Wat te doen in Noord-Limburg? Onze tips!

Veel natuur, gezellige dorpjes en Toverland

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Noord-Limburg? Onze tips!
 

Noord-Limburg is bij uitstek geschikt voor zowel een kort- als een lang verblijf. De mogelijkheden zijn talrijk! Wandelen en wilde dieren spotten in Nationaal Park De Groote Peel of De Maasduinen, of zoek juist de spanning op in Toverland. Lekker met de kinderen een dagje actie, attractie en avontuur. In stadjes en dorpjes als Venlo en Arcen hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer. Of spring op de fiets – fiets langs de Maas en maak gebruik van de diverse pondjes die u over de Maas zetten. We tippen de hoogtepunten in Noord-Limburg.

Een vakantie in Noord-Limburg? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in Noord-Limburg. We tippen de beste aanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in arrangementen. Zoek je waterpret dan is De Lommerbergen en Het Meerdal wat je zoekt. Of zoek hier een ander vakantiepark in Noord-Limburg

Bezienswaardigheden in Noord-Limburg: Arcen

Arcen is dé toeristische trekpleister van Noord-Limburg. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. Je kunt heerlijk slenteren langs de Maas of op één van de vele terrassen van het autovrije centrum genieten van een hapje en een drankje. Gedurende het hele jaar zijn er gezellige evenementen bijvoorbeeld de Aspergemarkt in het voorjaar, de Sfeermarkten in de zomer en het Scrooge festival in december. Absolute must-visits is IJssalon Clevers en Graanbranderij de IJsvogel en De Hertog Jan brouwerij.

De Kasteeltuinen

De Kasteeltuinen Arcen inclusief het kasteel uit de zeventiende eeuw is prachtig. Hele rozentuinen genoteerd op soort, waterpartijen, bruggen, berglandschapjes met beekjes en honderden soorten planten sieren dit park. Er is een mooie tropische kas met palmen en bananenbomen en in de vijvers zwemmen koikarpers. Je kunt hier rustig dik drie uur wandelen en je verbazen over de mooie tuinen. Leuk om te weten: Je kunt er ook gratis midgetgolfen en liggen er verspreid over de Kasteeltuinen diverse terrasjes en eetgelegenheden.

Facebook: facebook.com/kasteeltuinen

Venlo

Venlo is een levendige stad aan de Maas. De binnenstad is rijk aan historische straatjes met winkeltjes en bekende modezaken. Ook is er een rijk aanbod aan eetgelegenheden en vergeet ook niet om een Venlose köpke te proeven. Cultuurliefhebbers moeten absoluut een bezoekje brengen aan het Limburgs Museum. Een gezellig familiemuseum, waar je op ontdekkingstocht gaat door de tijd: van neanderthaler tot Rowwen Hèze. Maar wil je zeker weten dat je de mooiste plekjes van Venlo niet misloopt, loop dan eerst binnen bij de VVV, aan de Klaasstraat 17.

Natuurgebied De Groote Peel

Reis af naar natuurgebied De Groote Peel – een grens overschrijdend natuurgebied met moerassen, open terreinen met heide en pijpen­strootjes. Wil je de Grote Peel verkennen, maak dan gebruik van de verschillende uitgestippelde routes. Kenmerkend voor het gebied zijn ook de knuppelbruggetjes. Veel wandelroutes starten bij Buitencentrum De Pele, bovendien zijn er ook excursies boekbaar. Onder begeleiding van een Peelgids verken je het gebied. Daarnaast kun je er terecht voor koffie met wat lekkers. Adres: Moostdijk 15 in Ospel.

Natuurgebied de Maasduinen

Een pareltje in Noord-Limburg is Nationaal Park De Maasduinen. Dit prachtig natuurgebied ligt langs de Maas tegen de Duitse grens en bestaat voornamelijk uit bossen en heidevelden. De rivierduinengordel in dit park is de langste van Nederland. Het bezoekerscentrum aan de Bosserheide 3E in Well, is het ideale start- en eindpunt voor diverse buitenactiviteiten. Lekker wandelen rondom het Reindersmeer of met de kinderen ravotten in het speelbos; het kan allemaal in Nationaal Park De Maasduinen.

Toverland

Toverland in Sevenum is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de bekendste pretparken in Nederland! Niet verwonderlijk, want Toverland biedt het jaarrond zowel binnen als buiten heel veel speel- en familieplezier. Of je nu komt voor de grote achtbaan ‘Troy’ of voor de wat rustigere kinderattracties: voor jong en oud is hier veel te beleven. Absoluut een van de sterkste punten van Toverland is dat je er zowel buiten- als binnen terecht kun. Want met het Nederlandse klimaat weet je het natuurlijk nooit! 

Tip! Tickets voor Toverland kun je online kopen met korting

Foto: facebook.com/pg/AttractieparkToverland