Een weekend weg met je hond is altijd heerlijk!

Een weekend ertussenuit en de hond mag mee. Super!

 
 
Home / Artikelen / Een weekend weg met je hond is altijd heerlijk!
 

Een hond hoort bij het gezin, dus als je een weekendje weg gaat, is het vanzelfsprekend dat je hond meegaat. Want misschien is je hond wel net zo dol op vakantie als jij. Samen dwalen door het bos of lekker dollen in de branding. Een heerlijk vooruitzicht! Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je hond ook welkom is, op je vakantieadres. Gelukkig zijn er steeds meer vakantieadresjes waar honden welkom zijn. Afhankelijk van je voorkeur, zijn er door geheel Nederland, verschillende mogelijkheden voor een weekend weg met de hond. We helpen je op weg met de onderstaande tips en vakantiehuisjes, waar ook je hond welkom is.

Een weekend weg met de hond: Boek een hondenbungalow

Wist je dat je een speciale hondenbungalow kunt reserveren bij Landal? Op maar liefst 13 vakantieparken biedt Landal deze unieke hondenbungalows aan. Perfect, als jij je hond extra wilt verwennen! Aan alles is gedacht: een hondenmand, een bench, een voeder- en drinkbak en is de tuin omheind. Niet alleen fijn voor de hond ook voor jouw als baasje, betekend dat minder gesleep met spullen. Daarnaast beschikken een aantal vakantieparken ook over speciale hondenvoorzieningen zoals een hondendouche en een hondenzwemplaats. Ook in het restaurant zijn honden welkom

De hondenbungalow vind je op de Landal parken: TwenhaarsveldWirfttal, Resort OoghduyneDwergter SandSalztal ParadiesHochwaldColdenhove, MiggelenbergVillage l’Eau d’HeureAelderholtRabbit HillHeideheuvel en Orveltermarke.

Lees ook: Tip! 10x de fijnste hondenbungalows

Een weekend weg met je hond: Samen naar de Hollandse-kust

Voor een weekend weg met de hond, is de Nederlandse kust perfect! Elke hond vindt het heerlijk om te dolle op het strand en te rennen door de branding. Maar let wel op of honden zijn toegestaan. Voor de meeste stranden geldt dat tussen oktober en april, honden de gehele dag op het strand zijn toegestaan én los mogen lopen. In het voorjaar en de zomer gelden hier regels voor. Voor een actueel overzicht van alle hondvriendelijken stranden verwijzen we je naar: Strandnederland.nl

Gaaf! Samen met je hond naar het strand

Is jouw hond ook zo dol op het strand? Neem hem mee naar Roompot Beach Resort. Je verblijft in fijne bungalows met het strand op steenworp afstand of zelfs óp het strand en verblijf je in een echt strandhuis voor 6 of 4 personen! Van 1 mei t/m 1 oktober moet de hond overdag aan de lijn, maar daarbuiten kan je hond zich volledig uitleven, dan mag hij namelijk de hele dag loslopen. Naast het heerlijke strand kun je ook genieten van het subtropisch zwemparadijs en de verschillende sport- en speelvoorzieningen. Ook de historische stadjes als Veere en Zierikzee zijn super om te bezoeken.

Interesse? Er zijn 3 types boekbaar? Beach House en Beach House XL, beide bieden plek aan 6 personen. Daarnaast is er ook een Beach House voor 4 personen.

Tip! Strandvilla’s Hoek van Holland

Nog zo’n heerlijk plekje zijn de strandvilla’s van Strandvilla’s Hoek van Holland! Deze moderne strandhuisjes liggen echt direct op het strand en in een aantal villa’s is je hond meer dan welkom. Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden tussen 09:00 en 19:00 uur wel niet welkom op het strand. Er is wel een uitzonderingsgebied en mag je hond ook in de zomer loslopen, in het strandgedeelte tussen het Verkeersbegeleidingscentrum Rivierkant tot en met de Waterweg. Dus, zwemmen en rennen door de branding en dan samen moe en voldaan uitrusten en opdrogen op het terras van je villa.

