Uitdagende routes met wandelarrangementen

Beleef de natuur in eigen land

 
 
Home / Artikelen / Uitdagende routes met wandelarrangementen
 

Wandelen is heerlijk! Je voelt je één met de natuur; je ruikt de frisse buitenlucht, hoort de vogels sjilpen en geven de frisse buitenlucht en de fraaie uitzichten je een heerlijk rustgevend gevoel. Voor al dit moois hoef je niet af te reizen naar een ver oord, ook Nederland biedt voldoende mogelijkheden, voor een wandelvakantie. Van enkele uurtjes wandelen in het bos, tot een meerdaagse wandeltocht van dorp tot dorp. Een wandelvakantie met zijn tweetjes, een wandelarrangement of wandel mee met een groepswandelreis, mogelijkheden zijn er voldoende.

Op zoek naar een wandelarrangement? We tippen de beste wandelarrangementen.

Tip! Fletcher heeft goede 2- en 3-daagse wandelarrangementen. Of wat dacht je van een wandelreis van SNP Natuurreizen? Ook Eigenwijzereizen biedt wandelvakanties aan.

Wandelvakantie in Nederland: De 2 langste wandelroutes

Het Pieterpad is de bekendste en tevens ook langste wandelpad van Nederland, is het Pieterpad. De wandelroute voert van Pieterburen, in het Noorden naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en heeft een lengte van 498 kilometer. Het is natuurlijk bijna onmogelijk, om de route in een keer te wandelen. Vandaar dat het Pieterpad opgedeeld is in 26 etappes, die gemiddeld tussen de 15 en 22 kilometer. Voor meer info en het aanvragen van de 26 etappes kun je kijken, op het Pieterpad.nl.

Naast het Pieterpad heeft Nederland nog een andere lange wandelroute; het Kustpad. Een wandelroute van 213 kilometer die je wandelt, van Hoek van Holland naar De Oever.  De Kustroute voert je door duingebieden, waaronder Meijendel en verschillende keren keren wandel je ook over het strand, bijvoorbeeld bij Noordwijk. Maar je wandelt ook een stukje door Den Haag en langs de bollenvelden. Kortom, een zeer afwisselende route. Ook deze route is in etappes te wandelen. Interesse in de route: wandelnet.nl

Lange-afstand-wandelpaden: wandel je graag lange afstanden, dan zijn de Lange-afstand-wandelpaden (LAW’s) ideaal. Dit zijn wandelroutes, die minstens 100 kilometer lang zijn, te volgen aan de hand van de bekende wit-rode markering en beschreven worden in een wandelgids. In totaal zijn er 20 LAW’s door heel Nederland.

Streekpaden: blijf je liever in een streek, dan zijn de streekwandelpaden perfect! Een streekpad blijft binnen één regio en is altijd een rondwandeling. Deze streekpaden zijn herkenbaar aan de geel-rode markering. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wandelingen, die lokaal zijn uitgezet. Ook deze routes zijn goed bewegwijzert en zijn er veelal, diverse wandelroutes mogelijk.

De frisse buitenlucht, de bossen, de uitgestrekte duinen en kleurrijke heidevelden; boek een wandelvakantie en geniet!

Wandelvakantie vanuit een idyllische plekje

Lange wandelroutes zijn er voldoende, maar blijf je liever op één adres, reserveer dan een hotel of een gezellig vakantiehuis, waar vandaan je wandeltochten kunt ondernemen. Wandeltochten van een halve dag tot wandelingen van een uurtje. Als je verblijft op één adres, kun je elke dag op nieuw kiezen. Zo biedt Fletcher en ook Voordeeluitjes deze mogelijkheid. Speciaal voor wandelfanaten, hebben deze hotelaanbieders een groot aantal goede hotels geselecteerd, die tevens ook wandelarrangementen aanbieden.

  • Fletcher heeft een selectie gemaakt van goede hotels die, 2- en 3-daagse wandelarrangementen aanbieden inclusief overnachting, ontbijt, diner en wandelroutes. Bovendien liggen de geselecteerde hotels in uitstekende wandel regio’s.
  • Voordeeluitjes heeft ook 3-en 4 sterren hotels, die 2 tot 5-daagse wandelarrangementen aanbieden. De arrangementen zijn inclusief een hotelovernachting, ontbijt en fijne extra’s die per hotel kunnen verschillen.

Liever wat meer ruimte, reserveer dan een bungalow bij Landal. Landal GreenParks heeft een ruime keuze, aan bungalows door heel Nederland. Bijvoorbeeld Landal Miggelenberg, geliefd vanwege de prachtige ligging midden in de Veluwse bossen. Zoek je een bijzonder en charmant adresje in Zuid-Limburg? Dan zijn de luxe Limburgse vakwerkhuisjes van Landal Waufsberg een aanrader. Bekijk hier alle Landal parken, die in schitterende wandel regio’s liggen.

Wandelarrangementen: De reisorganisaties

Waar je voorkeur ook naar uit gaat; af en toe een wandeltocht maken vanuit je vakantieadres, van accommodatie naar accommodatie wandelen of dagen dwalen door de natuur. Welke wandelvakantie je ook zoekt, er zijn voldoende reisspecialisten met goede wandelvakanties in Nederland.

  • SNP Natuurreizen heeft diverse wandelreizen voor in Nederland. Deze wandelreizen zijn inclusief overnachting, ontbijt, bagagevervoer, reisdocumentatie en kaartmateriaal.
  • Eigenwijzereizen heeft een zeer uitgebreid aanbod voor alle niveaus. Alle wandelreizen worden zeer goed beoordeelt en zijn veelal inclusief overnachting, ontbijt, diner en wandelroute.