Wat te doen op Zeeuws-Vlaanderen? Onze tips!

Strandrecreatie, wandelen door de duinen en tal van mooie stadjes

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen op Zeeuws-Vlaanderen? Onze tips!
 

Hoe bekend ben jij in Zeeuws-Vlaanderen? We maken je hier graag wegwijs in dit prachtige stukje Zeeland. Je vindt hier uitgestrekte stranden en ongerepte duingebieden. Strandrecreatie, watersport, wandelen door de duinen en fietsen door het Zeeuwse landschap: recreatiemogelijkheden genoeg! Maar maak ook kennis met de authentieke sfeer in de mooie stadjes en dorpjes van Zeeuws-Vlaanderen. Bezoek de bekende vestingstadjes Sluis en Hulst. Maar ook in Groede, Cadzand, Nieuwvliet, Breskens en Terneuzen zijn aanraders!

Een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in Zeeuws-Vlaanderen. We tippen de beste accommodaties.

Résidence Cadzand-Bad ligt op slechts 350 meter van het strand. Resort Nieuwvliet-Bad is een luxe Landal park in Nieuwvliet. Of zoek hier een vakantiepark rondom Breskens

Wat te doen in Zeeuws-Vlaanderen: een dagje naar Cadzand

De brede stranden van Cadzand zijn fenomenaal! Uitwaaien, zonnen, oeroude fossielen en haaientanden zoeken, vliegeren en in de golven spelen. Je kunt hier ook andere activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, surfen, zeilen, zeevissen en paardrijden. Ideaal! Vanuit Cadzand ben je zo in België; bezoek charmante steden als Gent en Brugge die rijk zijn aan historie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Of proef de sfeer van Belgische kustplaatsen als Knokke en Oostende.

Een weekendje uitwaaien op het strand van Cadzand? Boek Résidence Cadzand-Bad, op 350 meter van het strand

Breskens

Breskens wordt de ‘maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen’ genoemd. Dit badplaatsje beschikt dan ook over een eigen vissershaven en jachthaven. Terwijl je relaxt op het strand, zie je in de verte, imposante zeeschepen voorbijvaren – een bijzonder gezicht! In het gezellige centrum tref je winkels, terrasjes en veel eetgelegenheden. Leer meer over de vissers van Breskens in het Visserijmuseum. Bezoek ook de Sint Barbarakerk en bewonder het houtsnijwerk en de sculpturen. Ook de zwart-witte gietijzeren vuurtoren van Breskens is een bezoek waard.

AanraderVerblijf op een vakantiepark rondend Breskens

Nieuwvliet

Dit kleine dorpje in Zeeuws-Vlaanderen is zeer karaktervol en een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust en ruimte. Enkele merktekens van het dorp zijn de Hervormde Kerk uit 1658, de Molen van Nieuwvliet en de Molen Luteyn. Bezoek ook eens het Museum de Karekasse over de Cadzandse klederdracht. Bij Nieuwvliet liggen mooie brede stranden, die in elk seizoen hun charme hebben. Verder zijn er mooie wandel- en fietsroutes, o.a. in natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder.

Met je gezin naar Nieuwvliet? Boek vakantiepark Nieuwvliet-Bad
Met zijn tweetjes? Boek Fletcher Hotel Nieuwvliet Bad

Sluis

Sluis is een van de ´verborgen’ juweeltjes die je een keer bezocht moet hebben. In 1382 werd het een vestigingsstad, maar in 1450 trad het stadje in verval. Uniek in Sluis is dat hier het enige Nederlandse stadhuis met een belfort (Vlaamse klokkentoren) staat. In Sluis kom je vele elementen tegen die aan het rijke verleden herinneren, waaronder oude stadspoorten en vestingwallen. Verder is Sluis een ideale bestemming voor shopliefhebbers vanwege het uitgebreide winkelaanbod.

Hoteltip: Overnachten in Hotel De Dikke Van Dale

Hulst

Hulst is een prachtig vestigingsstadje in Zeeuws-Vlaanderen, dat ook wel de ‘meest Vlaamse stad van Nederland’ wordt genoemd. Het stadje kenmerkt zich door zijn bourgondische sfeer. Beklim de toren van de Willibrordus Basiliek, wandel over de stadswallen en bewonder het fraaie stadhuis. Ben je wel in voor een unieke en avontuurlijke belevenis? Maak dan een ‘nattelaarzentocht’ door natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe. Shopliefhebber? Hulst is ook een leuke winkelstad!

Groede

Groede heeft als bijnaam ‘het dorp van de papvreters’, vanwege de Groese paptaart: een koek gevuld met gele room. De landheren schotelden deze lokale lekkernij vroeger voor aan boeren, die de pacht kwamen betalen. Verken in dit dorp de schilderachtige straatjes en gevels in Vlaamse stijl. Ook vind je hier kleine winkeltjes en ambachtelijke werkplaatsen. Groede is bovenal een ideaal toevluchtsoord voor een strandvakantie vanwege de ligging aan zee. Ook wandelaars voelen zich hier thuis in het duingebied met mooie wandelpaden.

Terneuzen

Terneuzen en scheepvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze havenstad is het economisch hart van Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn winkels, horeca en uitgaansgelegenheden. Een bijzonder weetje: Terneuzen is de thuishaven van de kapitein van het spookschip ‘De Vliegende Hollander’, Willem van der Decken. Wandel over de Scheldeboulevard en bezoek het sluizencomplex met het informatiecentrum het Portaal van Vlaanderen, waar je alles leert over de scheepvaart. Een rondleiding door Oud-Terneuzen is eveneens een aanrader!