Wat te doen in Zwolle? De 5 must-visits!

Historische bezienswaardigheden, een fraaie boekenwinkel en shoppen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een stad  /  Wat te doen in Zwolle? De 5 must-visits!
 

Al eens gedacht aan Zwolle als bestemming voor je volgende stedentrip? We kunnen je deze prachtstad van harte aanbevelen! Geniet van unieke historische bezienswaardigheden zoals de Stadspoort van Zwolle, beklim de beroemde Peperbus of bewonder de beeldende kunst in het Museum de Fundatie. Maar ook voor wie van winkelen houdt, is Zwolle een topstad! Dit alles maakt een bezoek aan Zwolle absoluut de moeite waard! We tippen de beroemdste bezienswaardigheden in Zwolle!

Weekendje Zwolle: onze tips

Wat te doen in Zwolle: Bezoek de Stadspoort

Wat je zeker niet mag missen in Zwolle is de Sassenpoort. Deze imposante stadspoort werd tussen 1406-1409 gebouwd en vormde een onderdeel van de stadsverdedigingswerken. Neem ook een kijkje binnen in de poort. In de Hanzezaal leer je meer over de geschiedenis van de Hanzestad Zwolle. Bewonder ook de gevangenis en de luiken (Mezekouw) die geopend konden worden om pek over de vijand te laten lopen! De Sassenpoort staat in de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Bezoek Museum de Fundatie

Dwaal door de zalen en bewonder de uitgebreide collectie aan beeldende kunst uit de late middeleeuwen tot aan nu. Naast de vaste tentoonstelling worden er om de drie maanden nieuwe tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Museum de Fundatie huist in een neoclassicistisch gebouw uit 1841 naar ontwerp van Eduard Louis de Connick en is in 2012-2013 uitgebreid met een opvallende ovaalvormige expositieruimte bovenop het gebouw: dit is een ontwerp van Bierman Henket architecten. Het museum ligt aan de Blijmarkt in hartje Zwolle.

Onze Lieve Vrouwetoren

De Onze Lieve Vrouwetoren staat beter bekend als de Peperbus van Zwolle. Het is hét beeldmerk van de stad. Hoe staat het met je conditie? Wat dacht je van het beklimmen van de 236 treden van de beroemde toren tot 51 meter hoogte? De toren is maar liefst 75 meter hoog. Het uitzicht is beslist de moeite waard! Maar ook in de gerestaureerde basiliek is veel moois te zien, waaronder de schrijn van de Zwolse monnik Thomas a Kempis. De Vrouwentoren is dagelijks, behalve op zon- en feestdagen geopend. Tegen een kleine vergoeding kun je de toren beklimmen!

Winkelen

Shopliefhebbers zullen zich zeker thuis voelen in Zwolle! Vooral de veelzijdigheid van deze winkelstad spreekt veel mensen aan; grote winkelketens en beroemde merken, maar ook kleine boetiekjes en speciaalzaken. De belangrijkste winkelstraat van de stad is de Diezerstraat. Andere aanraders zijn de Oude Vismarkt, Melkmarkt, Voorstraat, Sassenstraat en de Luttekestraat. Je kunt hier een hele dag zoet zijn! Maar vergeet ook niet om neer te strijken op een gezellig terrasje of om een gezellig café of restaurant in te duiken!

Boekenwinkel Waanders in de Broeren

Een boekenwinkel als topbezienswaardigheid? Jazeker! Integendeel tot wat de naam, ‘Boekenwinkel Waanders in de Broeren’ doet vermoeden, is dit veel meer dan alleen een boekenwinkel. Het is een boekenkerk, waar je ook kunt shoppen naar andere artikelen, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje of waar je een lezing, een tentoonstelling of concert kunt bijwonen. Waanders in de Broeren is gevestigd in de oude Broerenkerk – een bezienswaardigheid op zich. Je vindt deze veelzijdige ‘kerk’ in Zwolle centrum.

Weekendje Zwolle: Blijf slapen

Op het gebied van hotels heeft Zwolle veel verrassingen voor je in petto. Kies je voor de vertrouwde kwaliteit van hotelketens als Campanile, Best Western of Van der Valk? Er is echter nog veel meer keuze. Een andere aanrader is het moderne Hotel Lummen. Ook hier zal het je aan niets ontbreken. Wist je bovendien dat in Zwolle een van de meest exclusieve hotels van ons land te vinden is? Hier ligt namelijk Hotel De Librije met een driesterrenrestaurant! Perfect als jij je lief wil verrassen met een romantisch verblijf!

Reserveren kan bij Booking: Check hier de prijzen van hotels in Zwolle 

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.