Dresden: De ábsolute hoogtepunten

Een bruisende en gezellige stad aan de Elbe

 
 
Home / Artikelen / Dresden: De ábsolute hoogtepunten
 

Dresden mag met recht een Duitse vakantiebestemming met een wow-factor worden genoemd. Je kijkt hier je ogen uit als het gaat om indrukwekkende bezienswaardigheden en kunst en architectuur van het hoogste niveau. Je kunt je nauwelijks nog voorstellen dat deze stad in de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest! Het is vandaag de dag een stad die bruist van de gezelligheid. Heerlijk shoppen, terrasjes pikken, lekker eten en uitgaan; het hoort er hier allemaal bij! We hebben hieronder enkele hoogtepunten in Dresden voor je uitgelicht.

Neumarkt met de Frauenkirche

Op de Neumarkt midden in de Altstadt van Dresden staat de Frauenkirche. Sterk, stevig en trots! Deze kerk symboliseert de wilskracht van de stad, want de originele kerk werd in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest. Hoewel het lang geduurd heeft, is de kerk met veel succes zo nauwkeurig mogelijk herbouwd. De kerk werd op 30 oktober 2005 pas weer in gebruik genomen. Het mag met recht een van de mooiste en meest indrukwekkende kerken van Duitsland genoemd worden. Bewonder onder meer de imposante koepels en prachtige fresco’s.

Skip the line voor de Frauenkirche: Bestel je tickets online en ontvang je tickets op je mobiel

Verspil geen moment tijdens je stedentrip in Dresden en boek van tevoren je ticket voor de bezienswaardigheden via Getyourguide. Je ontvangt je ticket dan op je mobiel en hoef je dus niet te wachten aan de kassa! Ideaal!

Wandelen over het Brühlsche Terrasse

Wie de authentieke sfeer van Dresden wil ervaren, moet zeker de Brühlsche Terrasse opzoeken. Dit is een sfeervol terras boven de oever van de Elbe van 500 meter lang, 10 meter hoog en 20 tot 200 meter breed. Het terras wordt ook wel het ‘Balkon van Europa’ genoemd. Het is een uniek stukje architectuur op zich, maar ook het uitzicht vanaf het terras over de Elbe en de stad is magnifiek. Hier kun je in alle rust een waar wow-momentje beleven. Het terras wordt omgeven door het Albertinum, de Kunstacademie, het Ständehaus en de Sekundogenitur.

Großer Garten

Een stedentrip combineren met groen? Dat is in Dresden heel goed mogelijk. In de Großer Garten kun je de stadsdrukte ontvluchten. Het is alsof je hier binnenstapt in een sprookje. Het park is circa 200 ha groot en dateert uit de tweede helft van de 17de eeuw. Het werd aangelegd in Franse stijl, maar is in 1873 uitgebreid en omgevormd tot een Engels landschapspark. Bewonder het barokke paleis en de omringende tuinen, stap in het minitreintje dat door het park rijdt, huur een roeiboot bij de Carolavijver en bezoek de botanische tuin.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in Dresden vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Winkelen in Dresden

Binnen de unieke sfeer van Dresden is winkelen nog leuker dan anders. Wat zijn de ‘places to be’ als het om winkelen gaat? De populairste winkelstraat van de stad is de Prager Straße, waar alle bekende ketens en merken vertegenwoordigd zijn. Loop ook eens binnen in het nabijgelegen Warenhaus Karsstadt Dresden. Daarnaast vind je in het centrum ook enkele shoppingcentra, waaronder de Centrum Galerie en de Altmarkt Galerie. Het is ook een aanrader om eens een kijkje te nemen op de Neustädter Markt voor zacht geprijsde mode.

Gezelligheid op en rond de Altmarkt

Op zoek naar gezelligheid? Ga dan naar de Altmarkt (Oude Markt); een groot plein van circa 100 bij 130 meter. Boven het plein torent de Kreuzkirche uit. Aan het plein liggen winkels en cafés. Voor de echte shopfanaten ligt er achter het plein ook nog het winkelcentrum de Altmarkt-Galerie. De beste tijd van het jaar om hier naartoe te komen is de decembermaand. Dan kun je wegdromen bij de niet te evenaren kerstsfeer op de Striezelmarkt die hier wordt georganiseerd. Dit is een van de oudste, bekendste en sfeervolste kerstmarkten van Duitsland!

Stedentrip naar Dresden: Zo kom je er

Dresden is prima bereikbaar met de auto! Denk wel aan de milieusticker! Vanuit Utrecht ben je dan zo’n 7 uur onderweg. Maar je kunt ook kiezen voor de trein. De reis per trein is relatief voordelig en bovendien comfortabel. Vanuit elk station in Nederland neem je de intercity naar Hannover. Daar stap je over op de trein naar Dresden.

Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International. Vliegen is ook mogelijk! Je vliegtickets kun je vergelijken via Skyscanner.