De fijnste attractie- en dierenparken in Limburg

Van spannende attracties tot sprookjes. Voor elk wat wils!

 
 
Home / Artikelen / De fijnste attractie- en dierenparken in Limburg
 

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Bezoek dan eens een pretpark, attractiepark of dierentuin in Limburg. Het hele gezin zal zich kostelijk vermaken in de buitenlucht. Of de voorkeur nu uitgaat naar spanning en sensatie in de vorm van attracties, naar het bekijken van dieren of naar het beleven van sprookjes, er is voor ieder wat wils en voor elk budget! De zeven grootste pret- en dierenparken in Limburg. Bovendien hebben we een link opgenomen naar de ticket verkoop, want als je online een ticket koopt ben je voordeliger uit.

GaiaZOO

De GaiZoo is verkozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en in 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Een prima lekkerwegtip dus! Als je de GaiaZOO betreed reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. Wat de GaiaZoo juist zo bijzonder maakt, is dat er weinig gebruik gemaakt wordt van glas of tralies. Bezoek zeker het vogelgedeelte: je kunt zeer dicht bij de gieren en andere roofvogels komen, maar ook de kinderboerderij en het dinodome zijn aanraders, zeker met jonge kinderen.

Toverland

Toverland in Sevenum is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de bekendste pretparken in Nederland! Niet verwonderlijk, want Toverland biedt het jaarrond zowel binnen als buiten heel veel speel- en familieplezier. Of je nu komt voor de grote achtbaan ‘Troy’ of voor de wat rustigere kinderattracties: voor jong en oud is hier veel te beleven. Absoluut een van de sterkste punten van Toverland is dat je er zowel buiten- als binnen terecht kun. Want met het Nederlandse klimaat weet je het natuurlijk nooit! 

Tip! Tickets voor Toverland kun je online kopen met korting
Lees ook dit artikel: 5x overnachten nabij Toverland. Ideaal!

Mondo Verde

Dieren, schitterende tuinen en attracties – in Mondo Verde zie je het allemaal op één dag! In de tuinen begint je dagje Mondo Verde: via de tropen, naar Europa en door naar de woestijn. Naast de tuinen is er ook een dierenpark, hier kun je oog in oog komen te staan met tropische vogels, kraanvogels en loopt er zelfs en zeldzame witte leeuw rond. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte met een achtbaan en in de diverse speeltoestellen. Kortom, voldoende vermaak voor het hele gezin. Het jaarrond geopend.

Speelpark Klein Zwitserland

Klein Zwitserland is een grote buitenspeeltuin waar kinderen van alle leeftijden lekker kunnen ravotten. Hier vind je geen supersnelle achtbanen, maar authentieke en natuurlijke speeltoestellen, waaronder een touwparcours, de langste buisglijbaan en de hoogste schommel van Europa. Op een warme zomerdag biedt het zwembad verkoeling. Vergeet ook niet om de avonturen speurtocht te lopen en ook een partijtje midgetgolf is absoluut een aanrader. Zoek je een niet al te duur daguitje, dan kunnen we Klein Zwitserland aanraden.

Recreatiepark Steinerbos

Vlakbij Maastricht, ligt recreatiepark Steinerbos. Het is een groen recreatiepark van 30 hectare, met een grote recreatievijver, binnen- en buitenzwembad en een speeltuin. Ravotten op de diverse speeltoestellen, trampoline springen, skelteren en van de hoge glijbaan suizen. Of wat dacht je van dobberen op de recreatievijver? Bij mooi weer kun je ook terecht in het openluchtzwembad. Daarnaast beschikt het Steinerbos ook over een binnenzwembad. Net als in Klein Zwitserland hier geen moderne attracties, maar authentieke en natuurlijke speeltoestellen.

Het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos in Valkenburg is een nostalgisch attractiepark, waar vooral jongen kinderen hun ogen uit kijken. Hier komen ze namelijk oog in oog te staan met sprookjesfiguren als Roodkapje, Klein Duimpje, Assepoester, Robin Hood en vele anderen. Naast deze sprookjesfiguren is er ook volop speelplezier. Van een draaimolen tot een schommelschip en tal van andere speeltoestellen. Ook een restaurantje ontbreekt niet! Goed om te weten – het park is wel heuvelachtig en leuk voor leeftijden van 1 tot 7 jaar.