Zoek lekker weg inspiratie!

Wat is er te doen in Eindhoven? 12x de tofste tips!

Je zou niet zeggen dat Eindhoven één van de oudste steden van Nederland is, aangezien de stad voornamelijk bekendstaat om het vernieuwende design en de hightechindustrie. De grootste stad van Brabant heeft echter nog veel meer te bieden. Wandelen in het Stadswandelpark, shoppen of ga op de culturele tour en bezoek een museum. Geniet van moderne kunst, van historie die tot leven komt of kijk als vrachtwagen- en autoliefhebber je ogen uit in het DAF Museum.

Wat is leuk om te doen in Eindhoven? De 5 must-sees

Verken de levendige stad Eindhoven en laat je betoveren door de unieke charme. Ontdek de top 5 bezienswaardigheden, variërend van cutting-edge technologie tot culturele schatten. Ze maken van deze stad een onvergetelijke bestemming voor een stedentrip of een dagje uit!

1. Een reis door de technologie in het Philips Museum

Het Philips Museum moét je gewoon zien als je op stedentrip Eindhoven gaat. De stad heeft veel te danken aan dit bedrijf, dat in 1891 begon als gloeilampenfabrikant. Tijdens een tour door het museum ontdek je aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een toonaangevend wereldconcern. Wat ook bijzonder is om te zien, is de reconstructie van het oude fabriekje waar Gerard Philips meer dan een eeuw geleden de eerste Philips gloeilamp ontwikkelde. Kortom, je ontdekt hoe Philips met vooruitstrevende technologie wereldwijd belangrijke veranderingen teweegbracht. Tickets kun je bestellen bij Getyourguide.

2. Laat je verrassen door originele kunst in het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum bevat een zeer uitgebreide collectie moderne kunst met een mooie diversiteit en originele invalshoeken. Bezoekers krijgen een goed beeld van kunst uit het verleden. Door het belopen van een tijdlijn, wandel je door de geschiedenis en kom je vervolgens uit bij kunst uit het heden. Echt een aanrader voor een bijzonder, gezellig en leerzaam dagje uit. Het museum bevat bovendien een sfeervol (museum)café, het personeel is er vriendelijk en behulpzaam en er zijn geregeld activiteiten en wisselende collecties.

3. PreHistorisch Dorp: leuk voor kinderen

Dit openluchtmuseum met bijzonder enthousiaste medewerkers, allen in klederdracht, is echt een kijk- en doe-museum, in het bijzonder voor scholieren. Hier wordt de geschiedenis op een boeiende manier tot leven gebracht, waardoor het verleden veel meer indruk maakt. Daar kunnen schoolboeken niet aan tippen. Je wordt als het ware meegezogen terug in het verleden. Daardoor is het ook zeer geschikt voor volwassenen, die weleens in een andere tijd willen rondwandelen. Wat ook zeker een aanrader is, is eten en drinken in de Middeleeuwse herberg. Het PreHistorisch Dorp staat dan ook garant voor een topbeleving!

4. De Sint-Catharinakerk doorstond de tand des tijds

In Eindhoven zijn er weinig monumenten van vóór de industriële revolutie, maar de Sint-Catharinakerk vormt daar een prachtige uitzondering op. Deze rooms-katholieke kerk dateert uit 1861 en is ontworpen door de befaamde architect Pierre Cuypers, ook bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. Opvallend zijn vooral de twee indrukwekkende 73 meter hoge torens. Vanwege de Tweede Wereldoorlog moest de kerk enkele restauraties ondergaan. In 1966 schonk het bedrijf Philips het carillon of klokkenspel aan de kerk. Als je een stukje historie van Eindhoven wilt ervaren, dan is een bezoekje zeker de moeite waard

5. DAF-museum

Het DAF-Museum ligt op de plek waar in 1928 de oorspronkelijke werkplaats van Hub van Doorne was, de oprichter van DAF. Het museum brengt de evolutie van dit bedrijf tot leven met een dorpsplein, een gerepliceerd jaren ’30-kantoor en een collectie voertuigen, waaronder vrachtwagens, militaire voertuigen, bussen en rallywagens. Bewonder ook de indrukwekkende collectie personenwagens en geniet van thematentoonstellingen die de innovaties en geschiedenis van DAF reflecteren. Het DAF-Museum biedt een boeiende reis door de tijd, waar bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van transportinnovatie en vakmanschap.

