Zoek lekker weg inspiratie!

De 6 mooiste pretparken in België

Een goede reden voor een uitstapje naar België, zijn de vele leuke pretparken die in België liggen. Ook je vakantie bij onze zuiderburen wordt nog aantrekkelijker als er in de omgeving van jouw vakantieaccommodatie een te gek pretpark ligt. De attractieparken liggen verspreid door geheel België. De kans is dus groot dat er altijd wel een geschikt pretpark in de omgeving ligt. We hebben hier een selectie gemaakt van de leukste pretparken in België en geven je een impressie van de sfeer en de topattracties!

Koop je ticket voor een dagje pretpark online

Bespaar tijd door je ticket voor een dagje pretpark online te kopen! Hiermee vermijd je stress en lange wachtrijen bij de kassa, en verzeker je jezelf van een zorgeloze start van een dagje pretpark.

  • De pretparken in België zijn ideaal voor een dagje uit! Heb je interesse in een dagje pretpark? Koop je ticket online met een fijne korting via Tripper.
  • Geniet van een zorgeloos dagje Plopsa in België door je tickets online te kopen! Bespaar tijd en moeite bij de ingang door vooraf je toegang te regelen.

Koop online je pretparkticket

Plopsa Coo: Gelegen aan de watervallen van Coo

De Plopsa pretparken zijn niet weg te denken uit België! Je vindt ze op de mooiste plekken en dus ook in de Ardennen aan de voet van de watervallen van Coo. Hier klettert het water van de Amblève 15 meter naar beneden, een prachtig decor! In Plopsa Coo zoef je mee in de Halvar achtbaan en trotseer je in een boomstam de wilde rivier met waterval. Zweef eveneens mee in de Mega Mindy Flyer, draai rond in de vikingattractie Vicky the Ride en ook de bobslee bezorgt je een enerverende rit! Andere unieke elementen zijn het apeneiland en de doorloopweide met boerderijdieren.

Plopsa Coo ligt op een uurtje rijden vanaf Maastricht. Interesse in een dagje Plopsa Coo? Koop je ticket via de officiële website van Plopsa Coo. Ook leuk! Verblijf op Landal Village les Gottales en maak er een gezellig weekendje van

Bellewaerde: Combi van pretpark en een dierentuin

Naar de dierentuin of naar een pretpark? In pretpark Bellewaerde in Ieper kun je beide wensen in vervulling laten gaan. Dit park is wat attracties betreft vooral geschikt voor kleine en de iets grotere kinderen. Met attracties als de dansende ballonnen, het minirad, de tuff-tuff en de carrousel zijn de kleintjes helemaal in hun element. Voor de iets oudere kindjes is er de Huracan familieachtbaan, de Bengal Rapid River en een Duelling Alpine Coaster. De echte durfals gaan in de Boomerang die een achterwaartse looping maakt of in het schommelde piratenschip.

Bellewaerde ligt op 2,5 uur rijden vanaf Eindhoven. Interesse in een dagje Bellewaerde? Koop je ticket online met een fijne korting via Tripper

Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België

Tijdens een vakantie aan de Belgische Kust is het ondenkbaar om geen bezoek te brengen aan Plopsa De Panne. Het park biedt leuke uitdagingen voor de hele familie. Er zijn zowel indoor als outdoor attracties en zowel zenuwslopende als rustige attracties. Hoogtepunten voor waaghalzen zijn de achtbaan Anubis The Ride en de houten achtbaan Heidi The Ride. Stoere piraten stappen in de SuperSplash; je valt in een bootje met 70 km/u 30 meter omlaag! Of wat dacht je van een betoverende boottocht door het Bos van Plop? Verder kun je rekenen op shows van Plop en zijn vrienden.

Plopsaland De Panne ligt nabij Koksijde en Nieuwpoort. Twee druk bezochte Belgische kuststeden en dus perfect om te combineren met een dagje Plopsa De Panne. Het is ook mogelijk om te blijven overnachten in het Plopsa hotel. Alleen een ticket? Koop deze dan via de officiële website van Plopsa De Panne

Plopsa Indoor Hasselt: Indoor- en outdoor speelpret

Niets houdt je tegen om met je kinderen naar een pretpark in België te gaan. Bij Plopsa Indoor Hasselt schijnt altijd het zonnetje! Dit park is geschikt voor kleine kinderen tot ongeveer 10 jaar. Je vindt hier een zweefmolen, een piratenboot, vliegende fietsen en een lange glijbaan of dobber mee op de rug van de eendjes. Andere leuke attracties zijn de carrousel en de Bumba-speeltuin. Natuurlijk kun je hier ook Kabouter Plop en zijn vrienden in levenden lijve ontmoeten. Buiten staat ook nog een uitdagende klimberg!

Plopsa Indoor Hasselt ligt op een uur rijden vanaf Eindhoven. Interesse in een dagje Plopsa Hasselt? Koop je ticket via de officiële website van Plopsa Indoor Hasselt

Walibi België: Al drie jaar op rij het beste Pretpark van België

Walibi staat voor de namen van de omliggende gemeenten; Waver, Limal en Bierges. De link met de wallaby was zo gemaakt en daarom werd de mascotte een kangoeroe. Walibi Belgium telt 42 attracties voor zowel de allerkleinste gasten als voor volwassenen die uit zijn op een adrenalinekick! Voor de kleintjes zijn er bootjes, autootjes, een carrousel en een zweefmolen. Er zijn ook familieachtbanen, zoals de Gold River Adventure en de Tiki-Waka. Of ga jagen op mummies in de Challenge of Tutankhamon. Heb je een sterke maag? Stap dan in de cobra achtbaan, de Vampire achtbaan of maak een vrije val in de Dalton Terror.

Walibi België ligt op twee uurtjes rijden vanaf Eindhoven. Interesse in een dagje Walibi? Koop je ticket online met een fijne korting via Tripper

Bobbejaanland: Voor de trillseeker

Bobbejaanland is een begrip onder de Belgische pretparken. Je vindt dit park in Lichtaart. Ben je een echte trillseeker? Dan zit je hier goed, want er zijn maar liefst 7 achtbanen voor echte durfals, waaronder een virtual reality coaster. Is dat toch iets te intens? Stap dan in de familieachtbaan, de wildwaterbaan of de simulator The Forbidden Caves. Attracties die een lach op het gezicht van de jongste bezoekers toveren, zijn de interactieve speeltuin Wondergarden en de rondvaartbootjes. Of stap in de monorail en krijg meteen een goed overzicht van het hele park!

Interesse in een dagje Bobbejaanland? Koop je ticket online met een fijne korting via Tripper

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland