De mooiste stranden van Zuid-Holland

Zonnen, luieren en uitwaaien. Heerlijk!

 
 
Home / Artikelen / De mooiste stranden van Zuid-Holland
 

Zuid-Holland kent behalve grote steden als Rotterdam en Den Haag ook meerdere badplaatsen die erg in trek zijn. Denk aan Scheveningen en Noordwijk, maar ook Kijkduin en Katwijk. Al deze stranden trekken volop toeristen, met Scheveningen als populairste badplaats van het land. Noordwijk wordt ook wel de bloemenbadplaats van Nederland genoemd, door haar fraaie ligging tussen de bollenvelden. Kijkduin en Katwijk zijn verborgen pareltjes en perfect voor wie op zoek is naar een rustig strand aan de Noordzeekust.

Strand van Ouddorp

De familiebadplaats Ouddorp heeft maar liefst achttien kilometer aan strand. Plek voldoende! Lekker luieren bij mooi weer, een strandwandeling maken en uitwaaien bij een westenwind. Heerlijk! Bovendien is het Ouddorpse strand niet alleen geliefd bij zonaanbidders, maar ook watersporters komen graag naar het Ouddorpse strand. Zou je graag een paar dagen aan het Ouddorpse strand willen vertoeven, dan kunnen we zowel Strandpark Duynhille als Resort Ouddorp Duin aanraden. Alle twee perfect voor zowel, met zijn tweetjes als met kinderen.

Strand van Scheveningen

Het strand vanaf het Kurhaus tot de haven is het Noorderstand, door de lokale bevolking ook wel het ‘Zwarte Pad’ genoemd vanwege de mensenmassa’s in de zomer, die lekker over de boulevard slenteren om te winkelen of wat te eten. Als je van iets meer rust houdt, moet je wat verder doorlopen tot aan het Zuiderstrand, gelegen tussen Scheveningen en Kijkduin. Langs het gehele strand zijn bovendien voldoende gezellige strandtentjes, evenals attracties en musea die het hele jaar geopend zijn.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Scheveningen? Alle highlights!

Strand van Kijkduin

Kijkduin is ideaal voor wie op zoek is naar een rustig strand! Het strand van Kijkduin is namelijk een stuk rustiger dan bij de buren in Scheveningen. Maar niet alleen het strand van Kijkduin is mooi, erachter ligt een prachtig duingebied om te wandelen. Zou je willen overnachten in Kijkduin – met zijn tweetjes of met kinderen, keuze is er voldoende. Het Atlantic Hotel ligt direct op de boulevard. Liever een huisje, dan kunnen we Roompot vakantiepark Kijkduin aanraden. Ook leuk is het reserveren van een strandhuisje – je slaapt dan echt op het strand!

Strand van Noordwijk

Het zandstrand van Noordwijk is ruim 13 kilometer lang, liggen er diverse strandpaviljoens en ook watersporten is mogelijk. Zou je een wat rustiger strand zoeken? Dan kunnen we het Duindamse- en het de Langevelderslag strand aanbevelen. Noordwijk heeft overigens ook twee naturisten stranden. Het Noordwijkse strand heeft De Blauwe Vlag en is ook al meerdere keren bekroond met de ‘Quality Coast Aword’. Wil je blijven slapen in Noordwijk, dan kunnen we NH Noordwijk Leeuwenhorst aanraden.

Strand van Katwijk aan Zee

Het Katwijkse strand is ruim vier kilometer lang, relatief rustig en heerlijk schoon. Zwemmen in zee, wandelen en zonnen bij mooi weer. Maar watersporten is ook mogelijk. Hiervoor moet je bij de jachthaven zijn! Boek een middagje zeevissen of een andere strand- of watersportactiviteit. Leuk is het beklimmen van de Katwijkse vuurtoren aan het Vuurbaakplein. Het strand is prima bereikbaar en in de verschillende strandpaviljoens kun je terecht voor een hapje en een (warm) drankje.