Zoek lekker weg inspiratie!

8 Halloween pretparken! Durf jij?

Laatste update op 11 oktober 2023 door Jozet

Halloween, een feest dat overgewaaid is uit Amerika, wordt ook in Nederland steeds uitbundiger gevierd! Ook veel pretparken gaan mee in deze hype en halen alles uit de kast, om bezoekers te laten griezelen. De pretparken zijn compleet in Halloween stijl en er wandelen mummies, zombies en boosaardige clowns rond, die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Met succes, want Halloween is voor veel pretparken één van de belangrijkste periodes van het jaar. Vijf Halloween pretparken voor heel veel griezelplezier.

Koop je ticket voor Halloween online en sla de kassawachtrij over

Wil je echt griezelen, bezoek dan de Walibi Fright Nights. Tickets zijn online via de officiële website van Walibi Fright Nights verkrijgbaar. In 2023 kun je voor het eerst griezelen bij Wunderland Kalkar. Interesse? Tickets zijn hier verkrijgbaar. Wil je all-in Halloween vieren? Dan kunnen we Drouwenerzand aanraden. Tickets voor Halloween zijn verkrijgbaar via de officiële website van Drouwenerzand.

Halloween in Toverland wordt grootser dan ooit!

Het sprookjesachtige Toveland transformeert in de laatste weken van oktober van een vrolijk en vriendelijk pretpark, naar een duister pretpark dat is overgenomen door angstaanjagende figuren, die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Proberen om de angstaanjagende dwervels, clowns en zombies te ontlopen heeft dan ook geen zin. Ze zijn overal! Pas op, in de mist van de Troy Zone duiken zomaar de zielen van overleden krijgers op! Spannend! De avond begint met een spannende parade en zijn er 3 haunted houses en 5 gratis scare zones! Hier komen jouw grootste nachtmerries tot leven en sta je oog in oog met de meest vreemde figuren.

Deze spannende periode begint al op 7 oktober bij Toverland. Uiteraard kun je ook de gehele herfstvakantie komen griezelen. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend van 10:00 tot 23:00 uur

toverland-halloween

Halloween in Walibi. Durf jij het aan?

Ga je voor de meest gruwelijke freaks en hongerige zombies dan moet je in Walibi zijn! Bij het intreden van het donker opent Eddie de poorten naar het onheil en ontwaken de gruwelijkste figuren en begint de jacht! Er zijn diverse scare zones, die je al trillend betreed. Verstijf je of zet je het op een lopen? Klop aan bij het grote en verlaten landhuis en durf jij het diepe, donkere bos te betreden waar de boosaardige heks woont? Oftewel, tijdens je avondje Walibi wordt je getrakteerd op heelveel griezelige en engen momenten. Goed om te weten: Overdag staan de kindvriendelijke Halloween Spooky Days op het programma. Om 18.00 uur barsten de Fright Nights los.

Tip! Koop je tickets voor de Walibi Fright Nights online en sla de (lange) wachtrijen bij de kassa over

All-in Halloween in Drouwenerzand

Hier hoef je niet bang te zijn dat je enge figuren tegenkomt, hier wandelen alleen maar vriendelijke Halloween figuren rond. Het gehele pretpark is prachtig in Halloween stijl: met uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, kraaien, heksen en ook vogelverschrikkers ontbreken niet. Volg een workshop pompoen uithollen en kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Bezoek het heksenhuis en ook een spectaculaire vuurwerkshow ontbreekt niet. Ideaal dus voor jonge kinderen! Let wel op vanaf 18.00 uur wordt het wel echt griezelen. Deze gruwelijke griezelige uren worden geopend met een griezelparade en komen overal de meest enge figuren te voorschijn. Niet voor niets is de adviesleeftijd 12 plus.

Halloween wordt op 7, 14, 21, 25 en 28 oktober 2023 gevierd. Het attractiepark is geopend van 13.00 – 21.00 uur. Interesse? Koop hier je tickets voor Halloween.

