Zoek lekker weg inspiratie!

Goedkoop op vakantie: 6 tips!

Een klein budget, of je wilt er gewoon eventjes tussenuit en je wilt niet al te veel geld uitgeven? Geen probleem, want ook met een beperkt budget kun je prima op vakantie! Want als je een beetje oplet tijdens het boeken van je vakantie, valt er veel te besparen. Lekkerwegtips heeft het uitgezocht en geeft je tips en suggesties hoe je goedkoop op vakantie kunt, zonder in te leveren op vakantiepret. Of je nu in Nederland op vakantie wilt of je wil naar het buitenland, slimme bespaarmogelijkheden zijn er voldoende!

Vermijd het hoogseizoen

Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, want met schoolgaande kinderen zit je vast aan de vakantieperiodes. Maar kun je buiten de reguliere vakantieperiodes op vakantie, dan kun je hier veel mee besparen. Maak ook gebruik van de gespreide vakantieperiodes. Gaat jullie regio vroeg – ga dan direct de eerste week. Gaat je regio als laatste – ga dan in de laatste week. Ook hiermee kun je aardig wat besparen. Ook de meivakantie is de laatste jaren een geliefde vakantieperiode. Veel scholen zijn 14 dagen vrij en ook veel vroegboekkortingen zijn geldig voor in de meivakantie.

Kies voor goedkopere accommodaties

Willen je kinderen naar een vakantiepark, kies dan niet voor een luxe- of een kinderbungalow maar reserveer een comfort bungalow of een stacaravan (indien aanwezig). Er zijn zelfs bungalowparken die beschikken over een eigen camping. Verblijf je op deze camping, dan kun je gebruik maken van alle voorzieningen van het bungalowpark. Een goed voorbeeld zijn de Landal Campings. Ook de bungalowparken met minder voorzieningen zijn vaak net wat goedkoper dan de bungalowparken, die bol staan van de voorzieningen. Vergelijk de parken dus goed, want ook de regio heeft vaak invloed op de prijs!

Kies voor een onbekend vakantieadres

Laat de grote vakantiepark organisaties links liggen en ga op zoek naar een minder bekend adres. Er zijn in Nederland ook goede individuele vakantieparken, ook met fijne voorzieningen zoals een zwembad en speeltuin. Maar deze zijn vaak net wat minder duur dan de grote vakantiepark organisaties. Wil je echt flink besparen en maak je geen gebruik van deze voorzieningen en vertoef je graag in de natuur? Kijk dan eens bij Natuurhuisje.nl. Hier boek je voor een fijn bedrag een huisje voor in het hoogseizoen. Zou je toch graag zwemmen, grote kans dat er in de omgeving zwembaden liggen. Zo betaal je alleen bij gebruik!

Vroegboeken of wachten op een last minute?

Het is een trend dat veel mensen tot op het laatst wachten met het boeken van hun vakantie. Niets mis mee, maar deze trend brengt wel met zich mee dat de last minutes hierdoor helemaal niet meer zo goedkoop zijn. Alleen als je niet gebonden bent aan een periode, vakantiebestemming en bereid bent op het allerlaatste moment pas te beslissen, dan is een last minute aantrekkelijk. Maar je moet er dan wel rekening mee houden dat de beste verblijven vaak zijn volgeboekt.

Ben je gebonden aan een periode en bestaat je reisgezelschap ook nog eens uit vijf of meer personen, dan is het raadzaam om tijdig te boeken. Het voordeel van tijdig boeken is dat je alle prijzen goed met elkaar kunt vergelijken, je alle keuze hebt en vaak kunt profiteren van fijne kortingen.

Kies voor het goedkoopste vervoer

Wat het goedkoopste vervoersmiddel is, kunnen we niet zeggen. Dit is afhankelijk van je vakantiebestemming. Vergelijk alle kosten goed, zowel de brandstof, parkeer als vliegkosten. Vergelijk naast Schiphol ook Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen. Vergeet ook niet om de vliegvelden in Duitsland en België in je vergelijking mee te nemen. Maar het goedkoopste is natuurlijk een vakantie in Nederland wat betreft de vervoerskosten. Een uitzondering hierop is natuurlijk als je vlak aan de grens woont.

Kies een goedkopere vakantiebestemming

Hoe populairder een vakantiebestemming, hoe hoger de prijzen. Ga je op vakantie naar gewilde en drukke vakantiebestemmingen, dan zul je in de meeste gevallen de hoofdprijs betalen. Ga je daarentegen naar de wat onbekendere vakantielanden zoals Tsjechië, Bulgarije, Polen of Macedonië, dan ben je heel wat goedkoper uit. Met name Macedonië is een leuke vakantiebestemming. Het is een land vol met culturele bezienswaardigheden, maar ook met prachtige meren, bossen en gebergten. De accommodaties zijn niet duur en ook het dagelijks leven is een stukje goedkoper dan in Nederland.

Kortom, je hoeft echt niet in te leveren op vakantieplezier, met een beperkt vakantiebudget. Integendeel, een leuke vakantie hoeft echt niet duur te zijn! Als jij je maar tijdig gaat oriënteren.

Waar is jouw volgende avontuur?

11x de mooiste Duitse kerstmarkten

19x De mooiste kinderhotels van Nederland

Weg met Kerstmis? Inspirerende reistips en reisideeën