Zijn er waterparken in Nederland? Ja, hoor!

Glij- en roetsj pret voor jong en oud!

 
 
Home / Artikelen / Zijn er waterparken in Nederland? Ja, hoor!
 

Zijn je kinderen dol op water en kunnen ze uren zwemmen, duiken en glijden? Dan is een dagje of misschien wel een vakantie naar een waterpark perfect! Als je nu direct denkt dat deze (grote) waterparken alleen maar te vinden zijn in landen als Spanje en Italië, nu dan heb je het mis! Ook Nederland heeft een aantal waterparken, met tal van gave waterglijbanen en verschillende zwembaden. Welke? We tippen de zeven mooiste waterparken in Nederland. En is een dagje waterpret niet voldoende? Dan kun je er ook blijven slapen! Ideaal dus!

Nr 1: Aqua Mexicana: Het mooiste waterpark in Nederland

Met stip op één staat Aqua Mexicana, het aquapark van attractie- en vakantiepark Slagharen. Aqua Mexicana is geheel in Mexicaanse stijl ingericht en maar liefst 5200 m2 groot. Supergaaf zijn de 10 waterglijbanen, waarvan de hoogste waterglijbaan 12 meter hoog is. Leuk om te weten: In totaal zijn alle waterglijbanen ruim een halve kilometer lang! Of wat dacht je van de twee sprayparken en de twee uitdagende peuterbaden? Bubbelen kan in het mega grote bubbelbad. In het grote zwembad, waan jij je voor eventjes op een Mexicaans strand. Rondom het zwembad is veel gezelligheid en loopt het zwembad geleidelijk af en is het net alsof je de zee inwandelt.

Nr 2: Het Tikibad, het waterpark van Duinrell

Ook het Tikibad is een waterpark! Sterker nog – het is met 16 waterglijbanen het grootse overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Waterglijbaan-liefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen! Er zijn rustige (banden) glijbanen maar ook heftige waterglijbanen, die zorgen voor een echte adrenaline kick! Wat dacht je van de Tyfoon, de Cycloon of de driedubbele Cone glijbaan ‘Triton’? Zoek je wat rustigers, laat je dan meevoeren op de Lazy River. Nieuw is het ‘waterpark Playa’! Dit waterpark is speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Hier kunnen ze veilig roetsje van de vier glijbanen en voor wie durft, kan ook onder de mega waterval gaan staan.

 • Blijf slapen op Duinrell en je krijgt gratis toegang tot het Tikibad en het attractiepark
 • Attractiepark heeft 40 attracties en het Tikibad heeft 21 glijbanen
 • Keuze uit diverse accommodaties
 • Een dagje naar het waterpark? Koop je tickets online
 • Lekker lang genieten → Reserveer dan een Duingalow

De Kempervennen: Een Aquapark, Aqua Mundo en 2 recreatiemeren

Waterratten opgelet, deze zomer beleef je zowel binnen- als buiten heel veel waterpret op Center Parcs de Kempervennen. Trotseer de golven in het golfslagbad, tropische vissen bewonderen in het snorkelbad en van de verschillende waterglijbanen suizen in de Aqua Mundo. Maar ook buiten gaat de waterpret door! Wat dacht je van het te gekke Aquapark? Het Aquapark is een opblaasbaar hindernissenparcours, drijvend op het water. Dit kan maar één ding betekenen: klimmen, glijden, klauteren, plonzen en waterpret voor iedereen van mei tot oktober. Daarnaast beschikt de Kempervennen ook nog over twee recreatiemeren; wakeboarden, duiken met een duikinstructeur en waterfietsen. Voldoende waterpret dus!

 • Center Parcs de Kempervennen beschikt over een schitterend tropisch waterpark
 • Als u verblijft op de Kempervennen heeft u gratis toegang tot het tropisch waterpark
 • 2 glijbanen, wildwaterbaan en een snorkelbad
 • Ruime keuze aan cottage, die gelegen zijn in het groen
 • Lekker lange genieten van waterpret? → Boek hier een cottage!

Goed om te weten: Op 5 Center Parcs parken, vind je deze zomer een aquapark met opblaasbare attracties, drijvend op het water. Je vindt deze aquaparken op: De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal, de Vossenmeren (B) en Port Zelande.
Ontdek hier deze te gekke aquaparken van Center Parcs.
→ Kom genieten van het te gekke waterpark op de Kempervennen: Boek hier een cottage!

