De leukste vakantie-activiteiten voor gezinnen

Voor een onvergetelijk zomervakantie

 
 
Home / Artikelen / De leukste vakantie-activiteiten voor gezinnen
 

De zomervakantie is voor veel gezinnen één van de hoogtepunten van het jaar. Juist daarom is het leuk om de zomervakantie extra onvergetelijk te maken door samen activiteiten te ondernemen. Of je nu in Nederland op vakantie gaat, of je stapt in het vliegtuig naar een zonnige oord. De onderstaande vakantie-activiteiten zijn super om samen te ondernemen.

Moet jij je zomervakantie nog boeken? Met Transavia vliegtickets voorzie je jezelf en je gezin van een prettige vlucht. Maar je kunt natuurlijk ook in de auto stappen en naar Duitsland rijden. Er zijn voldoende mooie Duitse bestemmingen.

Duik samen de natuur in

Een van de eerste activiteiten die op vakantie altijd leuk is om te doen, is een wandeling of fietstocht door de natuur. Niet alleen omdat het gezond is en je er volledig van tot rust komt, maar ook omdat de natuur in je vakantieland er anders uitziet dan in Nederland. Je ziet andere bomen, planten en dieren, waardoor je ook echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn. Ook heel fijn: deze activiteit is gratis. Dus ook nog eens budgetproof!

Samen sporten

Daarnaast is het ook leuk om op vakantie samen te sporten. Kies bijvoorbeeld voor beachvolleybal, voetballen of een andere balsport. Ook deze activiteiten zijn niet duur en geven je al snel een heerlijk vakantiegevoel. Wanneer je dit samen met je gezin doet, is de kans groot dat er veel wordt gelachen.

Een dagje pretpark

Een pretpark bezoek is voor elke leeftijd leuk. Dat maakt deze activiteit uitermate geschikt voor gezinnen. Zo zijn er in vrijwel ieder pretpark genoeg attracties voor volwassenen, jongeren en/of kleine kinderen. Zeker in het buitenland zijn vaak mooie en bekende pretparken te vinden, die je niet mag missen. Voorbeelden hiervan zijn Legoland in Duitsland, Tivoli Gardens in Denemarken en Europapark in Duitsland.

Lees ook: De 11 gaafste pretparken in Duitsland en Legoland Duitsland is een walhalla voor legofans!

Altijd gezellig is picknicken

Of wat dacht je van samen picknicken? Zo is het een gezellige manier om de dag af te sluiten op het strand. Spreid een dekentje, drankjes en hapjes bij de hand en geniet samen van de zon die in de zee zakt. Zalig! Zoek je een sportieve activiteit? Vul dan een picknickmand en trek er op uit met de fiets. Na een tijdje zoek je een mooi plekje en smul je van al het lekkers dat in je picknickmand zit.

Een museum is leerzaam en leuk

Ook een bezoek aan een museum kan prima. Hierbij is het wel belangrijk wat voor soort museum het is. Zo houden de meeste kinderen niet van kunstmusea. Maar denk aan musea waar je de geschiedenis in het echt kunt ervaren, waar kinderen actief mee kunnen doen, spannende proefjes kunnen ondernemen of musea met (grote) dieren, zoals het Jurassic Museum in Colunga (Spanje).

Lees ook: De leukste 10 musea voor kinderen

Naar het strand

Tot slot kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan het strand. Het is een combinatie van natuur, sport en ontspanning, waarbij alle leeftijden zich vermaken. Kinderen kunnen zandtaartjes bakken en zandkastelen bouwen, vliegeren, ravotten in de branding en zwemmen in zee, terwijl jij heerlijk tot rust komt op een strandbedje.

Door middel van de juiste activiteiten kun je van de vakantie met je gezin een onvergetelijke ervaring maken. Zo kun je bijvoorbeeld de natuur opzoeken middels een fietstocht of wandeling, een sport beoefenen of op een rustige plek samen picknicken. Heb je liever wat meer drukte? Ook in pretparken kun je onvergetelijke dagen met je gezin beleven. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel iets te beleven. Als jullie meer van verdieping houden, is een museum ook geschikt.