Vakantie in Groningen

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Groningen

 
 
Home / Bestemmingen / Vakantie in Groningen
 

Groningen: tips & inspiratie

Reis af naar het noorden en beleef onvergetelijke dagen in Groningen! Bezoek de studentenstad Groningen met onder meer het Groninger Museum en de Martinitoren. Beklim de toren en geniet van een adembenemend uitzicht. Verder kun je in deze provincie vooral ontvluchten aan de drukte van alledag, bijvoorbeeld in Nationaal Park Lauwersmeer met vogelbroedplaatsen en vogelkijkhutten. Ga ook zeker naar Vesting Bourtange met zijn opvallende vijfhoekige vorm. Dit oud dorp stamt uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog.

6X doen in Groningen

Tijdens je rondgang door Groningen, mag een bezoekje aan de stad ‘Groningen’ niet ontbreken. Groningen is een gezellige stad, met leuke winkels, het Groninger Museum en de Martinitoren. Lees ook: Wat te doen in Groningen

Vesting Bourtange is een oude verdedigingsstad, die in oude staat hersteld is en waar oude tijden tot leven komen. Er is van alles te zien en te beleven. Bezoek de officiershuizen, de koren- en pelmolen en het marktplein met een nostalgisch snoepwinkeltje, een kaarsen- en klokkenmakerij en een sfeervol eetcafé!

Proef de Eierbal! Deze grote bitterbal, met een laagje ragout en een compleet ei mag sinds kort het stempeltje ‘UNESCO immaterieel cultureel erfgoed’ dragen. Deze erkenning scoor je natuurlijk niet zomaar. Dus als je in Groningen, bent proef dan zeker een Eierbal. Verkrijgbaar in bijna elke horecazaak.

Neem een kijkje in het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! Kijk mee met de verzorging en het voeren van de zeehonden en lees en leer alles over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn.

Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied. Kenmerkend voor het gebied is het vele water met eilandjes, rietvelden en ruige graslanden, die een walhalla zijn, voor heel veel vogelsoorten. Verken het Nationaal Park per boot, maar ook te voet of op de fiets is het park uitstekend te verkennen.

Wadlopen is uitgegroeid tot een traditie in Groningen. Waar Wadlopen vroegen noodzakelijk was voor vissers, is het nu een populaire activiteit onder toeristen. Ga de uitdaging aan en wandel over de bodem van de zee als het Wad is drooggevallen.

Reisorganisaties Groningen

Top-3 reisoranisaties voor Groningen

Ontdek Groningen vanuit één van de comfortabele bungalows van Landal. Laat je verrassen!

Meer info

Leuke en verrassende hotel-arrangementen in Groningen, die altijd iets extra’s bieden.

Meer info

Overnacht midden in de Groningse natuur en boek een natuurhuisje via Natuurhuisje.nl

Meer info

De highlights in Groningen

Groningen is een gastvrije provincie vol afwisseling! Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het waterrijke natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer. Bezoek de stad Groningen en wandel door de oude binnenstad, met winkels en tal van bezienswaardigheden. Met kinderen is een bezoekje aan het Zeehondencentrum Pieterburen, voorheen Zeehondencrèche Pieterburen, leerzaam en leuk! Voor wie de uitdaging aan durft, kan gaan wadlopen.

  • Wat te doen in de stad Groningen?

  • Ga de uitdaging aan en wandel over de bodem van de zee

  • Vesting Bourtange is een oude verdedigingsstad

  • Neem een kijkje bij het Zeehondencentrum Pieterburen

Vakantietips Groningen

Welke vakantie naar Groningen heeft je voorkeur? Vier je graag vakantie op een aan het water, dan is Landal Esonstad, een perfecte keuze! Nieuw! Vanaf Landal Esonstad kun je met de sneldienst naar Schiermonnikoog varen. Ontdek je graag de natuur van Groningen, dan is een natuurhuisje midden in de natuur een uitstekende keuze! Of laat je verwennen in een drie-of viersterren (all-in) hotel. Hieronder onze vakantietips die je niet mag missen als je opzoek bent naar een vakantie in Groningen.

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Friesland. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

Booking: Ruime keuze aan hotels

Boek een hotel in Groningen via Booking. Populair zijn hotel PrinsenhofHotel Miss Blanche en The Student Hotel Groningen. Lees de hotelbeoordelingen en kies voor het hotel met de beste aanbieding.

Meer info

Esonstad: Een waterrijk stadje

Landal Esonstad is gebouwd in de stijl van een oud vestingstadje en ligt direct aan de Waddenzee, waardoor het een paradijs is voor watersporters. Vaar het Lauwersmeer op en bezoek ook Schiermonnikoog.

Meer info