Een weekendje met je hond naar de Zeeuwse kust

Landal Strand Resort Ouddorp Duin ligt op een prachtige locatie, op wandelafstand van het strand van Goeree-Overflakkee. Ideaal dus! De huisjes hebben een vrolijk kleurtje, zijn luxe, ruim en liggen in een mooi duinlandschap. Het vakantieadres is met name geschikt voor gezinnen, aangezien het vakantiepark ook over een binnenzwembad en een binnen- en buitenspeeltuin beschikt! Ook leuk is een bezoek je aan de badplaats Ouddorp met veel terrasjes en winkeltjes. Je hond is meer dan welkom, bij Resort Ouddorp Duin maar laat dit wel eventjes van te voren weten! Goed om te weten: Vóór 9.00 uur en ná 19.00 uur mogen honden los op het strand!

Een weekend weg met hond: Dwalen door de bossen

Eindeloos veel kilometers door de bossen of gewoon een blokje om. In de meeste natuur- en bosgebieden mogen honden, mits aangelijnd worden uitgelaten. Ook zijn er een aantal gebieden waar honden niet welkom zijn. Maar dit staat duidelijk aangegeven! Wil jij je hond los laten rennen, dan moet je een speciaal honden losloopgebied opzoeken. De reden dat je hond aangelijnd moet blijven, is dat deze voor geen overlast zorgt, voor wilde dieren. Honden hebben een jachtinstinct, wordt dat instinct geprikkeld dan zal een hond dit wild dier opsporen.

Samen met je hond naar de Veluwe

Een weekendje weg met je hond naar de Veluwe is echt super! Eindeloos wandelen, terwijl je hond vrolijk vooruit rent om zicht vervolgens om te draaien, om te kijken waar jij blijft. Want welk seizoen ook de Veluwe, zijn het jaar rond schitterend voor een weekendje weg met je hond! Het zal je dan ook niet verbazen dat het aanbod aan vakantieadresjes waar honden meer dan welkom zijn groot is! Van een vakantiepark voor gezinnen tot echte natuurhuisjes, die heerlijk rustig gelegen zijn middenin het bos.

Vakantieparken op de Veluwe waar honden welkom zijn:

  • Landal Miggelenberg ligt aan de voet van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Omringd door bossen kun je hier in verschillende bungalows vakantie vieren waarin een hond is toegestaan.
  • Vanaf Landal Rabbit Hill kun je gemakkelijk de Veluwe verkennen. Het park is uitermate geschikt voor jonge gezinnen, vanwege de vele voorzieningen. Verwen je hond en boek een hondenbungalow.
  • Landal Coldenhove is een uitstekend vertrekpunt om de Veluwe te verkennen. Je wandelt vanaf het park zo de bossen in. Ook op dit park kun je een hondenbungalow boeken.
  • Zoek je echt een huisje in het bos. Een huisje waar je bijna niemand tegen komt en waar je wakker wordt met het tjilpen van de vogels en het ruisen van de bomen? Dan is een natuurhuisje wat je zoekt!

Een weekendje met je hond naar de Ardennen

Niet ver van huis en op redelijk korte rijafstand vind je de Belgische Ardennen. Hier waan jij je in een totaal andere wereld. De natuur is er geweldig en de bossen, heuvels en rivieren, nodige uit tot uitdagende wandelingen met je hond! Dus, zoek je samen wat uitdaging? Wij tippen drie hondvriendelijke vakantieadresjes in de Ardennen. Bij alle drie de adresjes geld: Er zijn maximaal twee honden per bungalow welkom. Laat bij het reserveren wel eventjes weten dat je een hond meeneemt, want er zijn wat extra kosten aan verbonden.

  • Geniet op Landal Village les Gottales van het fantastische uitzicht en het schitterende groen om je heen. Je verblijft in een pittoresk vakwerkhuisje en uiteraard is je hond altijd welkom.
  • Op Village l’Eau d’Heure heb je alles bij de hand voor een top gezinsvakantie met je hond. Honden zijn in elke bungalow welkom. Maar wil je echt iets bijzonders, boek dan de hondenbungalow
  • Op Les Ardennes verblijf je in het hart van de Belgische Ardennen. Duik in het tropische zwembad en maak gebruik van de vele parkvoorzieningen. Natuurlijk is je hond welkom!
De hondenbungalow op Village l’Eau d’Heure

Nog meer weekend weg met je hond tips

Gewoon een blokje om of juist lekker eropuit voor een lange tocht. Er zijn veel reisorganisaties, die hondenbezitters accommodaties, arrangementen en hondenbungalows aanbieden, voor een weekend weg met je hond.

  • Super zijn deze unieke strand lodges, die gelegen zijn op wandelafstand van het strand van Bloemendaal.
  • Voordeeluitjes heeft all-in hotelarrangementen, speciaal voor honden bezitters.