Zoek lekker weg inspiratie!

Winterweekend op Hof van Saksen + dagtrip

Zoek je een vakantiepark dat ook in de winter en bij wat minder weer voldoende vermaak biedt? Kijk dan zeker naar Hof van Saksen. Of je nu jonge kinderen hebt of tieners, er is voor iedereen vermaak. Zwemmen, eindeloos van de vijf indoor-waterglijbanen suizen, samen knutselen bij de educatieve kinderacademies, spelen in de grote indoorspeeltuin, een partijtje bowlen en tieners kunnen terecht bij de Hang Out. Dan heb ik het alleen nog maar over de indoorvoorzieningen: zoveel is er te doen op Hof van Saksen. Wij verbleven een weekendje op Hof van Saksen en wat ons verblijf extra sfeervol maakte, was het laagje sneeuw waarmee Hof van Saksen bedekt was.

Wat gaan we doen vanuit Hof van Saksen?

Aankomst op Hof van Saksen

Het weekendje kreeg onverwachts een betoverende sfeer door het laagje sneeuw. De rietgedekte boerderijen, die samen een knus oud Drents dorpje vormen, waren bedekt met een witte deken van sneeuw. Na het melden bij de receptie gaan we op zoek naar ons huisje! We hebben een 8-persoons boerderij geboekt. Wow, wat een verrassing, dit huisje (791 / C8) ligt direct aan de grote Plaza (de Havezate). Deze boerderij heeft niet heel veel extra luxe, maar alle voorzieningen die je nodig hebt zijn aanwezig. Bovendien heeft deze boerderij vier slaapkamers en twee badkamers. Ideaal als je dus met een groot gezelschap gaat. Er zijn twee slaapkamers met tweepersoonsbedden en op de andere twee slaapkamers staan de bedden uit elkaar. Er is een grote open keuken en een ruime zithoek, met een knusse gashaard en nog een aparte zithoek met een extra tv.

Eindeloos suizen van de vijf indoor-waterglijbanen

Als eerste gaan we naar het zwembad, ideaal, want binnen 2 minuten staan we al aan de rand van het zwembad, dat bovendien tot 21.00 uur geopend is. Dus ook op de dagen dat je aankomt, kun je nog prima een paar uurtjes zwemmen en glijden. Hier worden dus alle vijf de indoor-waterglijbanen uitgetest: de Intenso, de Presto, de Saltato, de Bombo en de allernieuwste waterglijbaan, de Subito! Ook de wildwaterbaan is super! Ondanks dat het buiten flink koud is, is het water prima op temperatuur.

Dag 2: Bourtange bezoeken

De kinderen gaan zwemmen, en wij gaan richting Bourtange! Dit is een oud verdedigingsstadje dat in oude staat is hersteld. Toegang krijg je via een brug en een toegangspoort en het hart van Bourtange is het marktplein. Rondom dit pleintje liggen de officiershuizen, een nostalgisch snoepwinkeltje, een kaarsenmakerij, een fotograaf en een sfeervol eetcafé! Ondanks het koude weer was het druk in Bourtange. Het hele stadje was bedekt met een laagje sneeuw, wat direct een sfeervolle aanblik gaf tijdens onze wandeling door Bourtange. Het was januari en veel winkels waren gesloten, maar in de zomer en ook in de lente en de herfst worden er diverse activiteiten georganiseerd en rond kerstmis zelfs een kerstmarkt. Het verdedigingsstadje is niet heel groot, maar als je in de buurt bent, is het zeker leuk om te bezoeken. Bekijk hier onze Youtube drone video van Bourtange.

Dag 3: Zwemmen en naar de techniekacademie 

Uiteraard staat op de laatste dag zwemmen op het programma. We gaan lekker vroeg, want dan is het nog niet zo druk bij de vijf waterglijbanen. Daarna staat een potje bowlen op het programma en gaan we samen een middagje knutselen in de techniekacademie. Ook al heb je tieners, het maken van een van de vele houten figuren blijft super leuk. Bovendien kun je de houten figuren op verschillende niveau’s krijgen, van makkelijk tot moeilijk. Als je jonge kinderen hebt, kun je samen knutselen, maar als ze wat ouder zijn, kunnen ze hier ook prima alleen terecht. Bovendien hoef je het knutselpakket niet direct af te maken: je kunt er de hele duur van je verblijf over doen of het mee naar huis nemen.

Nog veel meer te doen op Hof van Saksen

Een weekend op Hof van Saksen is eigenlijk te kort: zoveel is er te doen. Naast het indoorspeelparadijs en de Bounz Arena kun je ook lasergamen, midgetgolfen, is er een buitenspeeltuin aan het grote recreatiemeer en zijn er wellnessvoorzieningen voor ouders. Ook aan horeca is geen gebrek! Wij hebben er echter voor gekozen om buiten het resort te eten en wel bij Hofsteenge Grolloo. Dit is overigens een absolute aanrader! Wil je ontdekken wat er allemaal nog meer te doen is op Hof van Saksen? Bezoek dan de website van Hof van Saksen. Hier kun je ook direct een vakantieboerderij boeken.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland