De mooiste must-sees in Eindhoven

Laat je verrassen in de lichtstad

 
 
Home / Artikelen / De mooiste must-sees in Eindhoven
 

Je zou niet zeggen dat Eindhoven één van de oudste steden van Nederland is, aangezien de stad voornamelijk bekend staat om het vernieuwende design en de hightechindustrie. De grootste stad van Brabant heeft echter nog veel meer te bieden. Verken de stad en de mooie natuurrijke omgeving per fiets, ga shoppen of ga op de culturele tour en bezoek een museum. Moderne kunst, geschiedenis – er is voor ieder wat wils. Jongens kunnen hun ogen uitkijken in het DAF Museum. We tippen de mooiste bezienswaardigheden in Eindhoven.

Een weekendje weg naar Eindhoven? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in Eindhoven. We tippen de beste hotelaanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in arrangementen. Hotel Jagershorst heeft een suite met een whirlpool. Voor gezinnen is een vakantiepark nabij Eindhoven ideaal

Wat te doen in Eindhoven: Ga winkelen

Bij een dagje Eindhoven denk je niet direct aan winkelen. Maar dat is ten onrechte, in Eindhoven kun je uitstekend shoppen. Naast de vele winkels van grote modeketens, zoals H & M, Bijenkorf en Beska, heeft Eindhoven ook een groot overdekt winkelcentra de ‘Heuvel Galerie’. Het moderne winkelcentrum heeft een frisse en eigentijdse uitstraling. In maart 2017 werd de ‘Heuvel Galerie’ bovendien uitgeroepen tot het duurzaamste winkelcentrum van Nederland.

Philips Museum

Het Philips Museum moét je gezien hebben, mocht je in Eindhoven zijn. De stad heeft namelijk veel te danken aan dit bedrijf, dat in 1981 begon als een gloeilampenfabrikant. Middels een tour door het museum ontdek je aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevend wereldconcern. Ook staat er een constructie van het oude fabriekje waar Gerard Philips meer dan een eeuw geleden de eerste Philips gloeilamp ontwikkelde.

Foto: facebook.com/philipsmuseum/

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum bevat een zeer uitgebreide collectie moderne kunst met een mooie diversiteit en originele invalshoeken. Bezoekers krijgen een goed beeld van kunst uit het verleden. Door het belopen van een tijdlijn, komen ze vervolgens bij kunst van het heden. Echt een aanrader voor een bijzonder, gezellig en leerzaam dagje uit. Het museum bevat bovendien een gezellig (museum) café, het personeel is er vriendelijk en behulpzaam en er zijn geregeld activiteiten en wisselende collecties.

PreHistorisch Dorp: Leuk voor kinderen

Het openluchtmuseum met bijzonder enthousiaste medewerkers, allen in klederdracht, is  echt een kijk- en doe museum, in het bijzonder voor scholieren. Zij leren op een leuke manier dingen over vroeger, veel beter dan uit de schoolboeken. De informatie wordt zo levendig gegeven, dat je helemaal meegezogen wordt in het verleden. Daardoor is het ook zeer geschikt voor volwassenen die wel eens in een andere tijd willen rondwandelen. Eten en drinken in de Middeleeuwse herberg is bovendien een aanrader.

Foto: facebook.com/pg/preHistorischDorp

Wandel door Strijp-S

Op de plek van de voormalige Philips fabrieken bevindt zich tegenwoordig het hippe gedeelte van Eindhoven. De oude panden zijn nu een verzameling van creatieve bedrijven en toffe conceptstores: van hippe winkeltjes tot versmarkten en vintage winkels. Zeker als je van kleinschalige initiatieven en vernieuwende concepten houdt, is dit de plek om te bezoeken. Daarnaast vind je er ook het oude Natlab (Philips Natuurkundig Laboratorium) een filmhuis en aan de buitenrand van de wijk staat het Piet Hein Eek complex.

Het van Gogh-Roosegaarde fietspad

Een 600 meter lang fietspad dat ligt tussen Eindhoven en Nuenen, vlak bij de voormalige woonplaats van Vincent van Gogh. Maar dit is geen gewoon fietspad, het geeft namelijk licht in de avond, door de duizenden ‘glow-in-the-dark’ steentjes. Het patroon is gebaseerd op het schilderij Sterrennacht van Van Gogh. Het fietspad verbindt de Collse en Opwettense Watermolen, beiden geschilderd door Van Gogh. Het fietspad is onderdeel van een 335 kilometer lange route langs belangrijke plekken in het leven van Vincent van Gogh.

Foto: facebook.com/pages/Van-Gogh-Roosegaarde-Fietspad

Wandeling door het Stadswandelpark

Het Stadswandelpark is een perfecte locatie om even helemaal tot rust te komen. Het lommerrijke park ligt in het stadsdeel Stratum, aan de zuidkant van Eindhoven-centrum. Het is een prachtig park met een diversiteit aan oude bomen. De rust en de groene ambiance van het park zijn ideaal voor rustzoekers. Maar het wandelpark leent zich ook uitstekend voor een gezellige picknick met vrienden of familie of een wandeling langs de beeldentuin en de gazons met uitzicht op het water.

Grote kans dat je aan een dagje Eindhoven niet voldoende hebt! Blijf slapen in een van de vele hotels in Eindhoven, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor een fijn verblijf in dé lichtstad van Nederland.

Reserveren kan bij Booking: Check hier de prijzen van hotels in Eindhoven