Zoek lekker weg inspiratie!

Visvakantie in Nederland? De beste huisjes om te vissen

Voor veel liefhebbers van vissen is het een droom om rechtstreeks vanaf hun eigen aanlegsteiger of zelfs vanuit de tuin te kunnen vissen. Gelukkig blijft dit niet slechts een droom, want in Nederland zijn er talloze locaties waar je vanuit je huisjes direct kunt vissen. Bovendien liggen veel van deze bungalows op een vakantiepark, waardoor je zowel vis- als vakantieplezier kunt combineren. Ideaal als je familie ook meegaat. Pak je hengels maar in, we hebben de mooiste visvakanties in Nederland voor je opgezocht.

Visvakantie in Nederland? De beste huisjes om te vissen

 • Denk je aan een visvakantie in Nederland? TopParken heeft verschillende vakantieparken die zich bevinden aan of vlakbij viswater.
 • Ontdek de vis-bungalows bij Roompot, met opties verspreid over 45 parken. Geniet van de perfecte combinatie van comfortabel verblijf en directe toegang tot viswater,
 • Center Parcs Sandur is eveneens een uitstekende optie voor een visvakantie in Nederland. De Grote Rietplas op Sandur herbergt een mooi visbestand dat op natuurlijke wijze tot stand is gekomen.

Visvakantie in Nederland? Hier zit je goed

Visvakantie in Nederland? Vissen vanuit een huisje!

Geniet van een fijne viservaring in Nederland! Verblijf in een vakantiehuis aan het water en geniet van vissen direct vanuit je huisje. Ervaar de rust en werp je hengel uit, vanaf je huisje aan het water.

 • Bij zo’n 20 Landal-parken in Nederland kun je je hengel uitwerpen. Dit kan in het viswater op het vakantiepark zelf zijn. Maar er zijn ook Landal-parken waar je vanuit je bungalow kunt vissen, zoals Waterpark Terherne en de Reeuwijkse Plassen. Op sommige parken heb je geen vergunning nodig, terwijl je die op andere juist wel nodig hebt. Vaak kun je een visvergunning verkrijgen bij de receptie.
 • Bungalowpark Zuiderzee ligt aan het IJsselmeer, bekend om zijn grote aantallen (roof)vissen. In de directe omgeving zijn talloze visplekken, zoals ‘de Groote Vliet’. Je kunt verschillende vissen verwachten, zoals voorn, brasem, graskarpers, en soms snoek en paling. Je hebt de optie om een bungalow met een aanlegsteiger te huren of een boot te huren om het IJsselmeer op te varen. Naast uitstekende vislocaties zijn er voldoende voorzieningen, waaronder een binnenzwembad, animatie en fiets- en bootverhuur.
 • Roompot Weerterbergen is een van de top vakantieparken van Roompot! Dit familiepark barst van de voorzieningen. Kinderen zullen zich hier uitstekend vermaken, terwijl jij kunt genieten van vissen in de vele kanaaltjes die het vakantiepark doorkruisen. Je kunt dus direct vanuit je achtertuin vissen, Bekijk de plattegrond van de Weerterbergen om zeker te zijn van een bungalow aan het water of met een aanlegsteiger.
 • Center Parcs Sandur is niet alleen een vakantiepark met diverse parkvoorzieningen, zoals een tropisch zwembad, speeltuinen en tal van in- en outdoorsporten, maar ook een van de mooiste vakantieparken voor vissers! Vrijwel alle cottages liggen aan het water van de grote Rietplas. Hier kun je vissen op karpers, witvis, winde en snoekbaarzen. Je kunt een bootje huren om de Rietplas op te varen, maar er zijn ook fijne visplekken aan de oevers. De Grote Rietplas op Center Parcs Sandur heeft een uitstekend visbestand dat op een natuurlijke manier tot stand gekomen is.
 • Vakantiepark Giethoorn ligt aan de oever van het Bovenwijde, een groot meer met een uitstekend visbestand in Giethoorn. Je verblijft in bungalows die aan het water liggen en bij bijna elke bungalow krijg je gratis een elektrische sloep, beschikbaar van april tot en met oktober. Zo kun je direct vanuit je bungalow het water op om te vissen op voorns, kolblei, brasem en ruisvoorn. Je kunt ook naar het natuurgebied de Weerribben varen om daar je hengel uit te gooien.
 • Vakantiepark Beekse Bergen is een aanrader als je zowel visplezier als vakantiepret wilt combineren. Dit bruisende vakantiepark heeft een binnenzwembad en tal van sport- en speelvoorzieningen. Terwijl de kinderen zwemmen, kun jij een hengel uitgooien in het grote Victoriameer. Je kunt vissen op brasem, baars en kleinere karpers, maar ook grote exemplaren tot wel 40 pond. Als je met familie gaat, zijn de jungalows aan het Victoriameer ideaal. Ga je met z’n tweeën, dan zijn de visstekken perfect voor een visvakantie in Nederland.
 • Als je in alle rust wilt vissen, kijk dan eens op Natuurhuisje.nl. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit huisjes die echt midden in de natuur liggen. Rust is dus gegarandeerd, ideaal voor visliefhebbers. Bovendien heeft Natuurhuisje.nl een selectie gemaakt van huisjes die direct aan het water liggen. Bij veel huisjes kun je dus vanaf je terras of vissteiger direct je hengel uitwerpen. Fijn zijn ook de beoordelingen van voorgaande gasten. Je kunt overigens direct bij de eigenaar boeken.

