Wat te doen in Vaals? Alle must-visits!

Een glooiend landschap, eindeloze wandelingen en het drielandenpunt

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Vaals? Alle must-visits!
 

Het dorpje Vaals, in het puntje van Zuid-Limburg, is gelegen op een van de mooiste plekjes van Nederland! Het landschap is hier bijna on-Hollands met glooiende heuvels, boomgaarden, oude vakwerkhoeves en holle wegen. Een dorpje wat een perfecte uitvalsbasis is voor natuur, wandel- en fietsliefhebbers. Maar ook Vaals is bijzonder! Verblijf op kasteel Bloemendal, wandel door het gezellige centrum en geniet bij één van de vele cafeetjes van een stuk echte Limburgse vlaai! We tippen de must-visits in Vaals inclusief de fijnste slaapadresjes.

Een weekendje weg naar Vaals? Blijf slapen in een van de goede hotels in Vaals. We tippen alvast de drie fijnste accommodaties.

Nr 1) Kasteel hotel Bloemendal is op en top luxe. Nr 2) Kasteel Vaalsbroek een hotel met wellness. Nr 3) Landal Hoog Vaals is ideaal voor gezinnen.

Wat te doen in Vaals: Bezoek het drielandenpunt

De absolute must-see in Vaals is het drielandenpunt op de Vaalserberg, die met een hoogte van 322,5 meter, het hoogste punt van Nederland is. De monumentale steen met het échte drielandenpunt, kun je het jaarrond gratis bezoeken, net als de speeltuin. Voor wie durft kan ook dwalen door het grootste groene labyrint van Europa (tegen betaling). Daarnaast liggen er ook diverse horeca gelegenheden op het terrein en kun je uitdagende grensoverschrijdende wandelingen maken. Vergeet ook zeker niet om te genieten van het prachtige uitzicht.

Wandelen in en rondom Vaals

Wandelliefhebbers zijn in Vaals aan het juiste adres, want het landschap is schitterend en voor elke wandelaar een uitdaging. Er zijn talloze bewegwijzerde routes, die ook grensoverschrijdend zijn. Lekker en een aanrader is ook de ‘Sjpatsiere i Vols’ route. Dit is een wandelroute waar je naast de must-see van Vaals, onderweg op geselecteerde adresjes een consumptie kunt nuttige. De route is verkrijgbaar bij de VVV in Vaals. Ook leuk is de wandelroute van 10 kilometer ‘Dwalen langs het Drielandenpunt‘. Je wandelt door het Zuid-Limburgse landschap en onderweg kun je bij de deelnemende restaurants een hapje eten.

Glasblazerij Gerardo Cardinale

In het centrum van Vaals vind je naast tal van gewone winkels ook glasblazerij Gerardo Cardinale, die in 1995 uitgeroepen werd tot beste glasblazer van Europa. Zijn winkel, waar je schitterende glaswerken kunt kopen, is doorlopend te bezoeken en wil je weten hoe een stuk vloeibaar kristal wordt ongetovert tot een kristallen schaal, dan moet je absoluut éénvan zijn glasblaas demonstraties bijwonen. De demonstratietijden zijn van dinsdag t/m zondag. In de maanden januari en februari zijn er geen demonstraties. Adres: Tentstraat 2 6291, Vaals.

Landal Hoog Vaals

Een weekendje naar Vaals met kinderen, dan is Landal Hoog Vaals perfect. Dit Landal park is gelegen nabij het Drielandenpunt en omgeven door de prachtige Limburgse heuvels. Het Landal park is goed onderhouden, heeft veel voorzieningen en de reviews zijn prima. Plons in het binnenzwembad, spelen in de binnen- en buitenspeeltuin, ontspan in de sauna of het Turks stoombad en sla een balletje op de golfbaan. Er zijn verschillende type bungalows boekbaar van super-de-luxe tot comfort. Kortom, een ideale uitvalsbasis voor gezinnen.

Interesse in een vakantie op Landal Hoog Vaals? Boek hier Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals

Museum Vaals

Museum Vaals is een vrij nieuw museum, welke gevestigd is in een kloosterkapel, die bomvol staat met een unieke verzameling van ruim 200 heiligenbeelden, die variëren van klein tot heel groot. Het museum is het jaarrond geopend en aan het einde van je bezoek krijg je als bezoeker, een uitdraai van je eigen persoonlijke naamheilige en de betekenis van je naam. In het sfeervolle museumcafé ‘De Zwarte Madonna’, wat is ingericht met religieuze voorwerpen, kun je nadien smullen van een stuk echte Limburgse vlaai. Adres: Eschberg 7, Vaals.

Kasteel Bloemendal

Kasteel Bloemendal ligt midden in het centrum van Vaals. Het kasteel is niet te bezichtigen, maar is omgetoverd tot een hotel wat perfect is voor een romantisch weekendje weg. Overal voel je de ‘koninklijke’ sfeer van dit indrukwekkend kasteel. Wandel door de historische kasteeltuin, schuif aan in het uitstekende restaurant en de stijlvolle kasteelkamers, zijn perfect om na een dagje Zuid-Limburg tot rust te komen. Of je nu wilt genieten van het Zuid-Limburgse landschap, Maastricht wilt bezoeken of wilt gaan golfen, rondom Kasteel Bloemendal kan het allemaal.

Reserveren kan bij Booking: Check hier de prijzen

Kasteel Bloemendal

Kasteel Vaalsbroek

Kasteel Vaalsbroek ligt net buiten Vaals. Het 15de eeuwse landgoed is omgeven door veel groen en is een ideale uitvalsbasis voor daguitjes, wandelingen en een bezoekje aan Maastricht en Valkenburg. Je overnacht in de hotelvleugel, het ontbijt en diner worden geserveerd in het naastgelegen kasteel Vaalsbroek. Lekker luxe is ook het wellness gedeelte, met zwembad en sauna, wat voor gasten gratis toegankelijk is. Perfect voor een ontspannen weekendje Zuid-Limburg! 

Interesse in een verblijf op Kasteel Vaalsbroek? Reserveer hier Kasteel Vaalsbroek