Hof van Saksen: 4 spectaculaire waterglijbanen

Hof van Saksen heeft dan wel geen tientallen waterglijbanen, wel beschikt dit luxe resort over vier spectaculaire waterglijbanen. Sterker nog, hier kun je naar beneden glijden van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, de steilste indoor speedslide van Nederland en de Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld. Ook is er een supergave wildwaterbaan van 107 meter. Voldoende glij- en roetsj pret dus! Ook twee bubbelbaden, een wedstrijdbad en een peuterbad ontbreken niet. Op gezette tijden kun je met onderwaterscooters duiken en zijn er wildwaterbaan wedstrijden. Je bent welkom als daggast maar je kunt ook lekker lang genieten en een verblijf boeken.

 • Ruim en modern binnenzwembad
 • 4 indoorwaterglijbanen en een te gekke wildwaterbaan
 • Als u verblijft op Hof van Saksen heeft u gratis toegang tot het zwembad
 • U verblijft in luxe rietgedekte vakantieboerderijen
 • Lekker lang plonzen, glijden en zwemmen? → Boek dan een boerderijtje op Hof van Saksen

De Vossenmeren: 4 waterglijbanen, wildwaterbaan en een snorkelbad

De Vossenmeren ligt net over de grens bij Valkenswaard! Hier is verveling uitgesloten en is er zoveel te doen dat een week vakantie niet voldoende is. De absolute topper van de Vossemeren is de Aqua Mundo. Hier beleven jong en oud een geweldig wateravontuur! Snorkelen in het koraalbad, boordevol tropische vissen. Stap in de waterglijbaan Monkey Splash. Hier suis je met 30 kilometer per uur naar beneden. Trotseer de golven in het golfslagbad en suis van de verschillende kleinere waterglijbanen. Uiteraard kun je zwemmen, is er een bubbelbad en een buitenzwembad. Op een van de twee meren, vind je in de zomer ook een te gek Aquapark? Het Aquapark is een opblaasbaar hindernisparcours, drijvend op het water.

 • Center Parcs de Vossenmeren beschikt over een schitterend tropisch waterpark
 • Als u verblijft op de Vossenmeren heeft u gratis toegang tot het tropisch waterpark
 • 4 glijbanen inclusief een trechterglijbaan, wildwaterbaan en een snorkelbad
 • Ruime keuze aan cottage, die gelegen zijn in het groen
 • Lekker lange genieten van waterpret? → Boek hier een cottage!

Goed om te weten: Op 5 Center Parcs parken, vind je deze zomer een aquapark met opblaasbare attracties, drijvend op het water. Je vindt deze aquaparken op: De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal, de Vossenmeren (B) en Port Zelande.
Ontdek hier deze te gekke aquaparken van Center Parcs.
→ Kom genieten van het te gekke waterpark op de Vossenmeren: Boek hier een cottage!

De Eemhof: 5 waterglijbanen, een wildwaterbaan en een surfsimulator

Nog zo’n heerlijk waterpark in Nederland vind je op de Eemhof! Dit vakantiepark beschikt over een subtropisch zwemparadijs bomvol met waterglijbanen en andere te gékke waterattracties. Stap samen in de duo racer voor een glijbanenrace en we kunnen je verzekeren dat je met hoge snelheid door de bochten zoeft. Elke wedstrijdje eindigt met een spectaculaire plons. Gaaf is ook de Turbo Twister, hier suis je met een hoge snelheid zo’n 154 meter in een rubberband naar beneden. Nog meer spanning en snelheid beleef je ook tijdens het wild water raften op de wildwaterbaan. Trotseer de golven in het golfslagbad, schrijf je in voor een duikles en wil je eventjes op adem komen, dan is het warme bubbelbad perfect.

 • Center Parcs de Eemhof beschikt over een schitterend subtropisch waterparadijs
 • Als u verblijft op de Eemhof heeft u gratis toegang tot het subtropisch waterparadijs
 • 5 glijbanen, wildwaterbaan en een surfsimulator
 • Ruime keuze aan cottage. Zoek je wat anders, boek dan een knusse woonboot
 • Lekker lange genieten van waterpret? → Boek dan een cottage

Waterpark Splesj is een waterglijbaan walhalla

Waterpark Splesj is een écht waterglijbaan walhalla! Want er zijn maar liefst zeven verschillende waterglijbanen. Van een banden waterglijbaan voor één of twee personen tot een 55 meter lange waterglijbaan. Maar ook een zwembad met een ligweide en een groot spraypark ontbreekt niet! Wie eventjes voldoende heeft van waterpret, kan in een roeibootje stappen en rustig ronddobberen. Altijd leuk is ook de speeltuin met trampolines en de kinderboerderij. Nieuw is het Turtle Island. Een speeleiland voor jonge kinderen, met een aangespoeld piratenschip, spuitkanonnen, glijbanen en watervallen.

 • Het spray-park (900 m2) is het allergrootste van Europa!
 • Zwembaden, wild water river ride een en speeleiland
 • Bij een verblijf op Molecaten Park Bosbad Hoeven is de entree tot Waterspeelpark Splesj inbegrepen!