Griezelen in Disneyland Parijs

In de gehele maand oktober is het griezelen geblazen in Disneyland Parijs! Geheel Disneyland is gehuld in een Halloween jasje. Overal liggen pompoenen, flikkeren er lampjes en hoor je griezel geluiden. Ook Goofy, Stitch, Minnie en Mickey hebben een Halloween-outfits aan! Dit jaar wordt extra spannend, want de boze zeeheks Ursula maakt haar opwachting. Geniet van de kleurrijke parade die elke dag meerdere keren te zien is, alsook de duizelingwekkende avondshow bij het Kasteel van Doornroosje. Het Halloween feest begint op 1 oktober en duurt tot 5 november 2023.Boek nu je verblijf en kom samen met je kinderen griezelen

Echte Halloween liefhebbers moeten naar Europa-Park

De echte Halloween liefhebber moet naar Europa-Park in Duitsland. Want van 30/09 t/m 5/11/23 pakt Europa-Park groots uit! Geniet van de 100 attracties en shows, maar ook van een Halloween sfeer die zijn weerga niet kent! Geheel Europa-Park is versierd met heel veel pompoenen, spinnen en een spookachtige verlichting. Bovendien kun je plotseling zomaar op je hielen worden gezeten door heksen en talloze andere duistere figuren. Tijdens Halloween kun je ook van bijzondere specialiteiten smullen. Wat dacht je van monsterbockwurst of de bloedrood-gifgroene Scary Burger? Durf jij te proeven? Maar er zijn natuurlijk ook minder spannende specialiteiten verkrijgbaar.

Interesse? Ga een paar dagen griezelen op het grootste Halloween feest in Europa en blijf slapen in het Europa Park Hotel el Andaluz

Griezelen met jonge kinderen bij Hellendoorn

Het gemoedelijke attractiepark Hellendoorn verandert in oktober en november in het Heksendomein van Odelia. Operheks Odelia zwaait hier een maand lang de scepter en heel Hellendoorn ligt bezaaid met pompoenen, bezems en andere griezelige attributen. Ook heeft ze het Horror Hotel geopend en een aantal leuke shows in elkaar getoverd. Odelia is dol op kinderen, hierdoor is Hellendoorn uitermate geschikt voor kinderen tot 12 jaar, die verkleed mogen komen. Maar let op: Voor het betere griezelwerk moet je 14, 21, 28 oktober en 4 november naar het ‘Scare Event’ komen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, zijn er scare zones ingericht en lopen er tientallen griezels rond!

Griezelen en horror shows in Movie Park

Ook bij Movie Park Germany kun je zomaar oog in oog komen met 280 gruwelijke monsters. Voor wie durft: wandel door het Horror-labyrint en de Scare Zones en bezoek de spannende Halloweenshow voor nog meer spanning! Want de attracties zijn zo spannend dat er een leeftijdsgrens is voor deze horrorattracties. Je bent dus gewaarschuwd! Maar ook aan de jongste gasten is gedacht, deze kunnen Halloween vieren in de monstervrije zone waar alle enge figuren verboden zijn!

Interesse in een weekendje griezelen? Blijf dan slapen in het hotel Maritim Gelsenkirchen, gelegen direct naast Movie Park Germany. Reserveer wel tijdig je tickets!

Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin vieren ook Halloween

Ook in Julianatoren is het Halloween feest niet onopgemerkt gebleven en doen Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin mee. Verkleed als spook en heks wandelen ze rond, om de spannendste dagen van het jaar in goede banen te leiden. Ga mee op griezeltocht, waarbij je zowel de griezelgrot als het griezeldoolhof in moet. Natuurlijk breng je een bezoek aan de grote spookshow. In deze 25 minuten durende show wordt iedereen meegenomen in een spannend verhaal. Vergeet ook niet om je mooiste Halloween outfit aan te trekken, want dan kan je meelopen op de griezelcatwalk en maak je kans op leuke prijzen.

Van 6 oktober t/m 5 november 2023 is het een héél klein beetje griezelig in Julianatoren. Het park is versierd en er zijn te gekke griezelige dingen te beleven. Kom verkleed en griezel met ons mee!

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland