Voilà! De 10 mooiste Zeeuwse stranden

Geniet van het bijna oneindige strand. Heerlijk!

 
 
Home / Artikelen / Voilà! De 10 mooiste Zeeuwse stranden
 

Zeeland is zeer geliefd vanwege de mooie stranden. Niet verwonderlijk, want Zeeland heeft dan ook zo’n 600 kilometer kustlijn, die beeldbepalend is voor de Zeeuwse kust. Van Breskens tot Renesse, in al deze kustplaatsen, kun je wandelen over het bijna oneindige strand, genieten van het ruisen van de Noordzee en de frisse zeewind door je haren voelen. Heerlijk! Hieronder – de tien mooiste Zeeuwse stranden in willekeurige volgorde, inclusief een nabij gelegen vakantieadresje.

Zeeland scoort al meerdere jaren zeer goed bij de verkiezing van ‘het schoonste strand van Nederland’. Ook in 2017 gingen de stranden in Zeeland met de eer strijken

Het strand van Breskens

Breskens heeft de stranden dicht bij het centrum liggen. Vanaf het strand zie je de grote schepen op weg naar de haven van Antwerpen voorbij varen en aan de overkant van het water ligt Vlissingen. Bij de vele visrestaurants rond de vissershaven kun je heerlijke mosselen, kreeften en oesters eten. Of boek een rondvaart of een vistocht. Een boottochtje naar de zeehonden is eveneens mogelijk: in de monding van de Westerschelde liggen vaak zeehonden op de zandbank De Hoge Platen.

AanraderVerblijf op een vakantiepark rondend Breskens

Het strand van Cadzand

Cadzand is de zonnigste badplaats van Nederland. Nergens anders in ons land zijn er zoveel zonuren. Cadzand-Bad heeft in de hoofdstraat diverse winkels, een zomermarkt en terrasjes. De grootste attractie van Cadzand is echter het brede zandstrand. Op zonnige dagen luieren en zonnen en bij wat minder weer, struin je het strand af, op zoek naar haaientanden en schelpen. Of breng een bezoek aan het nieuwe Natuur Park Het Zwin met zijn vogelreservaat, dat zich aan de rand van het dorp bevindt.

Lekker lang genieten op het strand van Cadzand? Verblijf op Résidence Cadzand-Bad – 350 meter van strand

Het strand van Zoutelande

Het strand van Zoutelande is niet zo groot, maar behoort wel tot de mooiste stranden van Nederland. Bovendien is dit ook het enigste strand in Nederland dat naar het zuiden is gelegen. In de zomer trekt de populaire badplaats veel toeristen en kan het er druk zijn. Bezoek het strand daarom bij voorkeur op mooie, warme voorjaars- en najaarsdagen. Dan is Zouteland op haar mooist. In het dorp zelf vind je een aantal typische Zeeuwse visrestaurants en op het strand liggen enkele hele fijne strandhuisjes die het plaatje aan de Zeeuwse kust compleet maken.

Naar het strand van Zoutelande? Boek een vakantiepark rondom Zoutelande

Het strand van Vlissingen

Vlissingen heeft het enige echte stadstrand van Zeeland. Vanuit de binnenstad en de boulevard wandel je zo het Badstrand op. De boulevard aan de Westerschelde is overigens één van de belangrijkste attracties. Het is bovendien de langste zeeboulevard van Nederland, met diverse restaurants en terrassen met een prachtig uitzicht op de voorbij varende zeeschepen. In de zomermaanden is het altijd druk! Maak je graag een strandwandeling? Wandel dan over het strand naar Dishoek of Zoutelande.

Aanrader! Reserveer Golden Tulip Strandhotel Westduin

Het strand van Westkapelle

Zeeland is prachtig! Het strand van Westkapelle is mooi, soms winderig, soms windstil, maar altijd kom je tot rust. De stranden van Westkapelle zijn onderscheiden met de Blauwe vlag, een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden die veilig en schoon zijn. De zwemwaterkwaliteit is uitstekend en er zijn goede sanitaire voorzieningen. Helemaal zen worden kun je hier tijdens een strandwandeling, om daarna in een strandpaviljoen te genieten van een (warm) drankje.

Met zijn tweetjes een paar dagen naar het strand? Boek Zuiderduin Beachhotel

Het strand van Domburg

Het brede zandstrand van Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Het voelt er meteen als vakantie, ook al ben je er maar een dagje. Domburg is klein maar gezellig en het strand lekker lang en breed. Kenmerkend zijn de paalhoofden en de strandhuisjes. Welk seizoen ook, het is hier altijd goed toeven. In de winter en het najaar uit waaien en in de zomer geniet je van de zon en het zeewater. Het duingebied is prachtig en bezoek zeker ook één van de leuke strandtenten.

Uitwaaien op het strand van Domburg? Reserveer Roompot Hof Domburg

Het strand van Renesse

Kom genieten in de Zeeuwse badplaats Renesse. Het strand is hier maar liefst 17 kilometer lang en krijgt de meeste zonuren van Nederland. Perfect dus voor een strandvakantie! Luieren en zonnen  op het strand, waar altijd wel ergens een plekje is, om je strandlaken neer te leggen. Na een dagje luieren op het strand, zwemmen in zee en schelpen zoeken, kun je heerlijk neerploffen in één van de strandpaviljoens, die vaak voorzien zijn van een terras met uitzicht op de Noordzee én een prima menukaart hebben.

Lekker lang genieten van het strand van Renesse? Reserveer Roompot Soeten Haert – pal aan het strand

Het strand van Ouddorp

In de familiebadplaats Ouddorp kun je kiezen uit niet minder dan vier stranden; Kuststrand Brouwersdam, Kuststrand Vuurtoren, Strand Noord en Kuststrand Flauwe Werk. Samen goed voor maar liefst achttien kilometer aan strand. Er is dus altijd een plekje om je strandlaken neer te leggen en de zee in te duiken! Naast rust en ruimte is er volop gratis parkeergelegenheid. Kuststrand Brouwersdam is het populairst en biedt de meeste voorzieningen. Het strand wordt van het dorp gescheiden door een duinenrij.

Uitwaaien op het strand van Ouddorp? Reserveer Resort Ouddorp Duin

Het strand van Burgh-Haamstede

Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland, vind je een van de rustigste en mooiste stranden van Nederland: het strand van Burgh-Haamstede. Het zeventien kilometer lange strand ligt in één van de zonnigste gebieden van Nederland.  In de zomermaanden worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder toeristenmarkten en wandeltochten naar de meeuwenkolonie. Parkeren kan aan de Strandweg bij een van de strandopgangen. Zou je een paar dagen willen genieten van het strand? Keuze aan vakantieadresjes is er voldoende.

Een paar dagen genieten op het strand van Burgh-Haamstede? Reserveer een vakantiepark in Burgh-Haamstede

Het strand van Nieuwvliet

De brede, prachtige stranden van Nieuwvliet-Bad worden al jaren bekroond met een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige stranden. Hier kom je heerlijk tot rust. Wandelen over het strand en door de duinen. Nadien geniet je in een van de vele strandpaviljoens. Heerlijk! Het strand en de zee zijn bovendien een paradijs voor de kleintjes: veilige, ondiepe binnenzeetjes zorgen er voor dat zij naar hartenlust kunnen spetteren en spelen. En vlakbij lonkt, naast het bruisende strandleven, ook nog het bourgondische België.

Met zijn tweetjes een paar dagen naar het strand? Reserveer Fletcher Hotel Nieuwvliet Bad