Zoek lekker weg inspiratie!

Must do: Loop over de hangbrug Highline179

De Highline179 in Tirol is een hangbrug in Tibetaanse stijl van maar liefst 406 meter lang en 114 meter hoog, die de ruïnes van Ehrenberg en Fort Claudia met elkaar verbindt. Met deze lengte is het ook de langste hangbrug in Tibetaanse stijl van Europa! Een leuk uitje voor de hele familie, mits je natuurlijk geen hoogtevrees hebt. De hangbrug is hoog, wiebelt en je kijkt zo op de auto’s die onder je voeten voorbijrijden. Tijdens onze rondreis door Beieren hebben we Highline179 in Tirol bezocht.

Parkeren + tickets voor Highline179 in Tirol

De Highline179 ligt aan de rijksweg B179 in Reutte. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid, en vanaf daar wandel je zo naar het informatiecentrum om tickets te kopen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de brug via kaartautomaten (alleen contant). Tickets voor kinderen en gezinnen zijn uitsluitend verkrijgbaar bij het ticketcentrum. Daarna kun je naar boven. Een wandeling naar boven is gratis, maar je kunt ook tegen betaling met de Ehrenberger Line naar boven. Met de Ehrenberger Line ben je snel boven en het is zeker een aanrader, vooral met jonge kinderen. Boven kun je eerst de ruïne van Ehrenberg bezoeken. Als je over de Highline179 wilt wandelen, moet je inchecken via de poortjes.

Lopen over de Highline179 is echt gaaf!

Als je last hebt van hoogtevrees, is de Highline179 wellicht iets minder geschikt. De brug wiebelt behoorlijk en via de roosters kun je naar beneden kijken, waarbij je de auto’s op de Fernpass ziet rijden. Maar dat maakt de ervaring niet minder indrukwekkend. Een wandeling over de hangbrug is een geweldige ervaring, net als het unieke panoramische uitzicht. Dat is ook fantastisch.

7 Handige tips voor je bezoek aan Highline179 in Reutte

  • De Highline179 is 365 dagen per jaar geopend van 08.00 tot 22.00 uur
  • Kaartjes zijn bij de brug verkrijgbaar via kaartautomaten (alleen contant)
  • Tickets voor kinderen en gezinnen zijn alleen verkrijgbaar bij het ticketcentrum
  • Buiten openingstijden kun je alleen tickets uit een automaat kopen
  • De wandelpaden naar boven zijn niet geschikt voor buggy’s of kinderwagens
  • Je kunt naar de hangbrug wandelen, of je stapt in de kabelbaan. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden
  • De brug is ’s werelds langste voetgangershangbrug in Tibetaanse stijl en staat zelfs in het Guinness Book of Records

Hoeveel tijd je kwijt bent om Highline179 te bezoeken?

Je bent toch al snel zo’n 1,5 tot 2 uur kwijt, afhankelijk van of je ook de twee ruïnes wilt bezoeken en of je de wandeling naar boven maakt of in de Ehrenberger Line stapt. Wij hebben alleen de hangbrug bezocht en hebben er ongeveer 1,5 uur aan besteed.

Waar ligt de Highline179?

De Highline179 ligt aan de rijksweg B179 (Fernpass) in Reutte. De hangbrug is een fijne tussenstop als je via Duitsland en Oostenrijk richting het Gardameer rijdt. Maar ook als je in de buurt van Füssen verblijft is de brug makkelijk te bezoeken. Wij verbleven op Center Parcs Allgäu en hebben de brug vanaf hier bezocht, samen met Kasteel Hohenschwangau en de Tegelberg.

Video tour van Highline179

Bekijk ook de onderstaande video en geniet van adembenemende hoogten en panoramische uitzichten.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland