8 Halloween pretparken! Durf jij?

Voor heel veel griezelplezier

 
 
Home / Artikelen / 8 Halloween pretparken! Durf jij?
 

Halloween, een feest dat overgewaaid is uit Amerika, wordt ook in Nederland steeds uitbundiger gevierd! Ook veel pretparken gaan mee in deze hype en halen alles uit de kast, om bezoekers te laten griezelen. De pretparken zijn compleet in Halloween stijl en er wandelen mummies, zombies en boosaardige clowns rond, die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Met succes, want Halloween is voor veel pretparken één van de belangrijkste periodes van het jaar. Vijf Halloween pretparken voor heel veel griezelplezier.

Halloween wordt 31 oktober gevierd en valt dit jaar buiten de herfstvakantie. Veel pretparken houden hier rekening mee en ook in de herfstvakantie vinden er Halloween activiteiten plaats.

Tip! Bezoek je een pretpark koop dan je tickets online voor Walibi Fright Nights, Drouwenerzand en voor Julianatoren. Zo voorkom je lang wachten aan de kassa!

Halloween in Walibi. Durf jij?

Ga je voor de meest gruwelijke demonen en hongerige zombies, dan moet je van 5 t/m 27 oktober in Walibi zijn. Bij het intreden van het donker ontwaken de gruwelijkste figuren en is ontsnappen onmogelijk. Er zijn maar liefst zes scare zones, die je al trillend betreed! Verstijf je of zet je het op het lopen? Klop aan bij het grote en verlaten landhuis, waar klopgeesten wonen, bovendien is er een grote kans dat je na een avondje Walibi, toch wat anders tegen de feestdagen aan kijkt.

Tip! Koop je tickets voor de Walibi Fright Nights online en sla de (lange) wachtrijen bij de kassa over

Tip! Griezelen in Disneyland Parijs

In de gehele maand oktober is het griezelen geblazen in Disneyland Parijs! Geheel Disneyland is gehuld in een Halloween jasje. Overal liggen pompoenen, flikkeren er lampjes en hoor je griezel geluiden. Ook Goofy, Stitch, Minnie en Mickey hebben een Halloween-outfits aan! Dit jaar wordt extra spannend, want de boze zeeheks Ursula maakt haar opwachting. Geniet van de kleurrijke parade die elke dag meerdere keren te zien is, alsook de duizelingwekkende avondshow bij het Kasteel van Doornroosje.

Het Halloween feest begint op 28/0 en duurt tot 3/11/2019. Boek je voor 5 november 2019 voor een aankomst t/m 6 november 2019, dan ontvang je tot 20% korting op je tickets én verblijf

Halloween in Toverland wordt grootser dan ooit!

Het sprookjesachtige Toveland transformeert in de laatste twee weken van oktober van een vrolijk en vriendelijk pretpark, naar een duister pretpark dat is overgenomen door angstaanjagende figuren, die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Proberen om de angstaanjagende dwervels, clowns en zombies te ontlopen heeft dan ook geen zin. Ze zijn overal! Pas op, in de mist van de Troy zone duiken zomaar de zielen van overleden krijgers op! Spannend! De avond begint met een spannende parade en zijn er vijf scare zones. Hier komen jouw grootste nachtmerries tot leven en sta je oog in oog met de meest vreemde figuren.

Tip! Koop je tickets voor de Halloween Nights online met een fijne korting en sla de (lange) wachtrijen bij de kassa over

toverland-halloween

Echte Halloween liefhebbers moeten naar Europa-Park

De echte Halloween liefhebber moet naar Europa-Park in Duitsland. Want van 28/9 t/m 3/11/19 pakt Europa-Park groots uit! Geniet van de 100 attracties en shows, maar ook van een Halloween sfeer die zijn weerga niet kent! Geheel Europa-Park is versierd met heel veel pompoenen, spinnen en een spookachtige verlichting. Bovendien kun je plotseling zomaar op je hielen worden gezeten door heksen en talloze andere duistere figuren. Als je er toch bent, feest dan ook mee met de grootste Halloween Party van Duitsland op 31 oktober!

Interesse? Ga een paar dagen griezelen op het grootste Halloween feest in Europa en blijf slapen in het Europa Park Hotel el Andaluz

Griezelen met jonge kinderen bij Hellendoorn

Het gemoedelijke attractiepark Hellendoorn verandert vanaf 5 oktober in het Heksendomein van Odelia. Operheks Odelia zwaait hier een maand lang de scepter en heel Hellendoorn ligt bezaaid met pompoenen, bezems en andere griezelige attributen. Ook heeft ze het Horror Hotel geopend en een aantal leuke shows in elkaar getoverd. Odelia is dol op kinderen, hierdoor is Hellendoorn uitermate geschikt voor kinderen tot 12 jaar, die verkleed mogen komen. Maar let op: Voor het betere griezelwerk moet je 19 en 26 oktober naar het ‘Scare Event’ komen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, zijn er scare zones ingericht en lopen er tientallen griezels rond!

All-in Halloween in Drouwenerzand

Het all-in attractiepark Drouwenerzand opend op 5, 12, 19, 23 en 26 oktober 2019 haar deuren voor een vriendelijk dagje griezelen. Hier hoef je niet bang te zijn dat je enge figuren tegenkomt, hier wandelen alleen maar vriendelijke Halloween figuren rond. Ideaal voor jonge kinderen! Ook uitgeholde pompoenen met lichtjes en pompoen poppen ontbreken niet. Het is zelfs mogelijk om een workshop pompoen uithollen te volgen. Naast alle attracties kun je gratis naar het Halloweenhuis, Huyze den Vilder, en de Scare Zone. Let wel op vanaf 17.00 uur lopen er alleen griezels in de Scare Zone, adviesleeftijd is 12 plus.

Tip! Koop je ticket online en sla de (lange) wachtrijen bij de kassa over

Halloween in Julianatoren: Soms toch wel griezelig!

Ook in Julianatoren is het Halloween feest niet onopgemerkt gebleven en doen Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin mee. Verkleed als enge vampiers lopen ze rond om de spannendste dagen van het jaar in goede banen te leiden. Ga mee op griezeltocht, waarbij je zowel de griezelgrot als het griezeldoolhof in moet. Natuurlijk breng je een bezoek aan de grote spookshow. In deze 25 minuten durende show wordt iedereen meegenomen in een spannend verhaal. Vergeet ook niet om je mooiste Halloween outfit aan te trekken, want dan kan je meelopen op de griezelcatwalk en maak je kans op leuke prijzen.

Tip! Koop je ticket online en je krijgt een fijne korting

Griezelen en horror shows in Movie Park

Vanaf 3 oktober kun je op Movie Park Germany zomaar oog in oog komen met gruwelijke monsters. Voor wie durft: wandel door het Horror-labyrint en de Scare Zones en bezoek de spannende Halloweenshow voor nog meer spanning! Want de attracties zijn zo spannend dat er een leeftijdsgrens is voor deze horrorattracties. Je bent dus gewaarschuwd! Maar ook aan de jongste gasten is gedacht, deze kunnen Halloween vieren in de monstervrije zone waar alle enge figuren verboden zijn!

Interesse in een paar dagen griezelen? Blijf dan slapen in het hotel Maritim Gelsenkirchen, gelegen direct naast Movie Park Germany