Rijnland-Palts

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Rijnland-Palts

 
 
Home / Bestemmingen / Rijnland-Palts
 

Rijnland-Palts: tips & inspiratie

Levensgenieters kunnen deze missie nog beter volbrengen door op pad te gaan in Rijnland-Palts in Zuidwest-Duitsland. Hier vind je spectaculaire wijnbouwgebieden langs de rivier de Moezel en het ontbreekt ook niet aan mooie fiets- en wandelroutes. Gebieden als de Hunsrück, het Westerwald en de Eifel zijn ideaal voor liefhebbers van outdoor activiteiten. Door heel Rijnland-Palts vind je prachtige burchten en kastelen. Bezoek onder meer het UNESCO-werelderfgoed Oberes Mittelrheintal, de wijnfeesten, middeleeuwste stadjes in het dal van de Lahn, de stad Trier met Romeinse overblijfselen en de edelsteenstad Idar-Oberstein.

6X doen in Rijnland-Palts

Wandel je graag dan is de Westerwald-Steig, een 235 km lange wandelroute, gelegen in het Westerwald in Rijnland-Palts, een echte uitdaging! De meerdaagse wandeltocht is verdeeld in 16 etappes en start in Herborn en Bad Hönningen is het eindpunt!

Ben je romantisch aangelegd? Houd je wel van een lekker wijntje? Maar vind je het ook heerlijk om actief de natuur in te gaan? Dan is de Moezelstreek een prima keuze! Lees ook: Wat te doen in de Moezel!

Ook de geliefde vakantieregio Hunsrück vind je in Rijnland-Palts. Het is een heerlijke regio om te struinen door de bossen, bergen, velden en rivierdalen! Verspreid door de Hunsrück liggen gemoedelijke stadjes en wie durft, wandelt over de Hangbrug Geierlay. Interesse in een verblijf in de Hunsrück? Boek Landal Hochwald in de Hunsrück.

Het Oberes Mittelrheintal is een Rijnkloof die zich uitstrekt van Bingen tot Koblenz, met talrijke kastelen, wijngaarden en pittoreske vakwerkhuizen. Het rivierlandschap, staat ook op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen en wordt beschouwd als een van de meest romantische landschappen van Europa.

Mainz is de hoofdstad en de grootste stad van Rijnland-Palts. De stad heeft een gezellig centrum met middeleeuwse straatjes en kun je er uitstekend winkelen. De Dom is het belangrijkste monument van de stad.

Ook de Eifel is een geliefde vakantiestreek! Het is de streek van bossen, burchten en vulkaankraters. We selecteerde de must-sees in de Eifel die je tijdens je vakantie in de Eifel ábsoluut moet bezoeken.

Reisorganisaties Rijnland-Palts

Top-3 reisoranisaties voor de Rijnland-Palts

Ontdek de Moezel vanuit één van de comfortabele bungalows van Landal. Laat je verrassen!

Meer info

Vakantie in de natuur van Rijnland-Palts? Boek een natuurhuisje via Natuurhuisje.nl.

Meer info

Verken de Moezel in je eigen tempo! Boek een fietsvakantie via Eigen-Wijze-Reizen.

Meer info

De highlights in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een grote streek, die uitblinkt in variëteit als het gaat om vakantie vieren. De hoofdstad is Mainz en ook Trier en Cochem zijn aantrekkelijke steden om te bezoeken. De bekendste vakantieregio’s zijn de Eifel, de Moezel en de Hunsrück. Wil je op een relaxte manier het glooiende landschap, de wijngaarden en burchten in de Moezel ontdekken? Stap dan aan boord van een rondvaartboot! Voor wandelliefhebbers is de Westerwald-Steig, een 235 kilometer lange wandelroute, gelegen in het Westerwald in Rijnland-Palts, een echte uitdaging.

  • Cochem, een populair toeristenstadje in de Moezel

  • De Eifel: Fraaie natuur, burchten en vulkaankraters

  • De Dom in Mainz

  • Hangbrug Geierlay in de Hunsrück

Roompot: Ferienresort Cochem

Roompot Cochem is een gemoedelijk vakantiepark met een overdekt zwembad en een golfbaan, maar het is ook een perfecte uitvalbasis om de Moezel te verkennen.

Meer info

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Rijnland-Palts. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

TUI: Voordelige (auto)vakanties

TUI heeft een ruime keuze aan vakanties naar de Moezel. Je verblijft in fijne hotels en heb je keuze uit hotels alsook meerdaagse reizen. Veel reizen zijn zeer goed beoordeeld.

Meer info