Persoonlijke reistip – Hof van Saksen. Wow!

Wat een gaaf Landal park

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een vakantiepark  /  Persoonlijke reistip – Hof van Saksen. Wow!
 

Als je een super-de-luxe ‘lekker weg tip’ zoekt in Nederland dan is Hof van Saksen een aanrader. Dit vakantiepark, wat ligt in het Drentse dorpje Nooitgedacht, onderscheidt zich van alle andere vakantieparken door het hoge luxe niveau van de parkvoorzieningen en de moderne inrichting. Waardoor je zeker geen typisch vakantiepark gevoel krijgt, als dit zou bestaan. Hierdoor is Hof van Saksen geschikt voor zowel gezinnen als stellen. Ook Lekkerwegtips was zeer benieuwd naar dit Landal park en ging een weekendje naar Hof van Saksen.

Direct in het oog springt het moderne centrumgebouw ‘Havezate’. Hierin zijn diverse voorzieningen gevestigd, zoals het moderne binnenzwembad met wildwaterbaan, een beauty- en wellnesscentrum, een winkel, snackbar en diverse restaurants. Naast de ‘Havezate’ ligt ook een zandstrand met speeltuin en zijn er diverse terrasjes. Wat opvalt tijdens het inchecken, is dat er hapjes en drankjes klaar staan en kinderen vermaakt worden door een clown.

Op Hof van Saksen is veel oog voor detail, is het gehele park goed verzorgt en de beplanting van het gehele Landal park is strak en modern. Dus hoge bomen tref je hier niet aan! Maar vooral veel gras tussen alle rietgedekte boerderijen. Wat als voordeel heeft dat je hier prima een balletje kunt trappen en dat het vakantiepark zeer overzichtelijk is. De auto moet je overigens parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

We verblijven in een rietgedekte boerderij – alle accommodaties op Hof van Saksen zijn overigens rietgedekte boerderijen. Samen vormen ze een knus (oud) Drents dorpje. De inrichting van de boerderijen is overigens heerlijk luxe – ook al zou je kiezen voor een comfort boerderij. Alle boerderijen zijn smaakvol en compleet ingericht, zelfs een Nespresso machine ontbreekt niet. De badkamer is ruim en warm en bij aankomst zijn de bedden opgemaakt.

Het moderne zwembad is de eyecatcher! Naast de 107 meter lange wildwaterbaan, is er ook een 25 meterbad, een gewoon zwembad, twee bubbelbaden en een peuterbad. Wat opvalt, is de donkere bodem van de zwembaden. Dit heeft vooral te maken met de design inrichting. Bovendien kun je op gezette tijden baantjes zwemmen en met onderwaterscooters duiken in het 25 meterbad. Maar het absolute hoogtepunt zijn de drie sensationele waterglijbanen.

Ook de grote recreatievijver met strandspeeltuin, een kabelbaan over het water, een speelboot en een waterparcours, staan garant voor uren speelplezier. Tijdens ons verblijf was het mooi weer en was het direct een zeer geliefd plekje, voor alle gasten. Maar ook rondom de Havenzate was het druk op de verschillende terrasjes. Vanaf het terras bij de Havezate, krijg je ook een mooi zicht op de grote recreatievijver en de rietgedekte boerderijen.

Bijzonder zijn ook kinder academies! Vroeg in de morgen is het hier direct druk, vooral bij de mode academie. Naast de mode academie is er ook een techniek en een knutsel academie, die elk een goed uitgeruste ruimte ter beschikking hebben. Voor alle academies geld dat kinderen een naai- of knutselwerkje (tegen betaling) uitkiezen om te maken. Deze academies zijn echt supergaaf en zeer goed bezocht. Als je kinderen al wat ouder zijn kunnen ze hier ook prima alleen terecht.

De bovenstaande voorzieningen zijn het meest bijzondere op Hof van Saksen. Maar dit luxe Landal park heeft nog veel meer te bieden. Je kunt tussen de boerderijen een partijtje footgolf spelen, is er een grote indoorspeeltuin met een bar en een LEGO speelplek, een bowlingbaan, een multifunctioneel sportveld, klimworkshops, een hal met 24 trampolines en een wellness centrum. Tevens is er een goed gesorteerde parkwinkel, waar je naast de regulieren boodschappen ook terecht kunt voor broodjes en streekproducten.

Ons weekendje op Hof van Saksen is voorbij gevlogen – en eigelijk te kort – zoveel is hier te doen en te ondernemen. Zoek je een bruisend vakantieadres waar voor elke leeftijd wat te beleven is, dan kan ik Hof van Saksen absoluut aanraden. Ook interesse? Boek dan hier een weekendje Hof van Saksen.

Ik bezocht Hof van Saksen op eigen gelegenheid en maakte hiervan de bovenstaande reportage. Meer weten over een samenwerking met Lekkerwegtips lees je hier. Alle foto © lekkerwegtips.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.