Zoek lekker weg inspiratie!

Must do: Naar de top van de Tegelberg

Of je nu graag wandelt of wilt genieten van een schitterend panoramisch uitzicht, dan is de Tegelberg in het dorpje Schwangau een echte aanrader! De Tegelberg is 1.881 meter hoog en daarmee absoluut geen uitblinker in hoogte. Echter, door de geringe hoogte van de Tegelberg is een bezoekje laagdrempeliger. Je kunt natuurlijk naar boven wandelen, maar ook in de kabelbaan stappen en boven rondwandelen op de Tegelberg. Tijdens onze rondreis door Beieren hebben we de Tegelberg bezocht.

Parkeren, tickets en wandelen op de Tegelberg

Parkeergelegenheid is er meer dan voldoende, en je kunt gemakkelijk naar de kabelbaan en het ticketcentrum lopen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de berg op te wandelen, maar wij stappen in de kabelbaan met een retourticket. Na enkele minuten wachten stap je in de gondel en binnen 10 minuten sta je bijna op de top van de Tegelberg. Het mooie van de rit met de kabelbaan is, dat je uitzicht krijgt op kasteel Neuschwanstein en kasteel Hohenschwangau.

Boven kun je genieten van fenomenale uitzichten en zijn er twee restaurants. Maar wil je echt naar de top dan moet je een stevig stuk wandelen en de wandelroute naar de ‘Branderschrofen Gipfel’ volgen. Deze wandeling duurt ongeveer 25 minuten en tijdens je tocht word je getrakteerd op fenomenale uitzichten! Het eerste stuk van de wandelroute is prima te doen op stevige schoenen, maar als je echt naar de top wilt, heb je goede wandelschoenen nodig. Het laatste stukje is namelijk een pittige klim over rotsen, met diepe afgronden aan de linker- en rechterkant. Met jonge kinderen is dit laatste stukje omhoog daarom niet echt aan te raden.

Na de wandeling en het beklimmen van de top kun je weer in de kabelbaan stappen, maar je kunt er ook voor kiezen om via een van de wandelroutes naar beneden te gaan. Wij zijn weer in de kabelbaan gestapt en binnen enkele minuten stonden we weer beneden.

5 Handige tips voor je bezoek aan de Tegelberg

  • Honden mogen de kabelbaan in en mee naar boven
  • Boven op de Tegelberg zijn verschillende wandelroutes
  • Je kunt de Tegelberg op wandelen, maar je kunt ook met de kabelbaan
  • Het laatste stukje naar de top is pittig. Goede wandelschoenen zijn een must
  • De Tegelbaan is het hele jaar door geopend, maar bij slecht weer is de kabelbaan gesloten

Hoeveel tijd je kwijt bent om de Tegelberg te bezoeken?

Nu hangt het er natuurlijk van af of je naar de top wandelt of dat je in de kabelbaan naar boven stapt. Wij hebben gekozen voor een retourtje met de kabelbaan en hebben ongeveer 2 tot 2,5 uur op de Tegelberg doorgebracht. Zeker bij mooi weer kun je prachtig wandelen en genieten van geweldige uitzichten.

Waar ligt de Tegelberg?

De Tegelberg ligt in het dorpje Schwangau, net als kasteel Hohenschwangau en kasteel Neuschwanstein. Wij verbleven op Center Parcs Allgäu, op zo’n uurtje rijden. Maar je kunt ook in Füssen verblijven.

Video tour van de Tegelberg

Bekijk ook de onderstaande video en geniet van de en panoramische uitzichten.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland