Zoek lekker weg inspiratie!

Zijn er waterparken in Nederland? Ja, hoor!

Laatste update op 15 januari 2024 door Jozet

Zijn je kinderen dol op water en kunnen ze uren zwemmen, duiken en glijden? Dan is een dagje of misschien zelfs wel een vakantie naar een waterpark perfect! Als je nu direct denkt dat deze (grote) waterparken alleen te vinden zijn in landen als Spanje en Italië, dan heb je het mis! Ook Nederland heeft een aantal waterparken, met tal van gave waterglijbanen en verschillende zwembaden. Welke? Ik tip de zeven mooiste waterparken in Nederland. En is één dagje waterpret niet voldoende? Dan kun je er ook blijven slapen! Ideaal dus!

Aqua Mexicana is hét beste waterpark van Nederland

Met stip op één staat Aqua Mexicana, het aquapark van attractie- en vakantiepark Slagharen. Aqua Mexicana is geheel in Mexicaanse stijl ingericht en maar liefst 5200 m2 groot. Supergaaf zijn de 10 waterglijbanen, waarvan de hoogste waterglijbaan 12 meter hoog is. Leuk om te weten: In totaal zijn alle waterglijbanen ruim een halve kilometer lang! Of wat dacht je van de twee sprayparken en de twee uitdagende peuterbaden? Bubbelen kan in het mega grote bubbelbad. In het grote zwembad, waan jij je voor eventjes op een Mexicaans strand. Rondom het zwembad is veel gezelligheid en loopt het zwembad geleidelijk af en is het net alsof je de zee inwandelt.

Blijf slapen op attractiepark Slagharen en je krijgt gratis toegang tot waterpark Aqua Mexicana en het attractiepark.

Het Tikibad biedt waterpret voor alle leeftijden

Ook het Tikibad is een waterpark! Sterker nog, het is met 16 waterglijbanen het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Waterglijbaanliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen! Er zijn rustige (banden)glijbanen, maar ook heftige waterglijbanen die zorgen voor een echte adrenalinekick! Wat dacht je van de Tyfoon, de Cycloon of de driedubbele Cone-glijbaan ‘Triton’? Zoek je iets rustigers, laat je dan meevoeren op de Lazy River. Nieuw is het ‘waterpark Playa’! Dit waterpark is speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Hier kunnen ze veilig roetsjen van de vier glijbanen en voor wie durft, kan ook onder de mega waterval gaan staan.

Waterpret in de Kempervennen in het subtropische waterparadijs

Waterratten opgelet, deze zomer beleef je zowel binnen- als buiten heel veel waterpret op Center Parcs de Kempervennen.. Trotseer de golven in het golfslagbad, bewonder tropische vissen in het snorkelbad en suis van de verschillende waterglijbanen in de Aqua Mundo. Maar ook buiten gaat de waterpret door! Wat dacht je van het te gekke Aquapark? Het Aquapark is een opblaasbaar hindernissenparcours, drijvend op het water. Dit kan maar één ding betekenen: klimmen, glijden, klauteren, plonzen en waterpret voor iedereen van mei tot oktober. Daarnaast beschikt De Kempervennen ook nog over twee recreatiemeren; wakeboarden, duiken met een duikinstructeur en waterfietsen. Voldoende waterpret dus

 • De Kempervennen heeft een gááf tropisch waterpark
 • Een verblijft is incl. toegang tot het tropisch waterpark
 • Ruime keuze aan cottage, die gelegen zijn in het groen
 • Lekker lange genieten van waterpret?Boek hier een cottage!

Goed om te weten: Op 5 Center Parcs parken, vind je deze zomer een aquapark met opblaasbare attracties, drijvend op het water. Je vindt deze aquaparken op: De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal, de Vossenmeren (B) en Port Zelande.
Ontdek hier deze te gekke aquaparken van Center Parcs.
Kom genieten van het te gekke waterpark op de Kempervennen: Boek hier een cottage!

