Fietsen langs de Moezel is populair

Fiets langs wijngaarden, oude burchten en wijndorpjes!

 
 
Home / Artikelen / Fietsen langs de Moezel is populair
 

Heb je zin in een fietsvakantie over de grens? Dan heb je ondertussen vast al veel gehoord over fietsvakanties langs de rivier de Moezel in Duitsland. Nieuwsgierig geworden? Wil je weten waarom fietsen langs deze rivier zo populair is? Dan ben je hier aan het juiste adres! We vertellen je graag meer over het fietsen langs de Moezel, de faciliteiten voor fietsers en de mooiste stadjes en bezienswaardigheden onderweg! Zorg maar alvast dat je je fiets in goede staat klaar hebt staan!

Stap op de fiets om de Moezel ten volle te ervaren! We tippen de beste (all-in) fietsvakanties langs de Moezel.

Tip! Zoek je een compleet fietsarrangement kijk dan bij TUI. Stap je liever individueel op de fiets? Kijk dan bij Eigen Wijze Reizen of bij de ANWB. Maar je kunt ook een hotel boeken via Voordeeluitjes en van hieruit fietstochten maken.

Ruim 1000 kilometer aan fietsroutes

Als je ergens geen gebrek aan hebt in de Moezelstreek, dan is het wel aan fietsroutes! Hier ligt namelijk ruim 1000 kilometer aan fietsroutes. Er zijn fietspaden voor uiteenlopende niveaus. Houd je van ontspannen tochtjes die bij voorkeur over vlak terrein en goed onderhouden fietspaden voeren? Dan vind je mooie routes direct langs de rivier. Houd je wel van een klimmetje of trek je graag de wilde natuur in met je mountainbike? Ook dan vind je hier mooi en goed bewegwijzerde tochten.

De fietspaden en bewegwijzering langs de Moezel is uitstekend!

De fietsroutes aan de oever van de Moezel zijn voorzien van een goede bewegwijzering. Je herkent de paden aan een groen bordje met daaronder de afbeelding van een fiets. Ook de paden zijn goed onderhouden. Je vindt er zowel afzonderlijke fietspaden als fietsstroken langs de weg. Deze worden zo nu en dan onderbroken door dorpsstraten. In de meeste gebieden vind je aan beide oevers fietspaden. Dankzij de vele bruggen kun je gemakkelijk van oever wisselen. Ideaal!

Fietsen langs de Moezel: Bezoek leuke stadjes

Wat fietsen langs de Moezel zo populair maakt is dat je over een vlakke weg fietst, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van een glooiend landschap met wijnranken, kastelen en vele leuke stadjes. Echte toppers die je onderweg tegenkomt, zijn Trier, Bernkastel-Kues en Cochem. Trier staat bekend om zijn Romeinse overblijfselen. In Bernkastel-Kues vind je prachtige middeleeuwse vakwerkhuizen en een burchtruïne. In Cochem tref je een gezellig centrum met vakwerkhuizen, vele restaurantjes en cafés en een schitterende burcht waar rondleidingen worden gegeven.

Lees ook dit artikel: Ontdek de Duitse gezelligheid in Cochem

Fietsen langs de Moezel: Tips en fietsroutes

De bekendste fietsroute is de Moezel-fietsroute (Moselradweg) van 275 km lang, die van Thionville in Frankrijk, via Luxemburg naar Duitsland tot aan Koblenz aan de Rijn loopt. Deze route loopt voor een groot deel langs de Moezel. De 48 km Ruwer-Hochwald-fietsroute is ook een aanrader. Deze route volgt het traject van een voormalige spoorlijn parallel aan de Ruwer, een zijrivier van de Moezel. Neem bijvoorbeeld de fietsbus RegioRadler Ruwer-Hochwald naar Hermeskeil en fiets bergafwaarts naar de Moezel. Een andere tip is de 58,5 km lange fietsroute Maare-Mosel-Radweg die van Daun in de Vulkaaneifel naar Bernkastel-Kues aan de Moezel voert over een voormalige spoorlijn.

De beste reistijd om te fietsen langs de Moezel

Om optimaal van de mooie Moezelstreek en jouw fietsvakantie te kunnen genieten, zijn de maanden mei, juni en september echte aanraders. In deze periode is de kans op lekker weer om te fietsen het grootst. In deze periodes schijnt vaak een aangenaam zonnetje en is het niet te warm. We kunnen natuurlijk niet garanderen, dat je onderweg niet verrast wordt door een regenbui. In deze maanden is het bovendien iets rustiger, dan in de drukke zomermaanden juli en augustus.

Tip! Zoek je een compleet fietsarrangement kijk dan bij TUI. Stap je liever individueel op de fiets? Kijk dan bij Eigen Wijze Reizen of bij de ANWB. Maar je kunt ook een hotel boeken via Voordeeluitjes en van hieruit fietstochten maken.