Wat te doen in Midden-Limburg? De must-visits

Mooie natuur, de Maasplassen, het dorpje Thorn en Roermond

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Midden-Limburg? De must-visits
 

In het wat minder drukke Midden-Limburg barst het van de mooie natuur. Je treft er bijvoorbeeld niet alleen het Nationale park de Meinweg, maar ook het vijfhonderd hectare grote bosgebied het Leudal. In deze twee natuurgebieden kun je eindeloos wandelen. Liever actief op en rondom het water, dan zijn de Maasplassen nabij Roermond perfect: zwemmen, kanoën en luieren op een van de dagstandjes. Voor shopliefhebbers is het ‘McArthurGlen Designer Outlet’ in Roermond een must. Hier shop je heel veel modemerken tegen gereduceerde prijzen.

Een vakantie in Midden-Limburg? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in Midden-Limburg. We tippen de beste aanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in arrangementen. Voor gezinnen is vakantiepark De Leistert en Roompot Weerterbergen ideaal

Bezienswaardigheden Midden-Limburg: Dagje Roermond

Roermond is na Maastricht de tweede winkelstad in Limburg. Dit heeft Roermond te danken aan het ‘McArthurGlen Designer Outlet’. Hier shop je heel veel modemerken tegen gereduceerde prijzen. Maar ook het centrum van Roermond, herbergt talloze grote en kleine winkels. Honger gekregen van het shoppen? Terrasjes en eetgelegenheden zijn er voldoende. Gezellig toeven is het bijvoorbeeld bij ‘Buitenop’, maar ook rond het Munsterplein vind je voldoende terrasjes. Aan het Munsterplein ligt ook de ‘Sint Christoffel Kathedraal’. Natuurlijk zijn daar nog de Maasplassen.

Wil je graag blijven overnachten in Roermond? Geen probleem! Roermond heeft een aantal goede hotels. We tippen de fijnste!

Het Arresthuis: slapen in een oude gevangenis / Landhotel Bosrijk Roermond: nabij de Duitse grens / Boshotel in Vlodrop: in de bossen met wellness

Thorn – het mooiste stadje van Midden-Limburg

Het mooiste dorpje van Midden-Limburg is Thorn, ook wel bekend als het witte stadje omdat veel van de huisjes hier witgeschilderd zijn. Vooral het historische deel, met oude huizen en smalle straatjes met kinderkopjes, is prachtig om te zien, heerlijk om doorheen te wandelen of om er te genieten op een knus terrasje. Wil je alles weten over Thorn en haar bewogen geschiedenis, bezoek dan het Museum het land van Thorn. Leuk is ook de audiotoer door het historische centrum. Adres: Wijngaard 14, Thorn.

Watersport op de Maasplassen

In Midden-Limburg liggen de Maasplassen, een netwerk van grote en kleine plassen die ontstaan zijn door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Een waar watersportparadijs! Zo kunnen we aanraden ‘Funbeach’ in Panheel, hier kun je zowel luieren, als zwemmen en actief meedoen met spectaculaire wateractiviteiten. Lekker ontspannen kan in het strandpaviljoen. Ook Area-X (de Weerd) in Roermond is een heerlijk plekje: met een zandstrand en terrasjes.

Nationale park de Meinweg

Het ongeveer 1800 hectare grote Nationale park de Meinweg ligt vlakbij Roermond en heeft een uniek terrassenlandschap. De terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inscheuringen van de Maas en verschuivingen in de aardkorst langs de drie breuklijnen die door het gebied lopen. Bij het Bezoekerscentrum De Meinweg is informatie te krijgen over de wandel- en fietsroutes en de diverse activiteiten in het park. Tevens kun je er heerlijk lunchen en zijn er ruige speeltoestellen voor kinderen. Adres: Meinweg 2, Herkenbosch.

Bosgebied Leudal

Natuurgebied het Leudal is een 500 hectare groot bosgebied, waar je uren kunt ronddwalen over de vele wandelroutes, die onderling met elkaar verbonden zijn doormidden van knooppunten. Er zijn zowel lange als korte wandelingen mogelijk! Bij het bezoekerscentrum Leudal zijn diverse routekaarten te krijgen, evenals informatie over natuur en cultuur van het hele Leudalgebied. Leuk is een wandeling naar de Leumolen, deze is ook regelmatig geopend voor een bezichtiging. Adres: Roggelseweg 58, Haelen.

Header foto © Lekkerwegtips.nl