10 kinder-uittips in Noord-Holland

Voor jong en oud en elk budget

 
 
Home / Artikelen / 10 kinder-uittips in Noord-Holland
 

Op zoek naar een uitje met kinderen in Noord-Holland, dan hebben we goed nieuws, want Noord-Holland heeft een scala aan kinderuitjes, die ook nog eens leuk zijn voor ouders. De bekendste zijn Artis en Nemo in Amsterdam. Maar ook Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin, zal bij vele bekend in de oren klinken. Of wat dacht je van het Noord-Hollandse strand? Ook deze zijn perfect voor een kinderuitje! In de winter of in de zomer en daarbij ook nog eens gratis! Kortom, genoeg te doen in Noord-Holland! Wij verzamelden de 10 leukste kinderuitjes in Noord-Holland.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een wereldberoemd wassenbeeldenmuseum, gevestigd aan de Dam in het centrum van Amsterdam. Tijdens dit zeer populaire uitje voor bezoekers uit binnen- en buitenland kun je oog in oog komen te staan met artiesten, superhelden en andere bekende personages. De beelden zijn zó levensecht, dat je er leuke en grappige foto’s kunt maken, samen met je favoriete idool. Of dit nu de bekende zanger Justin Bieber is, Elvis Presley, Marco Borsato, Madonna of Adele, ze zijn er allemaal! 

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Nemo Science Museum

Linnaeushof

Wauw… met zo’n 350 speeltoestellen is Linnaeushof, de grootse speeltuin van Europa. Suis van de grote glijbaan, ga racen op de kartbaan en fietsen op de luchtskelters. Ook het pirateneiland en de waterspeeltuin zijn supergaaf. Vergeet dus je zwemspullen niet! Trek gekregen, dan biedt het picknickveld uitkomst. Maar er is ook een restaurant met een terras. Wie weet sta je wel oog in oog met Bennie Broek, de mascotte van Linnaeushof. Fotomomentje? Kortom, verveling is hier uitgesloten.

Artis in Amsterdam

Midden in hartje Amsterdam ligt een dierentuin: Natura Artis Magistra, beter bekend als Artis. Een ideaal uitstapje voor kinderen in alle leeftijden. Ze kunnen zelfs een dagje meelopen als dierverzorger. Naast aapjes, pinguïns en gorilla’s bekijken, zijn er ook volop andere leuke dingen te doen. In de zomer vinden er bijvoorbeeld ZOOmeravonden plaats met live muziek. Naast Artis ligt bovendien Micropia, waar je beestjes kunt bekijken die normaal gesproken onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Nemo Science Museum

Nemo Science Museum

Aan de rand van het IJ in hartje Amsterdam staat het Nemo Science Museum, een interactief en leerzaam technologiemuseum voor kinderen die alles willen weten over wetenschap en technologie. Ze kunnen zelfs meedoen aan allerlei proefjes en experimenten. Op het terras boven het NEMO Science Museum kunnen kinderen bij zonnig weer bovendien naar hartenlust spelen bij het Splashing Water Wonder, waarbij duizenden liters water door dertig waterbakken lopen. Een heerlijke plek om te lunchen tijdens een bezoek aan het museum.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Nemo Science Museum

Sprookjeswonderland

Een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen is zeker de moeite waard voor kinderen tot ongeveer zes jaar. In de huisjes van het kabouterdorp kun je zien hoe de kabouters kerstmis vieren, je kunt varen in de Dobberbootjes of je helemaal uitleven in de speeltuin. De voorstelling van Prinses Violinde in de theaterzaal van Kasteel Violinde is een aanrader. Bij het invallen van de schemering wordt het speelpark nog sprookjesachtiger. Vele duizenden lichtjes en honderden lantarentjes zorgen voor een onvergetelijk schouwspel.

De Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom is een geweldige locatie waar kinderen op drie plekken kunnen spelen: in de binnenspeeltuin, de buitenspeeltuin en in het waterparadijs Plons waar superleuke speelplekken voor de kinderen zijn. Het  diepere zwembad is goed afgezet waardoor de allerkleinsten niet per ongeluk in het bad terecht kunnen komen. De glijbanen zijn super en het ontdekbad is perfect voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen, met knoppen om waterstralen aan te zetten, korte glijbanen en andere leuke ontdekkingen.

TunFun Speelpark

In een voormalig ondergronds verkeersplein, zit nu deze speeltuin waar kinderen heerlijk rond kunnen rennen en ravotten. Een fenomeen in Amsterdam en perfect voor een regenachtige dag. Kinderen tussen de nul en tien jaar kunnen zich er prima vermaken met de klimtoestellen, de ballenbak, de pannakooi en de glijbanen. Kinderen zullen zich er geen minuut vervelen. Bovendien zijn er combinatiekaarten te koop met een bezoek aan het Joods Historisch Museum of Nemo Science Museum.

Stoomtram.nl

Een bezoek aan de Museumspoortram is een geweldig dagje uit. Je kunt in de werkplaats kijken en de mooie locomotieven bewonderen. Ga met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik, dwars door de polders en langs de bollenvelden, terwijl je onderweg leuke stationnetjes tegenkomt en stopt op het oude stationnetje van Wognum. Een rit met deze historische tram laat zich bovendien uitstekend combineren met een bezoek aan het Stoommachine Museum of met een tocht per historische boot van Enkhuizen naar Medemblik.

Zuiderzeemuseum

Bij Enkhuizen ligt het Zuiderzeemuseum. Vooral het buitenmuseum is een feest voor jong en oud. Complete vissersdorpjes zijn nagebouwd met molens, scholen en cafeetjes. Het voelt echt alsof je een dagje terug in de tijd bent. De huizen zijn ingericht als arbeiderswoningen uit het begin van de vorige eeuw. De bewoners lopen in klederdracht. Kinderen kunnen hier zowel letterlijk als figuurlijk ouderwets spelen. De bakker verkoopt traditionele lekkernijen en de vissers staan paling te roken waar je bij staat.

Het Muiderslot

Het Muiderslot is echt een aanrader voor iedereen, kinderen en volwassenen kunnen zich hier vermaken en een stukje geschiedenis beleven. Het kasteel is gebouwd in 1280. In de 17e eeuw werd het bewoond door schrijver en dichter P.C. Hooft. Een gids laat het mooiste gedeelte van het Muiderslot zien, zoals de Ridderzaal vol schilderijen, de keuken en de Bisschopskamer. Naast de gidsroute is er ook een Ridderroute en een Torenroute. Deze routes mag je zelf ontdekken.