Weekend weg met de hond

Een weekend ertussenuit en de hond mag mee. Super!

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  Weekend weg met de hond
 

Een hond hoort bij het gezin, dus als je een weekendje weg gaat, is het vanzelfsprekend dat je trouwe viervoeter meegaat. Want misschien is je hond wel net zo dol op vakantie, als jij. Samen uren dwalen door het bos of lekker dollen in de branding. Een heerlijk vooruitzicht! Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je hond ook welkom is, op je vakantieadres. Gelukkig zijn er steeds meer reisorganisaties waar honden, meer dan welkom zijn. Afhankelijk van je voorkeur, zijn er door geheel Nederland, verschillende mogelijkheden voor een weekend weg met de hond.

Weekend weg met de hond – vergelijk en boek

Weekend weg met de hond – hondenbungalows

Wist je dat je een speciale hondenbungalow kunt reserveren bij Landal GreenParks. Op maar liefst vier vakantieparken biedt Landal, deze unieke hondenbungalows aan. Perfect, als jij je trouwe viervoeter extra wilt verwennen! Aan alles is gedacht: een hondenmand, een bench, een voeder- en drinkbak en is de tuin omheind. Niet alleen fijn voor de hond ook voor jouw als baasje, betekend dat minder gesleep met spullen. Daarnaast zijn er ook drie Landal parken met een hondendouche en is er zelfs een park dat over een hondenzwemplaats beschikt. De vier Landal parken met een hondenbungalow zijn: Twenhaarsveld, Wirfttal, Salztal Paradies en Hochwald.

Landal Twenhaarsveld – wordt omgeven door bos en heide en ook De Holterberg ligt vlakbij. Een uitstekende omgeving om uren te dwalen met je hond. Bijzonder is ook de hondenzwemplaats en de warme hondendouche. In het restaurant, kun je een hondenmenu bestellen en is er een honden uitlaatservice. Handig! Reserveer hier de 6-persoons hondenbungalow.

Landal Wirfttal – is een bosrijk natuurpark in de Vulkaaneifel. Naast eindeloos wandelen beschikt Wirfttal ook over een binnenzwembad, speeltuin en tal van sportvoorzieningen. Ideaal voor gezinnen! Voor honden is er een hondendouche met warm water en een hondenspeeltuin. Er zijn twee type hondenbungalows te huur: één voor 4-personen en één voor 6-personen.

Landal Salztal Paradies – heeft een schitterende ligging in het bosrijke Harzgebied en is hierdoor perfect, voor een lange wandeling met je hond. Bij terugkomst kun je de hond afspoelen, onder de warme hondendouche. Nagenieten kan in het appartement dat voorzien is, van alle gemakken voor hond en baas. Reserveer hier de 6-persoons hondenbungalow.

Landal Hochwaldis een hooggelegen vakantiepark in de Hunsrück. Eindeloos wandelen en via een weggetje daal je af naar een stuwmeer. Honden zijn hier meer dan welkom. Bij aankomst ontvangt elke hond een verrassing. De tuin van de hondenbungalow is omheind en staat de hondenmand, bench en voederbak klaar. Reserveer hier de 6-persoons hondenbungalow.

Weekend weg met de hond – naar de kust

Voor een weekend weg met de hond, is de Nederlandse kust perfect! Elke hond vindt het heerlijk om te dolle op het strand en te rennen door de branding. Maar let wel op of honden zijn toegestaan. Voor de meeste stranden geldt dat tussen oktober en april, honden de gehele dag op het strand zijn toegestaan én los mogen lopen. In het voorjaar en de zomer gelden hier regels voor. Voor een actueel overzicht van alle hondvriendelijke stranden verwijzen we je naar: Strandnederland.nl

  • Ook de  Waddeneilanden zijn geweldig voor honden om te dollen in de branding. Je leest er alles over op: met je hond naar de Waddeneilanden.
  • In deze strand lodges, die gelegen zijn midden in de duinen en pal aan het strand van Bloemendaal, zijn honden welkom! Rust, ruimte en luxe!

Weekend weg met de hond – dwalen door de bossen

Eindeloos veel kilometers door de bossen of gewoon een blokje om. In de meeste natuur- en bosgebieden mogen honden, mits aangelijnd worden uitgelaten. Ook zijn er een aantal gebieden in Nederland waar honden niet welkom zijn. Maar dit staat duidelijk aangegeven! Wil jij je hond los laten rennen, dan moet je een speciaal honden losloopgebied op zoeken. De reden dat je hond aangelijnd moet blijven, is dat deze voor geen overlast zorgt, voor alle wilde dieren. Alle honden hebben namelijk een jachtinstinct, wordt dat instinct geprikkeld dan zal een hond dit wild dier opsporen.

Weekend weg met de hond – reisorganisaties

Gewoon een blokje om of juist lekker eropuit voor een lange tocht. Er zijn veel reisorganisaties, die speciaal voor hondenbezitters accommodaties, arrangementen en hondenbungalows aanbieden, voor een weekend weg met de hond.

  • Unieke strand lodges – gelegen op wandelafstand van het strand van Bloemendaal.
  • Landal GreenParks – verhuurt op vier bosrijke vakantieparken, speciale hondenbungalows.
  • Voordeeluitjes – heeft all-in arrangementen, speciaal voor honden bezitters.
  • Molecaten – kleinschalige vakantieparken. Honden zijn van harte welkom!

Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.