Vijf steden voor een stedentrip in december

Overal lichtjes en gezelligheid en veel winterse activiteiten

 
 
Home / Artikelen / Vijf steden voor een stedentrip in december
 

Wellicht dat je de kou moet trotseren, maar december is toch echt een uitstekende maand voor een stedentrip! Door de korte dagen zijn de straten en pleintjes bijna 24 uur verlicht en is er altijd een knus cafétje te vinden, waar je kunt opwarmen en kunt smullen van een (warme) lekkernij. Bovendien zijn veel steden gehuld in een kerstjasje. Perfect dus om in de kerststemming te komen en om alle highlights te bezoeken, want in de wintermaanden is het veel rustiger. Maar welke steden zijn perfect voor een stedentrip in december? We tippen vijf winter steden!

Scheveningen

Wil je de winter vieren, ga dan naar Scheveningen, want hier vindt in december het Coolevent plaats. Op de boulevard is een ijs roetsjbaan, kun je de schaatsen onderbinden op de grote overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein en is er een ijssculpturen expositie op het strand, direct naast de Pier. Wandel door naar de (vernieuwde) Pier: shoppen in de popup winkels en ateliers, een hapje eten en een ritje maken in het 50 meter hoge reuzenrad. De echte durfal kan van de Zipline suizen, die overigens 60 meter hoog is. Natuurlijk is daar het strand – uitwaaien en de frisse zeelucht opsnuiven. Voldoende vermaak en prima als je niet uren wil struinen over een kerstmarkt. Bovendien ligt Rotterdam vlakbij!

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Scheveningen? Alle highlights!
Interesse? Zoek en boek via Booking een hotel in Scheveningen

Leiden

Wie maar geen genoeg kan krijgen van winterse gezelligheid, moet naar Leiden! Want Leiden is in de decembermaand supergezellig! Wat dacht je van de grote drijvende kerstmarkt met zo’n 85 winterse chalets met kerstsnuisterijen en kerstcadeau’s? Heerlijk! Na het kerstshoppen kun je gezellig wat drinken en een hapje eten en schaatsen op de grote ijsbaan. Ook leuk is een rondvaart over de grachten en een wandeltocht langs de lichtkunstwerken. Natuurlijk heeft Leiden ook veel bezienswaardigheden en kun je er prima winkelen. Kortom, in de decembermaand is Leiden perfect voor een winterse stedentrip bomvol met gezelligheid. Maar hou er wel rekening mee dat het zeker in de weekende druk kan zijn!

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Leiden? Dit zijn onze tips!
Interesse? Zoek en boek via Booking een hotel in Leiden

Valkenburg

Valkenburg verandert in december in een sfeervol kerststadje, zowel onder- als bovengronds! Natuurlijk is het centrum schitterend versiert en vind je in hartje valkenburg rondom de grote kerstboom, gezellige chalets met kerstcadeau’s en warme lekkernijen. Ook trekt er tweemaal in de week een kleurrijke parade door het centrum met praalwagens en kleurrijke dansers in prachtige kostuums. Maak een ritje op de rodelbaan en wandel de d’amuse route. Maar het absolute hoogte punt, zijn de twee ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten. Waar je naast de vele kerstsnuisterijen ook de wandschilderingen kunt bewonderen. Oftewel, als jij in de kerststemming wil komen is Valkenburg perfect!

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Valkenburg? De hotspots
Tip! Ervaar de warme kerstsfeer in Valkenburg

Maastricht

We blijven in Zuid-Limburg, want ook Maastricht pakt uit in de decembermaand! In hartje Maastricht – op het Vrijthof – verrijst namelijk een gezellige kerstmarkt met chalets bomvol met kerstcadeau’s, lekkernijen, een ijsbaan, een reuzenrad en kun je op de foto met de Kerstman. Of wat dacht je van een selfie in de grote kerstbal, die bestaat uit duizenden lichtjes? Superleuk en in december absoluut dé selfie hotspot van Maastricht! De kerstmarkt is niet groot, maar knus en een mooie afwisseling tussen alle gezellige winkelstraten in Maastricht. Want Maastricht is een top stad om te shoppen: niet alleen zijn in het historische centrum, alle grote winkelketens vertegenwoordigt, ook zijn er boetiekjes en tal van eetgelegenheden.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Maastricht? De absolute to-do’s
Tip! Magisch Maastricht. Een aanrader!

Amsterdam

Ook Amsterdam puilt uit van de winterse activiteiten! Ideaal dus voor een stedentrip in december. Zo kun je schaatsen op het Museumplein, pal voor het Rijksmuseum. Vergeet ook niet om een winterse selfie te maken met het Rijksmuseum op de achtergrond! Ook op het Rembrandtplein kun je schaatsen en wandel daarna door naar de Dam, hier staat een mega kerstboom, bomvol met twinkelende lichtjes. Bovendien vindt in de decembermaand ook het Amsterdam light festival plaats en is ook de Bijenkorf weer prachtig verlicht. Duik de Bijenkorf in of struin door de diverse winkelstraten. Ook alle bezienswaardigheden zijn geopend en is er een grote kans dat het hier net wat minder druk is als in de zomermaanden. Ideaal dus!

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!
Tip! 10 musea in Amsterdam die je moet bezoeken