Nederlandse vakantieparken met visrijke wateren

De bovengenoemde locaties behoren absoluut tot de top als het gaat om een visvakantie in Nederland. Echter, er zijn nog tal van andere locaties waar je uitstekend kunt vissen en vakantie kunt vieren. Veel van deze plekken zijn vakantieparken die zich bevinden aan of rondom grote meren. Hier volgt een lijst van vakantieparken die vismogelijkheden bieden op en rondom het vakantiepark.

Vakantieparken met een visvijver

Vissen op vakantieparken met aangrenzende meren

 • De Bloemert (Drenthe): Vissen in het naast gelegen Zuidlaardermeer
 • Stroombroek (Gelderland): Vijver nabij het park met snoek, baars, brasem en karper
 • Waterparc Veluwemeer (Gelderland): Vissen in de binnenwateren of op het Veluwemeer
 • Landal Esonstad (Friesland): Vissen in het naast gelegen Laurensmeer
 • Waterpark Terherne (Friesland): Vissen in het naast gelegen Friese wateren
 • Flevostrand (Flevoland): Vissen in het naast gelegen Veluwemeer

Visvakantie in Nederland? Wat dacht je van zee- en strandvissen?

Naast het gewone vissen is de laatste jaren zee- en strandvissen erg in opkomst. Dit is niet vreemd, want het vissen vanaf het strand is in grote lijnen hetzelfde als vissen vanaf een dijk of oever. Wel dien je rekening te houden met weersomstandigheden, getijden, materiaal en aas. Als je op vakantie gaat naar de Hollandse kust, is het interessant om je te oriënteren waar je de beste visstekken vindt. Voor wie wil vissen op zee, kunnen we Texel aanraden. Vanuit de haven in Oudeschild vaart Sportvisbedrijf Rival het wad op voor een dagje vissen. Sportvisbedrijf Rival heeft ruim 30 jaar ervaring met sportvissen op de Wadden. Goed om te weten: vissen vanaf het strand mag zonder vergunning langs de gehele Texelse kust met maximaal twee hengels.

Visvakantie in Nederland? Hier zit je goed

Praktische tips voor een visvakantie in Nederland

Als je in Nederland wilt vissen, heb je altijd een visdocument nodig. Word je lid van een hengelsportvereniging, dan krijg je automatisch een vispas. Wil je ’s nachts vissen? Dan is de nachtvispas verplicht. Voor meer informatie over de vispas en lidmaatschappen, kijk op de website van Sportvisserij Nederland.. Zoek je vistips, visverhalen en fijne visplekjes? Kijk dan op ikvis.nl, een website boordevol goede informatie, opgezet voor en door vissers.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

19x De mooiste kinderhotels van Nederland