De mooiste plekken in Nederland

Nederland is écht mooier dan je denkt!

 
 
Home / Artikelen / De mooiste plekken in Nederland
 

Voor een mooie vakantie hoef je niet af te reizen naar een ver (warm) oord! Integendeel – ook Nederland herbergt talloze prachtige plekjes, die perfect zijn voor een vakantie in eigen land! Zou jij nu net nieuwe reisplannen aan het maken zijn – en twijfel je of je de grens oversteekt of toch voor Nederland kiest? Wellicht kunnen we je helpen bij je keuze – we selecteerde de vijf mooiste (vakantie) plekken in Nederland. Bekijk deze mooie plekken in Nederland en wellicht wordt je keuze hier door wat makkelijker.

Texel heeft een hoge ‘wow’-factor

Texel is het Waddeneiland dat je bezocht moet hebben! We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat je nog niet op Texel bent geweest. Want Texel heeft en echte wow-factor! Wat al direct begint als je aan boord stapt van de veerboot: met vergezichten over de zee en de frisse zeewind door je haren. Heerlijk! Bij aankomst wordt je getrakteerd op prachtige duinen en een eindeloos zandstrand! Als je wil wandel je zo over het strand naar het noordelijkste puntje – naar de rode vuurtoren. Of wat dacht je van een wandeltocht door De slufter? Hier groeit ook het zoute plantje zeekraal. Ook activiteiten en bezienswaardigheden zijn er voldoende: bezoek Ecomare, ga lammetjes aaien, maak een huifkartocht, ga zeehonden spotten, bezoek de zeven dorpjes en beklim de rode vuurtoren. Voldoende vermaak in combinatie met prachtig natuurschoon. Nog niet overtuigt – ook Lonely Planet plaatste Texel in de top 10 van topbestemmingen voor 2016.

Lees ook dit artikel: Wat te doen op Texel? De 11 must-visits

Zuid-Limburg is schilderachtig

Schilderachtig en bijna on-Nederlands – zo kunnen we Zuid-Limburg het beste omschrijven. Hier bepalen de glooiende heuvels, die als je eenmaal boven bent aangekomen – je trakteren op schitterende vergezichten. Tussen het glooiende landschap slingeren talrijke wandel- en fietsroutes, waarbij de befaamde Mergellandroute absoluut een aanrader is! Uitrusten tijdens je tocht kan op een terrasje in een van de vele lieflijke dorpjes. Vergeet ook niet om te smullen van een stuk echte Limburgse vlaai. Bezoek met kinderen de Mergelland Schaapskooi, wandel door Valkenburg en daal af in de mergelgrotten, shoppen kan in Maastricht en ook een klim naar de top van de Vaalserberg is een aanrader. Met zijn 323 meter het hoogste punt van Nederland. Vlakbij ligt ook het Drielandenpunt. Oftewel – voldoende bezienswaardigheden in combinatie met prachtige natuur. Dit alles vind je gewoon in het uiterste puntje van Nederland!

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Zuid-Limburg? 8 must-do’s
Lees ook dit artikel: Landal in Zuid-Limburg. Hier wil je niet weg!

De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug is de ideale combinatie – van natuur met boeiende en uitdagende uitstapjes. Deze grote zandrug, die ligt tussen Utrecht en Noord-Holland, is namelijk rijk aan bos en heide. Een hele uitdaging zijn de meerdere ’toppen’ boven de 50 meter, met als hoogste punt de Amerongse Berg en de Grebbeberg. Waar je overigens een stukje eigen geschiedenis kunt herbeleven tijdens een rondleiding. De Amerongse Berg is een walhalla voor MTB-liefhebbers, vanwege de 9 MTB-routes. Wandel je over de klompenpaden en de onverharde boerenpaden, dan is de kans groot dat je tijdens een van deze tochten een landgoed spot. Veel van deze landgoederen zijn open voor publiek. Bezoek ook de Pyramide van Austerlitz – door de klim naar boven, krijg je een mooi uitzicht over de omgeving. Gaan er kinderen mee dan mag je het Ouwehands Dierenpark niet overslaan.

Ontdek in De Achterhoek het oude coulisselandschap

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland, een streek met het echte oude coulisselandschap – dit is een landschap dat honderden jaren geleden door boeren is ingericht. Akkers en weilanden worden afgewisseld, met bos en houtwallen en plots heb je een vergezicht en komt er een boerderij tevoorschijn. Maar naast dit authentiek landschap heeft de Achterhoek nog meer verrassingen! Zo zijn er diverse oude kastelen, musea en tuinen die je kunt bezoeken. Of wat dacht je van de vele attracties – van kartbaan tot een klimbos. Maar de absolute trots is de Achterhoekse wijn! Want met ruim dertig hectare aan wijngaarden is de Achterhoek één van de grootste wijnstreken van Nederland. Veel van deze wijngaarden zijn te bezoeken en zijn er ook fietsroutes, die je langs alle wijngaarden voeren. Oftewel – wil je kennis maken met het echte authentieke coulisselandschap. Ga dan op vakantie naar de Achterhoek.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in de Achterhoek? Alle highlights!

De Bollenstreek: tulpen en strand

De Bollenstreek is misschien wel de meest kleurrijke streek van Nederland – zeker in het voorjaar als alle bloembollen in volle bloei staan. Om niets te missen van deze kleurenpracht, zijn er diverse fiets- en autoroutes, die je voeren langs de kleurrijke bollenvelden. Kun je geen genoeg krijgen van al deze kleurrijke bollen – bezoek dan Lisse en de Keukenhof. Maar wist je dat een bezoekje aan het strand ook mogelijk is? De Bollenstreek grens namelijk aan de Noordzee. Maak een strandwandeling en kinderen zoeken naar schelpjes en krabbetjes. Bezoek de badplaatsen Noordwijk en Katwijk en geniet van een drankje in een van de strandpaviljoens. Het is zelfs mogelijk om te slapen op het strand. Hoe gaaf is dat? Klinkt niet verkeert, toch? Ga dan voor een weekend of langer naar de Bollenstreek. Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden waar je met volle teugen van de Bollenstreek kunt genieten.

Lees ook dit artikel: 6x de leukste must visits in de Bollenstreek
Lees ook dit artikel: Een dagje Keukenhof is genieten