De winter Efteling – sprookjesachtige sferen

Geniet van sprookjesachtige sferen!

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een attractiepark  /  De winter Efteling – sprookjesachtige sferen
 

Ook dit jaar is de Efteling van 12 november tot 31 januari 2018 gehuld in een winterjasje met duizenden lichtjes, branden er kampvuren, klinkt er overal muziek, is er een schaats- en langlaufbaan en ligt er zelfs sneeuw in het sprookjesbos. Sfeervolle factoren, die de Efteling in een fabelachtige en sprookjesachtige sfeer brengen. Kortom, ook in de wintermaanden is een dagje Efteling een bijzondere beleving, ook al is het koud. Vandaar de beste ‘winter Efteling arrangementen’ op een rij, zodat je na een dagje winter Efteling niet naar huis hoeft te rijden.

Winter Efteling arrangementen – de toppers

Blijf tot sluitingstijd, want dan ben je getuige van alle spectaculaire lichteffecten. Zoals bij de ‘Aquanura’, deze fontein is het spectaculaire sluitstuk van de dag ‘met muziek, licht- en vuureffecten’.

Warme en sprookjesachtige sferen

Ook al zijn de dagen koud en kort, de Efteling zorgt voor een warme en sprookjesachtige sfeer. Direct als het vroeg donker haar intreden doet, worden alle taferelen en attracties spectaculair uitgelicht. Hangen er overal lantaarns en guirlandes en staan er grote vuurkorven, waaraan jij je kunt opwarmen. Smul ook van de winterse lekkernijen; poffertjes, een kom erwtensoep en warme chocolademelk. Heerlijk! Ook alle bewoners van het Sprookjesbos zijn winters aangekleed. Zelf sneeuw ontbreekt niet!

Speciale winterattracties tijdens de winter Efteling

Naast al dit winterspektakel, zijn er ook twee winterattracties, die alleen tijdens de winter Efteling open zijn. Zo is er een IJspaleis met een schaatsbaan van maar liefst 1200 m2, waar zowel jong en oud, pirouettes kunnen draaien. Aan schaatsen hoef je niet te denken, deze kun je huren. Supergaaf is ook de échte sneeuwglijbaan – neem plaats in een opblaas band en over de sneeuw suis je naar beneden – Naast schaatsen kun je ook langlaufen, over een langlaufbaan van 400 meter. Tijdens deze tocht wordt je getrakteerd op een oer-Hollands landschap, met molens en boerderijen. Ski’s en stokken zijn gratis verkrijgbaar bij de langlaufbaan.

Helaas, niet alle attracties zijn open

Helaas, maar het kan niet anders. De waterattracties zoals de Vliegende Hollander en de Piraña, zijn gesloten. Maar Joris en de Draak, Villa Volta en de indoorachtbaan Vogel Rok zijn wel open. Jammer als je echt gaat voor snelheid, maar er blijven voldoende attracties open. Grote kans dat je niet genoeg hebt aan een dag. Zoveel is er te zien en te beleven tijdens de winter Efteling, een winter Efteling arrangement is dan een prima optie.

Winter Efteling arrangementen – de 3 toppers!

Het is natuurlijk lekker luxe en comfortabel om na een dagje Efteling, niet naar huis te rijden, maar te overnachten in het Efteling hotel of in een van de hotels in de omgeving van de Efteling. Zoek je een fijne actie inclusief overnachting, ontbijt en entree? De onderstaande aanbieders hebben fijne warme winter acties;

  • Efteling Bosrijk – slapen in een Efteling huisje in het naast gelegen Bosrijk, staat voor sprookjesachtig overnachten.
  • Efteling Loonsche Land – verblijf in een knusse hut in de duinen, het bos of op de heide. Dichter bij de natuur kun je niet komen.
  • Voordeeluitjes – voor een voordelig winter Efteling arrangement kunnen we ook Voordeeluitjes aanraden. Je overnacht in Tulip Inn Oosterhout hotel, met ontbijt en een dagticket voor de Winter Efteling.

winterefteling

Openingstijden winter Efteling

  • Winter Efteling: 12 november 2018 t/m 31 januari 2019, elke dag van
 11.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 19.00 uur.
  • Kerstvakantie: van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Foto’s via de Efteling


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.