Goedkoop op vakantie: Tips en suggesties

Tips en suggesties

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  Goedkoop op vakantie: Tips en suggesties
 

Een klein budget, of je wil er gewoon eventjes tussenuit en je wil hier niet al te veel geld aan uitgeven? Geen probleem, want ook met een beperkt budget kun je prima op vakantie! Want als je een beetje oplet tijdens het boeken van je vakantie, valt er veel te besparen. Lekkerwegtips heeft het uitgezocht en geeft je tips en suggesties hoe je goedkoop op vakantie kunt, zonder in te hoeven leveren op vakantiepret. Of je nu in Nederland op vakantie wil of je wil naar het buitenland, slimme bespaar mogelijkheden zijn er voldoende!

Goedkoop op vakantie: de mogelijkheden

Goedkoop op vakantie: Kies een goedkopere vakantiebestemming

Hoe populairder een vakantiebestemming, hoe hoger de prijzen. Ga je op vakantie naar gewilde en drukke vakantiebestemmingen, dan zul je in de meeste gevallen de hoofdprijs betalen. Ga je daarentegen naar de wat onbekendere vakantielanden zoals Tsjechië, Slovenië, Polen of Macedonië, dan ben je heel wat goedkoper uit. Met name Macedonië is een leuke vakantiebestemming. Het is een land vol met culturele bezienswaardigheden, maar ook met prachtige meren, bossen en gebergten. De accommodaties zijn niet duur en ook het dagelijks leven is een stuk goedkoper dan in Nederland.

Interesse? Boek via Corendon en vakantie naar Macedonië. Twee andere goedkope vakantiebestemmingen zijn: Landal Marina Lipno in Tsjechië en Residence Duna in Hongarije

Vermijd het hoogseizoen

Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, want met schoolgaande kinderen zit je vast aan de vakantieperiodes. Maar kun je buiten de reguliere vakantieperiodes op vakantie, dan kun je hier veel mee besparen. Maak ook gebruik van de gespreide vakantieperiodes. Gaat jullie regio vroeg – ga dan direct de eerste week. Gaat je regio als laatste – ga dan in de laatste week. Ook hiermee kun je aardig wat besparen. Ook de meivakantie is de laatste jaren een geliefde vakantieperiode. Veel scholen zijn 14 dagen vrij en ook veel vroegboekkortingen zijn geldig voor in de meivakantie.

Goedkoop op vakantie: Kies voor goedkopere accommodaties

Willen je kinderen naar een vakantiepark, kies dan niet voor een luxe- of een kinderbungalow maar reserveer een comfort bungalow of een stacaravan (indien aanwezig). Er zijn zelfs bungalowparken die beschikken over een eigen camping. Verblijf je op deze campings, dan kun je gebruik maken van alle voorzieningen van het bungalowpark. Een goed voorbeeld zijn de Landal Campings. Ook de wat kleinere bungalowparken, die over minder voorzieningen beschikken zijn goedkoper dan de grote bungalowparken, die bol staan van de voorzieningen.

Goedkoop op vakantie in Nederland of willen je kinderen graag naar Center Parcs, maak dan gebruik van de ‘Center Parcs Mystery Park‘ actie bij Bungalows.nl. Want door een samenwerking, tussen Bungalows.nl en Center Parcs kun je tegen een fijn prijsje, een cottage reserveren op een van de 17 parken van Center Parcs. Je kunt aangeven in welk land je op vakantie wil en kun je kiezen uit een weekend, midweek of week. Maar het exacte Center Parcs park blijft wel nog eventjes geheim. Dit ontvang je 4 dagen voor aankomst.

Vroegboeken of wachten op een last minute?

Het is een trend dat veel mensen tot op het laatst wachten met het boeken van hun vakantie. Niets mis mee, maar deze trend brengt wel met zich mee dat de last minutes hierdoor helemaal niet meer zo goedkoop zijn. Alleen als je niet gebonden bent aan een periode, vakantiebestemming en bereid bent op het allerlaatste moment pas te beslissen, dan is een last minute aantrekkelijk. Maar je moet er dan wel rekening mee houden, dat de beste verblijven vaak zijn volgeboekt.

Ben je gebonden aan een periode en bestaat je reisgezelschap ook nog eens uit vijf of meer personen, dan is het raadzaam om tijdig te boeken. Het voordeel van tijdig boeken is dat je alle prijzen goed met elkaar kunt vergelijken, je alle keuze hebt en kunt profiteren van de vroegboekkortingen. We hebben de beste vroegboekkortingen voor 2018 op een rijtje gezet.

Kies voor het goedkoopste vervoer

Wat het goedkoopste vervoersmiddel is, kunnen we niet direct zeggen. Dit is ook afhankelijk van je vakantiebestemming. Vergelijk alle kosten goed, zowel de brandstof als de vliegkosten. Bij het vergelijken van vliegvelden hoef jij je niet alleen te beperken tot Schiphol. In Nederland zijn Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen goede alternatieven. Maar het is ook slim om de vliegvelden in Duitsland en België in je vergelijking mee te nemen. Kortom, je hoeft echt niet in te leveren op vakantieplezier, met een beperkt vakantiebudget. Integendeel, een leuke vakantie hoeft echt niet duur te zijn! Als jij je maar tijdig gaat oriënteren.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.