Weekendje Eindhoven? Check deze aanbieders

7x De leukste activiteiten in Eindhoven

Waar heb je zin in: winkelen, wandelen, fietsen? Eindhoven biedt talloze leuke manieren om dieper in de sfeer van deze stad te duiken. We hebben hier de leukste activiteiten in Eindhoven voor je geselecteerd.

  • Waar eens de Philips fabrieken lagen, vind je nu de hippe wijk Strijp-S met creatieve bedrijven, hippe winkeltjes, versmarkten en vintage shops. Houd je van kleinschalige initiatieven en vernieuwende concepten, dan is dit de plek om te bezoeken. Hier ligt ook het oude Natlab (Philips Natuurkundig Laboratorium) dat nu een filmhuis is. Er worden eveneens begeleide wandelingen door de wijk georganiseerd.
  • Ga mee met een 1,5 uur durende stadswandeling door het centrum en ontdek onder leiding van een enthousiaste stadsgids de veelzijdigheid van deze moderne, maar tegelijk historische stad.
  • Wil je zonder gids een stadswandeling maken door Eindoven? Dan is de innovatieve CityAppTour perfect! Deze zelfgeleide stadswandeling werkt via een app op je eigen smartphone. Naast een gedetailleerde kaart, foto’s en filmpjes, vertelt een audiogids bij ieder punt van de route een interessant verhaal.
  • Voor voetballiefhebbers is het PSV-stadion een must! Bezoek het stadion en dompel je onder in de geschiedenis van de club. Bekijk het Philips Stadion van dichtbij, bewonder de collectie PSV-memorabilia, bezoek de Hall of Fame en krijg je toegang tot speciale foto’s en unieke videobeelden.
  • Eindhoven is een heerlijke stad om te winkelen. Vrijwel alle grote modeketens zijn hier vertegenwoordigd. Wat ook een grote aantrekkingskracht heeft op shopliefhebbers zijn de overdekte winkelcentra de Heuvel Galerie en Piazza. Hier ben je uren zoet. Bovendien is het elke zondag ook nog eens koopzondag.
  • Het van Gogh-Roosegaarde fietspad biedt een unieke ervaring. Het strekt zich uit over 600 meter tussen Eindhoven en Nuenen, nabij Van Goghs voormalige huis. ’s Avonds licht het pad op dankzij duizenden glow-in-the-dark steentjes, volgens het patroon van Van Goghs Sterrennacht. Het verbindt de Collse en Opwettense Watermolens, beide geschilderd door Van Gogh. Het vormt een hoogtepunt van de 335 km lange route die zijn leven markeert.
  • Het Stadswandelpark is de perfecte locatie om tot rust te komen. Het lommerrijke park ligt in het stadsdeel Stratum, aan de zuidkant van Eindhoven-centrum. Het is een prachtig park met een diversiteit aan oude bomen. Het wandelpark leent zich uitstekend voor een picknick of een wandeling langs de beeldentuin en de gazons met uitzicht op het water.
  • Elk jaar in november vindt Glow plaats, een grootschalig lichtkunstfestival dat Eindhoven verlicht met prachtige lichtinstallaties. De creatieve kunstwerken worden vaak op iconische gebouwen gepresenteerd. Glow geniet nationaal en internationaal aanzien en trekt jaarlijks veel bezoekers.

Weekendje Eindhoven? Boek een hotel in Eindhoven

Verleng je verblijf door te overnachten in een hotel in Eindhoven. Of je nu kiest voor een hotel in het centrum of een rustigere locatie aan de rand van Eindhoven, er is voor ieder wat wils. Wat dacht je van een Fletcher hotel? Zoek je een all-in arrangement? Kijk dan bij Voordeeluitjes Voor gezinnen is een vakantiepark in Eindhoven ideaal.

Weekendje Eindhoven? Check deze aanbieders

Waar is jouw volgende avontuur?

19x De mooiste kinderhotels van Nederland

Op voorjaarsvakantie? Vakantie-tips voor 2024

10 Luxe wellnesshotels in Nederland