Vakantie in Friesland

De highlights, vakantietips en reisorganisaties in Friesland

 
 
Home / Bestemmingen / Vakantie in Friesland
 

Friesland: tips & inspiratie

Laat je betoveren door Friesland! Hier is het jaarrond goed toeven. In de zomer bieden de meren uitstekende mogelijkheden voor watersporten en boottochten. In de vrieskou is Friesland het walhalla van schaatsliefhebbers. Denk aan de Elfstedentocht en de bekende schaatsbaan Thialf! Je kunt tevens een fietstocht maken langs deze route. Ga ook naar Sneek, met zijn historische binnenstad, de Martinikerk en de zeilwedstrijden in de Sneekweek! Leeuwarden is eveneens het verkennen waard, met grachten, historische pakhuizen en het Natuurmuseum Fryslân. Bezoek ook het oudste planetarium van de wereld in Franeker; het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium.

6X doen in Friesland

De Friese hoofdstad Leeuwarden is een bezoek meer dan waard! Hier kun je uren door de historische binnenstad slenteren, want er is veel te zien en te doen. Varen door de grachten, beklim de Oldehove toren en bezoek het Fries museum. Lees ook: Wat te doen in Leeuwarden

Ga op vakantie naar een van de Friese Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog of maak een dagtrip naar een van deze eilanden. Op elk Waddeneiland vind je prachtige stranden, natuur en rust. Een prima bestemming als je op zoek bent naar een plek waar jij je kunt ontdoen van de dagelijkse hectiek.

Wie kent ze niet van vroeger, de Kameleonboeken met de stoere tweeling Hielke en Sietske. De verhalen spelen zich af in Friesland in het fictieve dorp Lenten. In het Kameleondorp in Terherne worden deze verhalen uit de Kameleon boeken in leven gehouden. Leuk met kinderen!

Friesland heeft een uitgestrekt netwerk van sloten en meren. Dit waterrijk landschap biedt dan ook direct een scala aan mogelijkheden op het water. Huur een sloep of kano en verken Friesland van af het water. Op veel plekken kun je terecht voor het huren van een boot. Ook leuk: Huur een huisje met een boot

Wanneer het een aantal dagen achtereenvolgend vriest, hoor je overal om je heen het woord ‘Elfstedentocht’ fluisteren. Zou het dit jaar dan eindelijk weer zover zijn? Deze zomer in elk geval wel! Want je kunt de Elfstedentocht ook fietsen!

Bezoek het D.F. Woudgemaal dat in 1920 door koningin Wilhelmina is geopend en nog steeds in tiptop conditie is. Deze grootste stoommachine van Europa, wordt wereldwijd beschouwd als een industrieel wonder en een hoogtepunt in de Nederlandse waterbouwkunde.

Reisorganisaties Friesland

Top-3 reisoranisaties voor Friesland

Ontdek Friesland vanuit één van de comfortabele bungalows van Landal. Laat je verrassen!

Meer info

Overnacht midden in de Friese natuur en boek een natuurhuisje via Natuurhuisje.nl

Meer info

Leuke en verrassende hotel-arrangementen in Friesland, die altijd iets extra’s bieden.

Meer info

De highlights in Friesland

Friesland is een waterrijke provincie en een walhalla voor watersporters! Maar ook voor een rustige boot- of kanotocht, zijn de vele sloten en meren perfect! Bezoek ook Leeuwarden, Sneek of Dokkum. Dokkum is de laatste stad van de Elfstedentocht en heeft een gezellig centrum met winkels, terrasjes en monumenten. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Park De Alde Feanen en Park Lauwersmeer. Of spring op de fiets, via het fietsroutenetwerk kun je eenvoudig je eigen fietsroute door Friesland samenstellen.

  • Huur een boot en verken Friesland van af het water.

  • Maak een dagtrip naar een van de Friese Waddeneilanden

  • In Friesland kun je prima fietsen

  • Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied in Friesland.

Vakantietips Friesland

Welke vakantie naar Friesland heeft je voorkeur? Zoek je een vakantiepark in Friesland, dan kunnen we de Landal vakantieparken aanraden! De Landal parken hebben fijne voorzieningen en ligt al het moois van Friesland aan je voeten. Of wat dacht je van vakantie op een van de Friese Waddeneilanden? Fiets- en wandel je graag, dan is de Elfsteden fietstocht wat je zoekt. Hieronder onze vakantietips voor een vakantie in Friesland.

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf in Friesland. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar. Voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

Landal: Huisje in de Friese natuur

Zoek je een vakantieadres voor het gehele gezin in Friesland? Dan kunnen we de Landal parken aanraden! De parken hebben fijne voorzieningen en ligt al het moois van Friesland binnen handbereik.

Meer info

Tip! Fiets de Elfstedentocht

De Elfstedentocht is niet alleen voor schaatsers, maar ook voor fietsers! We tippen de 11 steden en de fijnste fietsarrangementen van reisorganisaties.

Meer info