Wandelen langs Limburgse lekkernijen

Smullen van asperges en appelstroop. Heerlijk!

 
 
Home / Artikelen / Wandelen langs Limburgse lekkernijen
 

Limburg heeft twee bijzondere lekkernijen! De lekkernij die zich als eerste laat zien, zijn de asperges. Dit witte goud steekt haar kopje uit de aarde in de lente. Niet snel hierna volgen de fruitbomen! Eerst staan ze vol met bloesem, waarna de bloesem uitgroeit tot appels, die verwerkt worden in stroop. Een zoet broodbeleg waar Limburg trots op is. Oftewel, als je Limburg bezoekt, moet je deze streekproducten zeker proeven. We tippen de mooiste fiets- en wandelroutes en een aantal fijne vakantieadresjes, zodat je optimaal kunt genieten!

Bloesemroutes in Zuid-Limburg

In het voorjaar staan de boomgaarden in volle bloei en dus is het de perfecte periode, om je wandelschoenen aan te trekken, om een bloesem wandeling te maken. Een wandelroute die je langs bloeiende boomgaarden voert, ligt in Eijsden. De wandelroute is 5 kilometer en voert over heuvels en holle wegen. Onderweg kun je genieten van schitterende vergezichten en natuurlijk heel veel bloesem. Start- en eindpunt: Klokkestraat 1, Eijsden. Ook in St. Geertruid ligt een wandelroute. Deze route is 19 kilometer, voor meer info en coördinaten kun je kijken op Gpswalking.nlWil je blijven slapen tussen de bloesem? We selecteerden twee adresjes.

  • Landal Waufsberg is een kleinschalig Landal park met luxe Limburgse vakwerkhuisjes. Het uitzicht vanaf het Landal park is geweldig en zijn Noorbeek en Epen prima bereikbaar.
  • Landal Reevallis ligt in Vijlen, het bergdorpje van Nederland. Het Landal park is heerlijk rustig en bij uitstek geschikt voor het verkennen van het Zuid-Limburgse landschap.

Tip! Natuurlijk koop je in een van de vele plattelandswinkels een (grote) pot stroop. Dat wordt smullen als je thuiskomt!

Aspergeroutes in Noord-Limburg

In het aspergeseizoen dat begint in april en eindigt op 24 juni is het vroeg in de ochtend al snel druk op de aspergevelden. Wil je dit bijzonder schouwspel van dichtbij aanschouwen, reis dan af naar Noord-Limburg, spring op de fiets en volg de Limburgse aspergeroute. Deze begint in Arcen en gaat vervolgens door Grubbenvorst en Lottum, over de Maas en weer terug. De route is 47 kilometer lang en voert je langs aspergevelden en boerderijen, waar je ook asperges kunt kopen. Onderweg kun je een terrasje pikken en heerlijk lunchen, want uiteraard staan hier asperges op de menukaart. In Arcen is het zelfs mogelijk om een aspergelikeurtje te proeven. Vind je een dag niet voldoende? Blijf dan slapen bij een van de onderstaande hotels.

  • Parkhotel Horst is een hotel met de uitstraling van een kasteel. Er zijn hotelkamers boekbaar van comfort tot luxe en kun je als gast gebruik maken van de wellness voorzieningen.
  • Parkhotel Bad Arcen is rustig gelegen en verbonden met thermaal bad Arcen, waar je gratis gebruik van kunt maken. Ideaal om na een dagje fietsen tot rust te komen.