Wat te doen in Vlissingen? Onze tips!

Strand, historie, cultuur en vermaak!

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Vlissingen? Onze tips!
 

Vlissingen is een plek waar alles samenkomt! Het is een gezellige stad aan het water, met zelfs een boulevard van zes kilometer lang en heerlijke stranden, waar je zo vanuit het centrum naartoe wandelt. Ideaal! Ook historische en culturele hoogtepunten missen niet. Wist je dat hier de beroemde zeeheld Michiel de Ruyter is geboren? Na een bezoek aan Vlissingen zul je dit nooit meer vergeten. Ook voor kinderen is er volop vermaak. We selecteerde de hoogtepunten van Vlissingen, die je tijdens een dagje Vlissingen, absoluut moet bezoeken.

Een weekendje weg naar Vlissingen? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in Vlissingen. We tippen de beste hotelaanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Ook Fletcher heeft hotels nabij Vlissingen. Voor gezinnen is een vakantiepark rondom Vlissingen ideaal

Wat te doen in Vlissingen: Ga op zoek naar Michiel de Ruyter

Een van de bekendste zeehelden uit Nederland is geboren in Vlissingen. We hebben het over niemand minder dan Michiel de Ruyter! Op 24 maart 1607 zag hij in Vlissingen het levenslicht. Hij werd gezien als de grootste admiraal van zijn tijd. Hij was onder meer ook actief in de walvisvaart. Op de boulevard van Vlissingen staat een groot gietijzeren standbeeld van Michiel de Ruyter. Het beeld werd in 1841 gemaakt door de Vlaamse beeldhouwer Louis Royer.

Wandel over de boulevard

Uniek in Nederland: een zeeboulevard op het zuiden! Deze boulevard is maar liefst zes kilometer lang en bestaat uit Boulevard Evertsen, Bankert, De Ruyter en de Groene Boulevard. Vanaf de boulevard krijg je een schitterend uitzicht op de voorbijvarende zeeschepen op de Westerschelde. Wandel over de boulevard, strijk neer op een terrasje of laat je culinair verwennen in een van de vele restaurants. Strandliefhebbers vinden ter hoogte van Boulevard Evertsen ook het Badstrand – dit is het populairste strand van Vlissingen!

Met kinderen naar Het Arsenaal

Piraten, wie was er als kind niet door gefascineerd? In Vlissingen ligt het grootste piratenpark van Nederland. Hier vind je de leukste piratenattracties, voor jong en oud. Ontdek wat er allemaal gebeurt op de scheepskade en in de kombuis, beleef hoe touwen werden vervaardigd in touwslagerij ‘Michiel de Ruyter’ of ga griezelen in het Piratenhol. Verder is er ook een Piratentheater en je vindt hier de grootste verzameling aan zeedieren van Zeeland. Voor wie durft – je kunt hier ook echte roggen en haaien aaien!

Gezellig centrum met horeca en winkels

De unieke ligging van Vlissingen aan de Westerschelde, de mooie boulevard, de havens en het maritieme verleden geven Vlissingen veel sfeer. Het is een aanrader om in Vlissingen te gaan shoppen. In het historische deel van de stad vindt je kleine winkeltjes, ideaal voor het shoppen naar souvenirs. In het moderne gedeelte tref je de bekende winkelketens. Snuif de sfeer van de stad op, shop naar souvenirs en wissel dit af met een terrasje pikken en een lekkere lunch.

Reptielenzoo Iguana

Repetielenzoo Iguana in Vlissingen is een wel heel bijzonder dierenpark: hier staat alles in het teken van reptielen. Het is het grootste geheel overdekte reptielenzoo van Europa en dient als opvangcentrum voor reptielen, die niet meer terug de natuur in kunnen. Je kunt hier allerlei soorten reptielen bewonderen, waaronder krokodillen, leguanen, slangen, schildpadden, salamanders en padden. Een bezoek aan Repetielenzoo Iguana is een bijzondere, leuke en leerzame belevenis voor jong en oud.

Het strand van Vlissingen

Vlissingen is een populaire strandbestemming. Vanuit het centrum van de stad en via de boulevard, loop je zo het strand op. Wist je dat Vlissingen de enige plaats in Zeeland is met een stadsstrand? De hoofdstranden van Vlissingen zijn het Badstrand en het Nollestrand. Andere heerlijke stranden in Vlissingen zijn: het Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Kalootstrand. Alle stranden hebben een Blauwe Vlag en liggen er diverse strandpaviljoens. Ideaal om na te genieten van een (lange) strandwandeling of een warm dagje aan het strand.

Zeeuws Maritiem MuZeeum

Hier kom je alles te weten over het maritiem verleden van Zeeland. In het museum kun je portretten van Zeeuwse zeehelden en schilderijen met zee- en havengezichten bewonderen. Er is een 17de-eeuwse uitkijktoren die uitzicht biedt over zee. Vlak bij het museum werd de bekende zeeheld Michiel de Ruyter geboren. Hij speelt een belangrijke rol in het Zeeuws Maritiem MuZeeum. Het is een waar avontuur om dit museum te bezoeken: voor de kinderen zijn er speurtochten en spelletjes.

Kunstroute van Vlissingen

Vlissingen en omgeving staat boordevol kunst! Je vindt hier zo’n 44 beelden en objecten met elk hun eigen verhaal. Je kunt via de website www.kunstroutevlissingen.nl diverse fietsroutes en een wandelroute downloaden, die langs deze kunstwerken voeren. Er zijn uitgebreide routes van meer dan 20 kilometer lang, die ook langs buitenwijken als Rosenburgh en Oost-Souburg gaan, maar er zijn ook kortere routes, zoals een wandelroute door het centrum van Vlissingen van slechts 4 kilometer.