Zoek lekker weg inspiratie!

Genieten van schitterend Noorwegen per trein

Tijdens een reis door Noorwegen val je van de ene verbazing in de andere. Van indrukwekkende fjorden tot prachtige bergmassieven en heldere meren: in Noorwegen is het te vinden. Een goede manier om door Noorwegen te reizen is per trein. Je kunt een rondreis Noorwegen maken per trein en boot, waarbij je door het prachtige land kunt gaan met als enige item op de thing-to-do-list: genieten.

Schitterend en divers land

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Noorwegen zit in de diversiteit. Er is voor ieder wat wils. Voor natuurliefhebbers is er de ongerepte natuur. In het zuiden van het land zijn vriendelijke heuvels, en dieper in het land zijn de magische fjorden en bergen. Tevens zijn er spiegelgladde meren, schitterende hoogvlaktes en uitgestrekte bossen. Daarnaast zijn er voor de stedenliefhebbers Oslo en Bergen, en kleinere steden als Stavanger en Trondheim. Ook voor een bezoek aan steden geldt dat er veel mogelijkheden zijn. In de sfeervolle havenstad Bergen, bijvoorbeeld, kun je niet alleen het centrum ontdekken, maar ook kiezen voor wandelroutes vanuit Bergen naar de hoogste plekken van de berg Fløyen.

De voordelen van een treinreis door Noorwegen

Reizen met de trein is een goede optie voor reizen naar en binnen Europa, en ook Noorwegen is daar geen uitzondering in. Het is kostenbesparend, gemakkelijk, en biedt de mogelijkheid om onderweg te genieten van het prachtige uitzicht. Door comfortabel te zitten en het landschap aan je voorbij te laten komen, krijg je meteen een goede indruk van het land. De meeste treinstations bevinden zich in het centrum, waardoor je direct op plaats van bestemming bent. Voor de bagage worden geen extra kosten gerekend, en je mag net zoveel meenemen zolang het maar op te bergen is in de trein. Bovendien biedt een trein een zekere mate van comfort, aangezien treinstoelen minder krap zijn dan zitjes op het vliegtuig. Tenslotte zijn er met de trein meer bestemmingen bereikbaar. Dankzij het uitgebreide spoornetwerk in Noorwegen is het mogelijk om ook de kleinere plaatsen te bezoeken.

Traject per trein en boot

Noorwegen heeft een aantal mooie treintrajecten. Een treinrondreis door Noorwegen gaat van Oslo naar Voss, Bergen en Stavanger. Er worden daarbij ook gedeelten boot afgelegd. Zo begint het avontuur met een treinreis naar Kiel, waar je op de boot stapt naar Oslo. De tocht naar Bergen gaat deels per boot door het Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op die manier kun je al varend genieten van de adembenemende kliffen en het kristalheldere water. Tijdens een treinrondreis door Noorwegen is er veel vrijheid om zelf te bepalen hoelang je ergens blijft. Zo is het mogelijk om een extra dag in Voss te verblijven om de natuur in te trekken, of nog wat tijd uit te trekken om Stavanger te ontdekken. Kortom , een treinrondreis is de optimale manier om van Noorwegen te kunnen genieten.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland