal prachtige stukken in haar standaard collectie. Een bezoek aan dit prachtige museum gaat nooit vervelen. Het is gevestigd in een gebouw met mooie zalen. Het is een feest om hier rond te dwalen en de werken van de beroemde schilders te bekijken. Er is bovendien veel variatie, wat een bezoek leuk maakt voor alle leeftijden, vooral als je het combineert met een uitstapje naar Diergaarde Blijdorp.

SS Rotterdam

De SS Rotterdam ligt aangemeerd op de kop van Katendrecht. Dit stoomschip (vandaar de letters ss) was ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerikalijn. Het is de grootste oceaanstomer die ooit in Nederland is gebouwd. En nog steeds is het cruiseschip in gebruik. Na een grondige renovatie is het nu namelijk een hotel. Vanaf de hoogste dekken hebben de hotelgasten een prachtig uitzicht op Rotterdam.

Wil jij ervaren hoe gasten de overtocht naar New York beleefden? Blijf dan slapen op de SS Rotterdam: boeken kan via Voordeeluitjes

Wat te doen in Rotterdam: Ga shoppen

De Witte de Withstraat is één van de leukste winkelstraten van Rotterdam. Terrasjes, restaurantjes, musea en authentieke winkeltjes wisselen elkaar af. Een aanrader als je niet van grote winkelketens houdt. Wie daar wel fan van is, kan beter naar de Lijnbaan of de Koopgoot bezoeken. Het fijne aan de Koopgoot is dat het deels overdekt is, handig als het regent. Ook de Hoogstraat is leuk en biedt meer afwisseling.