Wereldhavendagen Rotterdam. Fascinerend!

Een weekend lang staat Rotterdam volledig in het teken van de haven

 
 
Home / Artikelen / Wereldhavendagen Rotterdam. Fascinerend!
 

Wie nog nooit in Rotterdam is geweest, moet de stad vooral een keertje bezoeken tijdens de jaarlijkse Wereldhavendagen. Dit groots evenement, dat altijd plaats vindt in het eerste weekend van september, staat geheel in het teken van boten en de Rotterdamse haven en krijg je als bezoeker aan de hand van demonstraties, excursies en shows een kijkje achter de schermen van de Rotterdamse haven. Bovendien mag ook daadwerkelijk óp allerlei schepen, zoals die van de Koninklijke Marine en natuurlijk de wereldberoemde SS Rotterdam.

Wereldhavendagen Rotterdam

De haven van Rotterdam is groot, druk en wereldberoemd en om nu ook mensen van buiten de haven, kennis te laten maken met alle facetten van de haven – zijn er de Wereldhavendagen. Maar liefst drie dagen lang vinden er in de Rotterdamse haven, tal van demonstraties, excursies, shows en activiteiten voor jong en oud plaats. Een ander belangrijke attractie is tegenwoordig ook de muzikale show en het vuurwerk op de zaterdagavond op de Nieuwe Maas. Bovendien is in de binnenstad het maritiem weekend ook zichtbaar. Elk jaar hebben de Wereldhavendagen overigens een ander thema – in 2017 is dit ‘Werelds’.

Gratis toegankelijk

De Wereldhavendagen zijn gratis toegankelijk, alleen als je een havenexcursie wil maken moet je betalen. Voor het complete en actuele programma raden we je aan de website van De Wereldhavendagen te bezoeken. Naar verwachting bezoeken maar liefst circa 350.000 mensen De Wereldhavendagen. We adviseren dan ook om met het openbaar vervoer naar Den Haag te reizen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met ernstige verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Den Haag. Je kunt er dan direct een gezellig weekend van maken, want Den Haag heeft een groot aantal bezienswaardigheden.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Den Haag? Dé 13 must-visits!

Wanneer zijn de Wereldhavendagen?

Vrijdag 1 september: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 2 september: 10.00 – 18.00 uur + 21.00 – 22.45 uur
Zondag 3 september: 10.00 – 18.00 uur

Header foto: facebook.com/Wereldhavendagen/