De waterglijbanen op Hof van Saksen zijn razendsnel en spannend

Hof van Saksen heeft dan wel geen tientallen waterglijbanen, maar dit luxe resort beschikt wel over vijf spectaculaire waterglijbanen. Sterker nog, hier kun je naar beneden glijden van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, de steilste indoor speedslide van Nederland, de Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld en de Subito. Ook is er een geweldige wildwaterbaan van 107 meter. Dus er is voldoende glij- en roetsjplezier! Ook ontbreken twee bubbelbaden, een wedstrijdbad en een peuterbad niet. Op gezette tijden kun je met onderwaterscooters duiken. Je bent welkom als daggast, maar je kunt ook lekker lang genieten en een verblijf boeken.

 • Ruim en modern binnenzwembad
 • U verblijft in luxe rietgedekte vakantieboerderijen
 • Een verblijft is incl. toegang tot het binnenzwembad en de indoorwaterglijbanen
 • Lekker lang plonzen, glijden en zwemmen?Boek hier een boerderijtje op Hof van Saksen

De Vossenmeren heeft 4 waterglijbanen en een gááf subtropisch waterpark

De Vossenmeren liggen net over de grens bij Valkenswaard! Hier is verveling uitgesloten en is er zoveel te doen dat een week vakantie niet voldoende is. De absolute topper van de Vossenmeren is de Aqua Mundo. Hier beleven jong en oud een geweldig wateravontuur! Snorkelen in het koraalbad, boordevol tropische vissen. Stap in de waterglijbaan Monkey Splash. Hier suis je met 30 kilometer per uur naar beneden. Trotseer de golven in het golfslagbad en suis van de verschillende kleinere waterglijbanen. Uiteraard kun je zwemmen, is er een bubbelbad en een buitenzwembad. Op een van de twee meren vind je in de zomer ook een te gek Aquapark!

 • De Vossenmeren beschikt over een schitterend subtropisch waterpark
 • Een verblijft is incl. toegang tot het subtropisch waterpark
 • Lekker lange genieten van waterpret?Boek hier een cottage!

Suis op de Eemhof van de duo racer glijbaan, de wildwaterbaan en surfsimulator

Nog zo’n heerlijk waterpark in Nederland vind je op de Eemhof! Dit vakantiepark beschikt over een subtropisch zwemparadijs bomvol met waterglijbanen en andere te gekke waterattracties. Stap in de duo racer voor een glijbanenrace en we kunnen je verzekeren dat je met hoge snelheid door de bochten zoeft. Elke wedstrijd eindigt met een spectaculaire plons. Gaaf is ook de Turbo Twister; hier suis je met hoge snelheid zo’n 154 meter naar beneden in een rubberen band. Nog meer spanning en snelheid beleef je ook tijdens het wildwaterraften op de wildwaterbaan. Trotseer de golven in het golfslagbad, volg een duikles en wil je eventjes op adem komen, dan is het warme bubbelbad perfect.

 • De Eemhof beschikt over een gááf subtropisch waterparadijs
 • Een verblijft is incl. toegang tot het subtropisch waterparadijs
 • Lekker lange genieten van waterpret?Boek dan een cottage

Waterpark Splesj is hét outdoor waterglijbaan walhalla van Nederland

Waterpark Splesj is echt een waterglijbaanwalhalla! Er zijn maar liefst zeven verschillende waterglijbanen, variërend van een glijbaan voor één of twee personen tot een 55 meter lange glijbaan. Daarnaast biedt het waterpark een zwembad met een ligweide en een groot spraypark. Als je even genoeg hebt van waterpret, kun je in een roeibootje stappen en rustig ronddobberen. Een nieuwe toevoeging is Turtle Island, een speeleiland speciaal voor jonge kinderen met een aangespoeld piratenschip, spuitkanonnen, glijbanen en watervallen.

 • Het spray-park (900 m2) is het allergrootste van Europa!
 • Een verblijf op Molecaten Bosbad Hoeven is incl. toegang tot Waterspeelpark Splesj

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland