Zoek lekker weg inspiratie!

Met een camper door Nederland toeren

Op zoek naar een vakantie suggestie voor je volgende reis? Wat dacht je van een ‘camper trip’ door Nederland? Ja, je leest het goed! Want voor een camper trip hoef je echt niet af te reizen naar Amerika of Canada. Natuurlijk supergaaf! Maar wist je dat je in Nederland ook heerlijk kunt toeren. De afstanden zijn niet groot, Nederland heeft heel veel bezienswaardigheden en er zijn meer dan voldoende camperplaatsen. Maar hoe regel je een camperreis door Nederland? Waar haal je een camper vandaan en waar moet je nog meer aan denken? We geven je wat tips!

Een camper huren? Maar waar dan?

Zie jij een camperreis door Nederland wel zitten, dan moet je op zoek naar een camper. Een prima optie is het huren van een camper, direct bij de eigenaar! Hiervoor kun je kijken op Camptoo en Goboony. Dit zijn twee platforms waar particulieren hun camper voor de verhuur aanbieden. Je kunt filteren en heb je een geschikte camper gevonden, dan kun je contact opnemen met de eigenaar of direct een reservering aanvragen. De platforms zorgen ervoor dat al je gegevens veilig zijn en dat alle campers die worden aangeboden in een prima conditie verkeren.

Wel een tip: check altijd of je goed verzekerd bent! Voor een goede camperverzekering kun je kijken bij de camperverzekering van Diks.

Tips bij het plannen van je camper trip

De ultieme kick van een campertrip is de vrijheid om te gaan en staan waar jij wil! Maar toch is het slim om vooraf je route uit te stippelen. Hiermee voorkom je dat je uren doelloos aan het rijden bent. Bepaal dus vooraf de route en welke bezienswaardigheden je gaat bekijken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen onverwachte afslag kunt nemen. Integendeel, soms brengt een onverwachte afslag je naar een uniek plekje. Om je op weg te helpen, lees de onderstaande tips!

Stippel een route uit

Hiervoor kun je gebruik maken van ‘Google Maps’ of Sygic. Bij Sygic geef je een bestemming in en vervolgens, krijg je alle bezienswaardigheden in de omgeving die je kunt opslaan, om zo je route uit te stippelen. Ook bij ‘Google Maps’ kun je alle bezienswaardigheden die je wilt bezichtigen opslaan. Voor beide apps geldt, dat als je alle bezienswaardigheden in kaart hebt gebracht, het ook duidelijk wordt welke route je kunt rijden.

  • Vermijd snelwegen: Nederland ligt er vol mee en het is ook de snelste manier om van A naar B te reizen. Maar snelwegen zijn saai en met een beetje pech sta je in de file. Dus vermijd zoveel mogelijk de snelweg en toer door het platteland. Je zult versteld staan hoe mooi Nederland is! Grote kans dat je langs dorpjes toert waarvan je nog nooit hebt gehoord. Ook spontaan stoppen voor een wandeling of een picknick is geen probleem.
  • Camper stop: Welke camper je ook huurt, elke camper heeft af en toe een stop nodig, om het vuile water en het toilet te legen. Zoek je alleen een loosplaats, zet deze link dan op je telefoon. Superhandig is ook de app van Campercontact (tegen betaling). Je vindt hiermee camperlocaties door heel Nederland, bovendien kun je ook filteren op prijs en type. Van elke camperlocatie is gedetailleerde informatie beschikbaar zoals beoordelingen, het aantal plaatsen en faciliteiten.
  • Camperplaats of camping? Een camperplaats is in de meeste gevallen niet meer dan een plaats met een sanitair station, een tappunt voor drinkwater en stroom. Kies je voor een camping met een camperplaats, dan kun je naast alle camperfaciliteiten, ook gebruik maken van de camping voorzieningen. Alvorens je een keuze maakt, bekijk wat je denkt nodig te hebben. Als je de gehele dag op stap bent en alleen maar slaapt in de camper, is een camperplaats wellicht voldoende!

De kosten van je camperreis

Wat je camper vakantie gaat kosten, ligt natuurlijk aan een aantal factoren zoals, hoe lang wil je toeren, de kosten voor je staanplaats, waar je eet en de kosten voor de bezienswaardigheden, die je wil bezoeken. Daarnaast heb je ook nog de kosten van de huur van de camper zelf en natuurlijk de brandstofkosten. Bekijk ook hoeveel vrije kilometers in de huurprijs zijn inbegrepen! Zo, ja wat kosten deze eventuele extra kilometers. Hou ook rekening met de borg! Als je al deze kosten weet, kun je ongeveer uitrekenen wat je camper trip door Nederland gaat kosten.

Nog enkele praktische camper tips

Je kunt elke dag een hapje gaan eten, maar je kunt natuurlijk ook prima zelf je maaltijd koken. Het makkelijkst zijn dan eenpansgerechten. Om veel gedoe te voorkomen, kun je thuis vast een selectie maken van de gerechten. Indien mogelijk kun je al wat ingrediënten meenemen. Gezellig is ook een skottelbraai of een barbecue. Neem ook marshmallows mee, zodat je boven een vuurtje of de BBQ altijd een toetje kunt maken.

Vergeet niet om speelkaarten of een leuk bordspel in de camper te leggen. Ideaal voor op een regenachtig dagje of een saai avondje. Ook fietsen zijn superhandig! Ideaal voor de dagelijkse boodschappen en om van de campingplaats naar het strand, bos of de stad te fietsen. Wat je allemaal nog meer kunt meenemen, kun je lezen in deze handige camper inpaklijst. Let op: Wildkamperen is niet toegestaan in Nederland.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

19x De mooiste kinderhotels van Nederland