Wat te doen in de stad Groningen?

Winkelen, het Stripmuseum bezoeken en De Martinitoren beklimmen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een stad  /  Wat te doen in de stad Groningen?
 

Tijdens je rondgang door de provincie Groningen, mag een bezoekje aan de stad ‘Groningen’ niet ontbreken. Groningen is een gezellige stad, naast winkels en veel eetgelegenheden, telt Groningen ook een aantal bezienswaardigheden zoals Het Nederlands Stripmuseum, De Martinitoren, het Groninger Museum, de Prinsentuin en de ‘Oude Boteringestraat’ wat waarschijnlijk de oudste straat in Groningen is. Een must is ook De Folkingestraat – dit is een stijlvol straatje met veel kunstgalerieën en dus perfect om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen.

Weekendje Groningen – blijf slapen

Nederlands Stripmuseum

Als je Groningen met kinderen bezoekt, dan moet je naar het Nederlands Stripmuseum, wat zich in hetzelfde pand als de Mac Donalds bevindt. Je ontmoet er strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu en leert hoe een stripverhaal tot stand komt. Kinderen mogen zelf tekenen en er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in het museum. In de winkel van het stripmuseum vind je een ruim aanbod van bekende en nieuw verschenen strips tot enkele exclusieve stripgerelateerde titels. Een echte aanrader voor het hele gezin.

Martinitoren Groningen

Wie de Martinitoren in het centrum van Groningen wil beklimmen, moet een smalle wenteltrap met 311 treden bedwingen. Tijdens je beklimming naar boven, krijg je verschillende uitkijkpunten en ook de twee klokzolders kun je bezichtigen! Vanaf de top van de Martinitoren heb je een geweldig uitzicht over de Grote Markt en de rest van de stad Groningen. Bij helder weer is het zelfs mogelijk, om Schiermonnikoog te zien. Wil je de Martinitoren beklimmen, loop dan eerst eventjes binnen bij het VVV kantoor op de markt.

Prinsentuin

Het best bewaarde geheim van Groningen is de Prinsentuin. Midden in het centrum, verscholen achter de Martinikerk, ligt deze prachtige vrij toegankelijke tuin, met zowel een rozentuin als een kruidentuin. Je kunt er gewoon binnenlopen voor een kleine wandeling door de groene tunnels en strak geknipte heggen, of een lekkere picknick aan één van de tafeltjes, op een bankje of lekker in het gras. Voor een smakelijke lunch een kopje koffie of een diner, kun je terecht in het restaurant. Ook een overnachting is mogelijk in het aangrenzend hotel Prinsenhof-Groningen.

Stadspark Groningen

Het Groninger Stadspark is een groot park, aan de zuidwestkant van de stad Groningen. Naast dat het een heerlijke plek is om te wandelen en te genieten van een warm zonnetje, vind je in het stadspark ook een kinderboerderij met ponyverhuur, een mooie speeltuin en een grote Draf- en Renbaan waar naast paardenraces ook regelmatig evenementen en festivals worden georganiseerd. Zo stonden de Rolling Stones en Tina Turner al eens op de drafbaan. Adres: Campinglaan 1

Shoppen in Groningen

Groningen is een topplek om uitgebreid te shoppen. De stad wordt ook wel het ‘Parijs van het noorden’ genoemd, dus wat winkelen betreft zit je goed. Er zijn de afgelopen jaren veel leuke conceptstores bij gekomen, evenals gezellige restaurantjes om te lunchen of te dineren. De Folkingestraat is in 2014 zelfs verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Je vindt er tientallen boetiekjes, de mooiste spullen voor in huis en allerlei lekkers uit bijzondere streken. Goed om te weten: elke zondag zijn de winkels in de binnenstad vanaf 12.00 uur geopend.

Lees ook deze artikelen met Groningen in de hoofdrol:

Hotels in Groningen – 5 x heerlijk slapen
5 vakantieparken voor rust- en waterliefhebbers!
Wat te doen in Groningen? Alle highlights!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.