Zoek lekker weg inspiratie!

Wat te doen in Füssen? De leukste tips!

Laatste update op 19 november 2023 door Jozet

Füssen is een kleurig oud stadje net op de grens met Oostenrijk. In deze oude Altstadt kun je heerlijk ronddwalen, want het centrum is autovrij. In het oude gedeelte vind je oude panden die prachtig versierd zijn. Je kunt er prima winkelen en een terrasje pakken en je kunt ook het benedictijnenklooster met de basiliek St.-Mang en het Museum van de stad Füssen bezoeken. Bovendien is het ook het eindpunt van de beroemde Romantische Strasse. Tijdens onze rondreis door Beieren hebben we Füssen bezocht.

Wat is er te doen in Füssen? Insider-tips & must-sees

Füssen is een oude stad met een aantal prachtige bezienswaardigheden. Als je niet zo van bezienswaardigheden houdt, is een wandeling door het oude centrum van Füssen een aanrader. Füssen is niet erg groot, dus meestal is één dag voldoende. Een middagje in Füssen is ook prima te combineren met een bezoek aan een van de prachtige kastelen, Slot Neuschwanstein en kasteel Hohenschwangau, die op slechts 10 autominuten liggen.

Het Benedictijns klooster St. Mang is een voormalig klooster en doet nu dienst als stadhuis en herbergt het Museum van de stad Füssen. Ben je een liefhebber van historische luiten en violen, dan moet je zeker een kijkje nemen. Maar ook de prachtige bibliotheek is een must-see.

De Heilig-Geist Spitalkirche ligt in de buurt van de oude Lech-brug. Maar als je rondwandelt door Füssen is dit kerkje bijna niet te missen. De buitengevel is prachtig versierd een ook de binnenkant is prachtig.

De Lechfall vind je net buiten Füssen. Je wandelt langs het benedictijns klooster en over de brug, dan kom je bij de waterval van de Lech. De waterval is ook prima bereikbaar met de auto. Er zijn hier enkele parkeerplaatsen. Via een loopbrug kun je boven op de waterval kijken! Het water valt hier zo’n 12 meter naar beneden. Er zijn ook diverse wandelroutes die je kunt volgen.

De oude Altstadt van Füssen is een bezienswaardigheid op zich! Net als in heel veel stadjes en dorpjes in Beieren, zijn hier ook veel gevels prachtig versierd. Zeker op een mooie dag is het heerlijk om een uurtje rond te wandelen en daarna een terrasje te pikken.

Wil je echt de geschiedenis van Füssen in duiken? Ga dan mee op een begeleide wandeling door de oude binnenstad van Füssen. Je gaat met een lokale gids op pad en hoort alles over de indrukwekkende geschiedenis van Füssen. De wandeling duurt zo’n 1,5 uur en je kunt deze boeken via GetYourGuide.

Ja, Füssen is een leuk stadje om te bezoeken

Füssen is een leuke stad om te bezoeken tijdens je vakantie in Beieren. De Lechfall is indrukwekkend en de Heilig-Geist Spitalkirche is prachtig om te zien. In het oude centrum vind je winkels, terrasjes en oude panden met versierde gevels. Bovendien is Füssen ook een prima uitvalsbasis om de hangbrug Highline179 en de kastelen Neuschwanstein en kasteel Hohenschwangau te bezoeken.

Zorg voor contant geld

Zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt. In Nederland kun je in vrijwel alle winkels en restaurants pinnen, maar in Duitsland is dit lang niet altijd het geval. Sterker nog, Duitsers hebben het niet zo op pinbetalingen.

Waar slaap je in Füssen?

Vanuit Füssen kun je ook prima kasteel Hohenschwangau, Slot Neuschwanstein en de Tegelberg bezoeken. Wij verbleven op Center Parcs Allgau, op zo’n uurtje rijden. Maar je kunt ook overnachten in Füssen. Een hotel in Füssen boek je via → Booking

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland