Vakantie in Drenthe

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Drenthe

 
 
Home / Bestemmingen / Vakantie in Drenthe
 

Drenthe: tips & inspiratie

Wie Drenthe zegt, zegt meestal ook in één adem ‘hunebedden’. Deze overblijfselen uit de steentijd liggen in het mooie natuurrijke landschap van Drenthe. De grootste ligt in Borger bij het Hunebedcentrum; een verplichte stop! Natuurliefhebbers gaan naar een van de Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Dwingelderveld of het beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Waar je ook een keer geweest moet zijn, is Herinneringscentrum en Kamp Westerbork, dat een diepe indruk achterlaat. Ga ook eens naar Assen met het interessante Drents Museum en het autorace circuit. Met de kinderen ga je natuurlijk naar Dierenpark Emmen!

8X doen in Drenthe

Assen is de hoofdstad van Drenthe en een goed startpunt voor het verkennen van deze provincie. Bezoek het Drents Museum, waar je alles leert over de prehistorie van Drenthe. Wandel door het gezellige centrum met winkels en terrasjes en ben je op de laatste zondag in juni in Assen, bezoek dan de jaarlijkse motorrace de TT van Assen.

Kamp Westerbork deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als doorgangskamp. Meer dan 100.000 Joden en Roma, werden via dit kamp gedeporteerd naar concentratiekampen in Duitsland, Polen en Tsjechië.

Wie aan Drenthe denkt, denkt meteen aan Hunebedden. Er liggen verspreid over Drenthe 52 hunebedden, die je gratis kunt bekijken. Het grooste Hunebed D27 ligt in Borger naast het Hunebedcentrum.

Museumdorp Orvelte is één van die plekken die je niet mag missen. Snuif de sfeer op van het authentieke Drenthe met monumentale boerderijen en klinkerstraatjes. Ervaar de nostalgie door de ambachtelijke werkplaatsen van de kaarsenmaker, de klompenmaker en de smid te bezoeken. 

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa! Ontdek dit uniek stukje natuur te voet of op de fiets. Er zijn eveneens ATB-routes en gehandicaptenpaden.

In Drenthe is de kans groot dat je tijdens een wandel- of fietstocht een schaapskudde met een herder tegenkomt. Een bezoek aan een schaapskooi is een aanrader. Zeker in de lente, als de lammetjes worden geboren.

Het Nationaal Gevangenismuseum is gevestigd in een voormalige gevangenis. Je komt hier alles te weten hoe het er vroeger aan toe ging in een gevangenis en kun je een ritje maken in een echte boevenbus!

Wildlands Adventure Zoo is niet echt een dierentuin, maar meer een belevingspark, waar natuur en avontuur zijn samengebracht: al het goede van een klassieke dierentuin, maar dan wel met een moderne styling en is beleving belangrijk.

Reisorganisaties Drenthe

Top-3 reisoranisaties voor Drenthe

Ontdek Drenthe vanuit één van de comfortabele bungalows van Landal. Laat je verrassen!

Meer info

Bij Roompot vier je vakantie op toplocaties in Diever, Hooghalen of Borger! Ook last minutes.

Meer info

Leuke en verrassende hotel-arrangementen in Drenthe, die altijd iets extra’s bieden.

Meer info

De highlights in Drenthe

Drenthe is vooral bekend om de hunebedden. Maar Drenthe heeft veel meer te bieden! Wat dacht je van een dagje Assen of Emmen? Beide steden herbergen interessante bezienswaardigheden en kun je er prima winkelen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nationaal Park Drents-Friese Wold en Park Dwingelderveld! Drenthe is ook een echte fiets- en wandelprovincie, er zijn routes in alle soorten en maten. Voor kinderen is Wildlands Zoo en het all-in pretpark Drouwenerzand top!

  • Het all-in pretpark Drouwenerzand

  • Orvelte

  • Wildlands Zoo Emmen

Vakantietips Drenthe

Welke vakantie naar Drenthe heeft je voorkeur? Zoek je een vakantieadres nabij Assen, dan is het all-in 4-sterren hotel De Bonte Wever een aanrader! Zwemmen, vermaak en lekker eten onder één dak. Ook Hof van Saksen is een tópper! Dit vakantiepark beschikt over maar liefst vier spectaculaire waterglijbanen. Of wat dacht je van een drie-of viersterren (all-in) hotel? Spring je graag op de fiets, dan zijn wandel- en fietsroutes van Eigenwijzereizen perfect. Hieronder onze vakantietips voor een vakantie in Drenthe.

Tópper! Hof van Saksen

Hof van Saksen is een populair en zeer goed gewaardeerd 5-sterren vakantiepark dat bol staat van de voorzieningen, waaronder een zwembad met vier spectaculaire waterglijbanen, wellness en restaurants.

Meer info

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Drenthe. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

De Bonte Wever: All-in genieten

De Bonte Wever is een 4-sterren all-inclusief hotel bomvol vermaak, nabij Assen. Een overnachting is altijd inclusief ontbijt en gebruik van het zwem- en saunaparadijs, de fitness en de ijsbaan!

Meer info