10 gave pretparken: Hier moet je naartoe

Voor een dag vol plezier en spanning. Super!

 
 
Home / Artikelen / 10 gave pretparken: Hier moet je naartoe
 

Het pretpark seizoen staat niet meer stil! Zowel in de zomer als winter zijn veel pretparken in Nederland geopend en spelen ze in op het seizoen met speciale winter attracties en griezel shows, rondom Halloween. Een dagje of misschien wel twee daagjes naar een pretpark in Nederland, kan dus in veel gevallen het jaarrond. Natuurlijk is het fijner als het zonnetje schijnt, maar in het najaar en winter is het wel minder druk. Hier de 10 gaafste pretparken in Nederland, die nagenoeg het jaarrond garant staan voor een dag vol plezier.

De Efteling

De Efteling is het bekendste pretpark in Nederland. Hier waan jij je in een sprookjesachtige wereld, vol betoverende attracties en parkshows. Maak een wandeling door het Sprookjesbos, luister naar de Indische waterlelies en bezoek het Spookslot. Uiteraard mag je de nieuwste attractie ‘Baron 1898’ niet overslaan. Door de vele attracties is het bijna onmogelijk om alle attracties op een dag te bezoeken. Een prima optie is een ‘Efteling arrangement’, zo kun je meerdere dagen genieten. Zo’n Efteling arrangement’ is bij meerdere hotels en parken boekbaar.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij de Efteling
Ook leuk: Blijf slapen op de Efteling

Attractie- en vakantiepark Slagharen

Bij attractie- en vakantiepark Slagharen staan 30 attracties en talloze live shows op je te wachten. Maak een spannende rit in de ‘Thunder Loop’ en de ‘The Eagle’. Kriebels in de buik krijg je tijdens de ‘Free Fall’ en stap in een boomstam en maak een spannend ritje op de wildwaterrivier. De nieuwste attractie is het geweldige waterpark ‘Aqua Mexicana’ met een megagroot bubbelbad. Bovendien kun je ook blijven slapen in een echte wigwam of in een cowboy cottage. Op deze wijze kun je extra lang genieten van alle attracties en shows.

Aanrader! Tickets kun je online kopen
Ook leuk! Verras je kinderen en blijf slapen op attractiepark Slagharen

Duinrell

Het gezellige Duinrell is vooral bekend om het Tikibad; het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Maar naast dit glijbanenparadijs heeft Duinrell ook een attractiepark met talloze leuke attracties, die leuk zijn voor jong en oud. Zowel het attractiepark als het Tikibad liggen op hetzelfde terrein en zijn beiden apart toegankelijk. Bovendien kun je ook blijven slapen in een chalet of op de camping. Op deze wijze kun je extra lang genieten van alle attracties en het Tikibad.

E-tickets kun je apart kopen voor zowel het Tikibad als het attractiepark
Een dagje Duinrell? Koop dan een ticket voor onbeperkte toegang tot zowel het attractiepark als het Tikibad

Toverland

Toverland is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de mooiste en populairste pretparken in Nederland. Niet voor niets, want het is een gezellig attractiepark waar klein en groot zich prima kunnen vermaken. Of je nu komt voor de grote achtbaan ‘Troy’ of voor de wat rustigere kinderattracties; voor jong en oud is hier veel te beleven. Absoluut pluspunt is dat Toverland over zowel binnen- als buiten attracties beschikt. Ook leuk zijn de speciale  griezel avonden rondom Helloween. Heel Toverland is dan gehuld in een mystieke en spannende sfeer.

Tip! Tickets voor Toverland kun je ook online kopen

Julianatoren

Julianatoren is een gemoedelijk attractiepark voor kinderen tot 12 jaar. Deze keuze heeft Julianatoren niet voor niets gemaakt, kinderen kunnen namelijk al vanaf een jonge leeftijd zelfstandig in veel attracties. Dat is voor veel ouders en ook voor de kinderen super relaxed. Er zijn zo’n 60 attracties en kun je zomaar Meneer Kaasgaaf en Jul en Julia tegenkomen, de mascottes van Julianatoren. Leuk om te weten; Julianatoren dankt haar naam aan de hoge toren met 121 treden die je kunt beklimmen.

Avonturenpark Hellendoorn

Bij Avonturenpark Hellendoorn beleven jong en oud een super avontuurlijk dagje uit, door de ruim 30 attracties en shows. De allerkleinste gasten kunnen spelen in Dreumesland. Grote kinderen en volwassenen kunnen in de wildwaterbaan, het grote schommelschip of de supersnelle achtbaan ‘Tornado’, om enkele spectaculaire attracties te noemen. Bovendien zijn er ook leuke shows en evenementen voor de hele familie. Zou je na een dagje Hellendoorn honger hebben gekregen? Dan kun jij je aanmelden bij het ‘all you can eat’ avondbuffet.

Tip! Tickets voorAvonturenpark Hellendoorn kun je ook online kopen

Drouwenerzand

Drouwenerzand is een kleinschalig en overzichtelijk attractiepark met leuke attracties voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn zowel rustige attracties, zoals botsauto’s en draaimolens, maar ook spannende attracties zoals de XLR8 en de Spinning Coaster. Bovendien is het eten (patat, snacks en ijs) en drinken (koffie, thee en ranja) bij de entreeprijs inbegrepen. Ben je in Drenthe en wil je voor niet al te veel geld een dagje pret, dan is Drouwenerzand ideaal.

Goed om te weten! Je kunt ook overnachten op vakantiepark Drouwenerzand. Het park ligt naast Drouwenerzand en is een verblijf inclusief entree tot het attractiepark.
Toch niet overnachten? Koop dan hier je ticket

Walibi Holland

Als je een achtbanen liefhebber bent, dan is Walibi Holland een goede keuze. Walibi is opgedeeld in een aantal themagebieden, met hierin zowel attracties voor jonge gasten als oudere jeugd. Maar we kunnen wel melden dat Walibi vooral populair is onder jongeren en vriendengroepen. Bij veel attracties krijg je alleen toegang met een bepaalde minimumlengte. De top attractie van Walibi is de achtbaan ‘Goliath’, maar ook de ‘Enterprise’ en ‘Space Shot’ zijn supergaaf, als je tenminste houdt van wat actie.

Tip! Tickets voor Walibi Holland kun je ook online kopen

BillyBird Park Hemelrijk

Wat begon als een recreatieplas met zandstrand is uitgegroeid tot een supergaaf speelparadijs, vooral voor kinderen tot 12 jaar. De reviews zijn uitstekend en is er een binnen- en buitenspeeltuin, kinderkermis, een achtbaan en een grote recreatievijver met zandstrand, waar het op mooie dagen heerlijk druk is. Absoluut hoogtepunt is de klimberg ‘Hemelaya’, deze 15 meter hoge rots kun je beklimmen, maar je zult onderweg wel de vele uitdagende obstakels moeten bedwingen. Maar eenmaal boven krijg je een adembenemend uitzicht over het park.

Pretpark Drievliet

Drievliet in Den Haag is een gezellig familiepretpark met zowel rustige attracties, als ook vier spannende achtbanen en een waterattractie. Naast deze attracties kun je bij Drievliet ook bijkomen met een hapje en een drankje, terwijl de kids zich vermaken in de speeltuin. Als je op een gewone doordeweekse dag dag gaat, valt de drukte mee en zijn er nagenoeg geen wachtrijen. Drievliet is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Tip! Tickets voorDrievliet kun je ook online kopen

Foto’s zijn van de genoemde attractieparken (facebook)