Zijn er waterparken in Nederland? Ja, hoor!

Glij- en roetsj pret voor jong en oud!

 
 
Home / Artikelen / Zijn er waterparken in Nederland? Ja, hoor!
 

Zijn je kinderen dol op water en kunnen ze uren zwemmen, duiken en glijden? Dan is een dagje of misschien wel een vakantie naar een waterpark perfect! Als je nu direct denkt dat deze (grote) waterparken alleen maar te vinden zijn in landen als Spanje en Italië, nu dan heb je het mis! Ook Nederland heeft een aantal waterparken, met tal van gave waterglijbanen en verschillende zwembaden. Welke? We tippen de vijf mooiste waterparken in Nederland. En is een dagje waterpret niet voldoende? Dan kun je er ook blijven slapen! Ideaal dus!

Nr 1: Aqua Mexicana: Het mooiste waterpark in Nederland

Met stip op één staat Aqua Mexicana, het aquapark van attractie- en vakantiepark Slagharen. Aqua Mexicana is geheel in Mexicaanse stijl ingericht en maar liefst 5200 m2 groot. Supergaaf zijn de 10 waterglijbanen, waarvan de hoogste waterglijbaan 12 meter hoog is. Leuk om te weten: In totaal zijn alle waterglijbanen ruim een halve kilometer lang! Of wat dacht je van de twee sprayparken en de twee uitdagende peuterbaden? Bubbelen kan in het mega grote bubbelbad. In het grote zwembad, waan jij je voor eventjes op een Mexicaans strand. Rondom het zwembad is veel gezelligheid en loopt het zwembad geleidelijk af en is het net alsof je de zee inwandelt.

Een dagje naar het waterpark? Koop je tickets online
Lekker lang genieten? Reserveer een verblijf op vakantiepark Slagharen

Nr 2: Het Tikibad, het waterpark van Duinrell

Ook het Tikibad is een waterpark! Sterker nog – het is met 16 waterglijbanen het grootse overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Waterglijbaan-liefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen! Er zijn rustige (banden) glijbanen maar ook heftige waterglijbanen, die zorgen voor een echte adrenaline kick! Wat dacht je van de Tyfoon, de Cycloon of de driedubbele Cone glijbaan ‘Triton’? Zoek je wat rustigers, laat je dan meevoeren op de Lazy River. Nieuw is het ‘waterpark Playa’! Dit waterpark is speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Hier kunnen ze veilig roetsje van de vier glijbanen en voor wie durft, kan ook onder de mega waterval gaan staan.

Een dagje naar het waterpark? Koop je tickets online
Lekker lang genieten: Reserveer dan een Duingalow

Een waterpark op een vakantiepark? Ja, hoor!

Naast de twee bovengenoemde waterparken, zijn er ook een groot aantal vakantieparken, die beschikken over een subtropisch zwemparadijs. Deze zwemparadijzen beschikken over tal van watervoorzieningen, zodat het net (kleine) waterparken zijn. De Aqua Mundo van Center Parcs is hier een goed voorbeeld van. Deze zwemparadijzen zijn lekker groot en beschikken ze over stroomversnellingen en waterglijbanen. Op elk Center Parcs park is het zwemparadijs anders! Zo heeft de Aqua Mundo in De Eemhof de Turbo Twister, een waterglijbaan van 11 meter hoog. En op De Vossemeren suis je op de Monkey Splash naar beneden met 30 kilometer per uur!

Lekker lang genieten: Boek een cottage op één van de Center Parcs parken

Hof van Saksen: Vier spectaculaire waterglijbanen

Hof van Saksen heeft dan wel geen tientallen waterglijbanen, wel beschikt dit luxe resort over vier spectaculaire waterglijbanen. Sterker nog, hier kun je naar beneden glijden van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, de steilste indoor speedslide van Nederland en de Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld. Ook is er een supergave wildwaterbaan van 107 meter. Voldoende glij- en roetsj pret dus! Ook twee bubbelbaden, een wedstrijdbad en een peuterbad ontbreken niet. Op gezette tijden kun je met onderwaterscooters duiken en zijn er wildwaterbaan wedstrijden. Je bent welkom als daggast maar je kunt ook lekker lang genieten en een verblijf boeken.

Lekker lang plonzen, glijden en zwemmen: Boek dan een verblijf op Hof van Saksen

Waterpark Splesj is een waterglijbaan walhalla

Waterpark Splesj is een écht waterglijbaan walhalla! Want er zijn maar liefst zeven verschillende waterglijbanen. Van een banden waterglijbaan voor één of twee personen tot een 55 meter lange waterglijbaan. Maar ook een zwembad met een ligweide en een groot spraypark ontbreekt niet! Wie eventjes voldoende heeft van waterpret, kan in een roeibootje stappen en rustig ronddobberen. Altijd leuk is ook de speeltuin met trampolines en de kinderboerderij. Nieuw is het Turtle Island. Een speeleiland voor jonge kinderen, met een aangespoeld piratenschip, spuitkanonnen, glijbanen en watervallen.

Goed om te weten: Bij een verblijf op Molecaten Park Bosbad Hoeven is de entree tot Waterspeelpark Splesj inbegrepen!