Zoek lekker weg inspiratie!

Onbezorgd een weekend weg met deze tips!

Je gaat binnenkort lekker een weekendje weg, even uitrusten na een paar weken hard werken en genieten van het niets hoeven te doen. En als is het geen wereldreis wil je natuurlijk wel dat alles goed verloopt en wil je zelfs voor een weekendje naar de Veluwe alles goed voorbereiden. Van het regelen van een kortlopende reisverzekering bij Allianz Direct tot het uitzoeken van het vervoer. Dus daarom hieronder een kleine checklist voor je reis!

Heb je papieren op orde

Binnen Nederland, België en Duitsland heb je natuurlijk genoeg aan je identiteitskaart, maar check natuurlijk goed voor vertrek of deze nog geldig is. Of wat dacht je van het regelen van je vervoer. Zo kun je natuurlijk ervoor kiezen om zelf de autobaan te trotseren, maar kun je natuurlijk ook met de trein naar Berlijn of als je het echt wilt; met het vliegtuig. Check dus nog voor vertrek goed je tickets, want het is wel lullig als je op het verkeerde perron of zelfs station staat of aankomt. 

Je hoopt en gaat er natuurlijk ook wel van uit dat alles goed verloopt, maar een goede reisverzekering kan zeker niet ontbreken, vooral als je ook nog van plan bent om bijvoorbeeld te gaan skydiven. Ook een annuleringsverzekering is niet geheel onbelangrijk. Klik hier voor meer informatie om een passende reisverzekering te vinden. Maak tenslotte zowel fysieke- als digitale kopieën van je tickets en belangrijke papieren.

Money, money, money!

Je kunt een weekendje weg natuurlijk zo luxe of budget maken als je wilt, maar dan is het enige belangrijke wel dat je genoeg geld moet hebben om de dingen te doen die je wilt doen. De ene vindt het geen enkel probleem om lekker ’s ochtends met een puzzelboekje op het balkon te zitten en wandelingen te maken door he bos, terwijl de ander het hele weekend allerlei museums wil bezoeken, winkelen, luxe dineren of van het uitgaansleven genieten. Het is daarom ook belangrijk voor jezelf om een budget op te stellen.

Een kleine reisapotheek

Niet is zo vervelend dan wanneer je tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld last krijgt van hoofdpijn. En nu hoef je zeer zeker niet een gehele apotheek mee te nemen, maar een toilettas met wat remedies tegen hoofdpijn, kleine wondjes of allergieën is wel zo fijn. En vergeet vooral niet om de medicijnen mee te nemen die je thuis ook gebruikt.

Waar is jouw volgende avontuur?

Weekendje weg met Pasen? Paas-tips voor 2024

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

19x De mooiste kinderhotels van Nederland